Oznámení těhu s novým partnerem. V jakém pořadí to udělat?

nnikkolla
28. lis 2020

Ahoj holky, asi před 5 měsíci jsem ukončila více než 6-ti letý nefunkční vztah.. Rodiče to nesli tak všelijak, přece jen je mi 30 a mamka už vyhlížela vnouče.. Časem se s tím smířili, ale kladli mi na srdce ať teď s nějakým vztahem počkám a ujasním si co chci a tak.. Takže to, že jsem se po rozchodu začala vídat s jedním kamarádem, a přes kamarádství s výhodama se z toho nakonec stal vztah jsem neoznamovala.
Jenže teď jsem zjistila, že jsem těhotná 😏 je to teprv 4tt takže na oznámení je čas.. Jenže nevím v jakým pořadí to udělat 😃 nejdřív oznámit, že s někým jsem.. Nebo, že budou prarodiče a partnera přivést jako hotovou věc.. Co myslíte?

luhana
28. lis 2020

@nnikkolla
Teda gratuluji 🙂 k parnerovi i k tehotenstvi...Tezko neco radit v takove situaci, ale tohle jsou spis dobre zpravy. Nejdriv bych rodine predstavila pritele a asi az pote oznamila tehotenstvi. Rodice budou urcite stastni, ze budou mit vnoucatko, uvidis 🥰 Preji ti hodne stesti.

kridav
28. lis 2020

Asi bych to řekla jako hotovou věc. Prostě bych ho přivedla, řekla že spolu máme vztah a že z nich budou prarodiče. Asi budou překvapený, že tak rychle, ale když je ti 30,tak vlastně není na co čekat 😊.

baarus21
28. lis 2020

Nejlepsi je lecba sokem a nejhorsi smrt z vydeseni 😂 jsou to same dobre zpravy 👍 ale asi bych si s nema o tom promluvila sama, bez partnera. Az by to vstrebali, tak bych ho predstavila. 🌷 tak hodne stesti

nazka
28. lis 2020

@nnikkolla moc gratuluji 🙂 moc na rodiče nedej, jsi dospělá žena a je vše na Tobě, i kdybys byla těhotná s pavoukem.
Nejdřív přívěs partnera, to bych teď udělala co nejdřív. A tak za ten měsíc dva, bych oznámila miminko. Ať si zvykaji postupně. Když je někdo zaskočený moc, může placnout blbinu, co vůbec nemysli vážně a litoval by. Takže za mě postupně 🙂

marcicek84
28. lis 2020

Urcite seznamit s partnerem a pak pockat,tehotenstvi se oznamuje az po screeningu v 13 tt,az vis,ze je v poradku,prvni mesice jsou vzdy nejiste...

darinka84
28. lis 2020

@nnikkolla postupně... Navíc těhotenství může ještě dopadnout všelijak.. Čímž nechci malovat čerta na zeď, ale vím z vlastní zkušenosti... Takze ja tak nějak přirozeně čekala vždy na srdíčko, pak na průkazku.. Takže to tak pozvolna vyjde za dva měsíce a pak bych to rodině oznámila.. Souhlasím s názorem výše.. Moc velký šok může způsobit nečekanou reakci.

rnika
28. lis 2020

Já se svých ex přítelem byla bez několika měsíců téměř 10 let. Rozešli jsme se, když mi bylo skoro 28. Mého nynějšho muže jsem poznala půlroku na to. ALe je fakt, že já doma řekla, že s někým jsem a i jsme byla u jeho rodičů... každopádně otěhotněla jsem po 10měsíční známosti... ( na miminko se těšili úplně všichni a nějaké hloupé poznámky neměl nikdo, teda ža na to, že jsme moc mladý ( skoro ve 30 :D ...) ). Takže já bych prvně seznámila rodinu s přítelem... a těhotenství bych také oznámila až po prvním velkém ultrazvuku.

2hanah
28. lis 2020

Né, určitě bych rodičům nepřipravovala radost a šok v jednom, nejdřív bych představila přítele, ať si začnou zvykat a ví o něm, a po první genetice s miminkem, cca v tom 14.týdnu bych jim pak donesla fotku z ultrazvuku, určitě pak budou mít čistou radost o to větší, že už budou nějakou chvíli vědět, že se máš o koho opřít a klape Vám to. Hodně štěstí a zdraví Vám přeju😉

gracinka7
28. lis 2020

Seznam je teď, o miminku jim řeknete až po screeningu.

jsme
28. lis 2020

Tchýni jsem poznala ve 4 měsíci. Věděla o mě asi měsíc 🙈 moji rodiče to věděli dřív, ale tak otěhotnět po měsíci vztahu se stává no. Zůstali jsme spolu už 9 let. Všichni to vzali v pohodě 😉

jakreb
28. lis 2020

@nnikkolla No ja ti tiez drzim prsty. Len dufam, že bola šťastná volba mat s novym partnerom s ktorým si tak krátko hned dieta. A suhlasim uz s napisanym.

jsme
28. lis 2020

@jakreb myslím si že v tom si ženská nevybere. Když to tu kolikrát čtu že chlap opustí ženu po 10letech manželství, jen proto že neunese že maj mimi a on není na prvním místě (třeba). Začne chlastat apod apod. Myslím si že vždycky je to sázka do loterie, ať člověka známe měsíc, rok i 10 let. Táta mámu opustil po 21letech, nikdy by to nikoho nenapadlo 🤦‍♀️. My se všechno učili až za běhu. Oba si zvykali bydlet spolu, čekat dítě, vychovávat a stěhovat se..... Atd atd... Myslím si že kdyby to u nás bylo ,, standardně,, tak spolu dávno nejsme 😂 a rozhodně nemáme děti 😂. Takhle jsme oba spokojený, milujeme se a zíráme kolik,, pevných,, vztahů kolem nás se rozpadá.

journals
28. lis 2020

@nnikkolla Co si myslím? Že mají rodiče pravdu, ale následky - v dobrém i ve zlém, si poneseš jen ty sama.

jakreb
28. lis 2020

@jsme Ale iste. Ja som sa len spýtala. Ja by som napríklad nemohla mat dieťa s niekým koho poznam par mesiacov-polroka....
My sme boli spolu 7rokov a az potom dieta a dalsie. Ale nikde nepisem ze to nemôže vyjst aj tym co maju dieta hned. Aj keď to je na 100 % len neplánovana nahoda a uz je len na oboch ako to dopadne.😉

jjasmina
28. lis 2020

@jsme jj přesně, my se taky dlouho neznali a už to pár let je 🙂 s ex jsem byla 8 let a stejně to nedopadlo.

ariadna12
28. lis 2020

@nnikkolla rekla bych vse naraz.

janedv
28. lis 2020

@jakreb ty jo. Jsi tady par tydnu a uz si pamatuji, ze co prispevek, to perla... Tak uzkoprsou, protivnou zenskou nen pohledat.

@nnikkolla asi se priklanim k tomu nejdriv seznamit s pritelem, a po screeningu oznamit tehotenstvi

jakreb
28. lis 2020

@janedv Kde som uzkoprsa a protivna?! Sa upokoj. Som len uprimna. To je vsetko. Tvoje perly si našťastie nemam cas ani hľadať a ani nemám zaujem. Ešteže ty si skvelá ženská na pohľadanie. Maj sa.

janedv
28. lis 2020

@jakreb toto neni uprimnost, ale neschopnost porozumet psanemu textu a prave hloupa zbytecna protivnost... Autorka nenapsala, ze to dite bylo planovane, nebo ne?! Proste se stalo. Takze hrabeci rady "na dite je po par mesicich brzy" jsou uplne, uplne mimo misu.

@nnikkolla a hlavne budou vanoce, idealni cas je seznamit. Dite fakt az po screeningu. Urcite bude vse v poradku, drzim palce. Ale proste deje se to, v okoli mam mnoho kamaradek, vc me, kde to nekdy proste nedopadlo. A ja to rodicum nerikala, zbytecne by jim to bylo lito. Drzim palce

jakreb
28. lis 2020

@janedv Jj neschopnost tvoja pochopiť písanemu textu. Nie moja. Bohužiaľ. Len rypes do slušných ľudí nič viac.

jako_mala_holka
28. lis 2020

Jsi dospela, tak jim to normalne oznam 😉 a gratuluju, at vsechno dopadne dobre

jako_mala_holka
28. lis 2020

Jako myslim tak, jak se na to budes sama citit, klidne vsechno naraz

sudylichozrout
29. lis 2020

@jakreb Hele, uber. Fakt jsi neprijemna uplne vsude.

jakreb
29. lis 2020

@sudylichozrout Hele, daj mi pokoj a staraj sa o seba a prestan ma prenasledovať. Trapne.

gracinka7
29. lis 2020

@jakreb trapné je tvoje chování. Kopeš kolem sebe hned v několika diskuzích. Už dlouho jsi neměla sex co?

jakreb
29. lis 2020

@gracinka7 Ale ja nikde nekopem. A nie nie je to o sexe. Len stačí vediet citat s porozumením. Ano nepisem s empatiou. Som len vecna. Nevidim ze by som napisala autorke niečo zle. To je vsetko.
Ja som napísala že by som nemohla mat dieta s niekým koho poznam par mesiacov. A nie nebola to rada pre autorku ci rypanie. Len nazor. Ale kazda to tu pochopila inak-ako nejakú moju výčitku. Mne je úprimne fuk kedy a s kym ma kto deti. Peknu nedelu zelam všetkým.😊

somalicats
29. lis 2020

@jakreb Autorka se tu neptala na nazor, po jak dlouhem vztahu mit dite. Autorka uz tehotna je, takze tyhle nazory jsou pro tuhle diskusi o nicem. Stejne tak jsou o nicem nazory opacne, ze nekdo jiny otehotnel po mesici vztahu a vyslo mu to. Autorce drzim palce, at ji vyjde jak vztah, tak tehotenstvi.

jakreb
29. lis 2020

@somalicats No ved ja taktiež. Uz som to aj napísala.😉

sudylichozrout
29. lis 2020

@jakreb Pronasledovat? Jsi normalni?

somalicats
29. lis 2020

@jakreb Na SK mate urcite podobne prislovi, jako my - Mluviti stribro, mlceti zlato. Jsou situace, kdy je vhodnejsi si svuj nazor na situaci nechat pro sebe a tohle je jedna z nich. Tu cast sveho prvniho prispevku o tom, zda to byla dobra volba mit tak brzo dite, sis odpustit mohla. Zkus nad tim popremyslet.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru