Vím, že tu již podobné diskuze jsou, ale staršího data, tak se snažím diskuzi obnovit.
Otázka tedy zní, jak jste oznámily těhotenství partnerovi? Spíše mě zajímají příběhy žen, které si daly tu práci s nějakým překvapením. Jak dlouho jste čekaly s oznámením, bylo náročné to tajemství udržet a jakým způsobem jste ho provedly? Ráda se budu inspirovat.
@littlebee124 Jé, moc pěkné a dokonce i s nahranou vzpomínkou. 👏 😍
Moje zkušenost je z března.partner děti ještě nemá,přál si hrozně holku.... Že jsem v tom,na to jsem přišla týden před jeho narozeninami.boze bylo to tak těžký,jen se na mě podíval,říkala jsem si,on to ví ....v noci jsem nespala a samoz.kazdy den testovala,jestli čárka sílí . No po čtyřech dnech jsem to nevydržela🤪leželi jsme večer v posteli a já mu říkám,máš mě rád? A on ne,miluju tě♥️to je taková naše fráze. ... Tak říkám,to je dobře,protože já ti musím něco říct...a on no...a já ,ja jsem těhotná .... A on vážně?no to je skvělý ....no reakce taková spíš šok😃vypil půl litru vodky,řekl mi,že je šťastnej a usnul ...to víte,prvootec 😁teď jsem ve 24 týdnů,splnila se mu holčička a zatímco já už se těším,on ještě stále kouká na břicho jako Mimoň 🤪
@sylvka Děkuji za pobavení. 😅 Já bych se teda snažila do těch narozenin vydržet, ale chápu, že udržet takové krásné tajemství je nadlidský výkon 😇
Taky jsem přemýšlela jestli vydržím měsíc do narozenim, ale vzhledem k tomu, že mi bylo na chcípnutí, tak to by fakt neklaplo 😄 já jsem čekala až se vrátí z pracovní zakázky v zahraničí a doma jsem mu řekla, že mu chci něco ukázat a dala mu test. On mi na to řekl, že se prý v těch čárkách nevyzná a že tohle nikdy neviděl, tak jsem mu dala i návod, ať si to nastuduje 😀. Do telefonu jsem mu ale pár dní před tím řekla, že z toho tento měsíc nic nebude, že to zřejmě nevyšlo.
@cherie24 Toho se bojím, jestli budu mít nonstop hlavu v záchodové míse, obávám se, že partnera neošálím a přijde na to sám a žádné hogo fogo oznámení se konat nebude. 😂
To prostě nešlo 😆😆😆😆měla jsem furt pocit,že mi to vidí na očích 😃
Já jsem taky pořád přemýšlela, jak to jednou originálně oznámím. No, a pak když jsem po dvou letech v neděli ráno našla 2 čárky, bylo to tak silné, že jsem měla co dělat, abych to vydržela 2 hodiny, než se manžel vzbudí. Nejraději bych za ním ihned vběhla do ložnice a vzbudila ho ještě mokrým testem 😄 Obdivuji všechny, které to vydrží déle 👍
Moc Vás obdivuji jak to dokážete vydržet a ještě vymyslite takový skvělý nápady 😁 já pokaždé manžela volala k oknu a všemožne nahybala ten test, jestli toho dusika taky vidí 😁 pak jsme spolu každý den čekali jestli sílí 😊
Já to teda taky nevydrzela, čekáme miminko z ivf.Rano jsem udělala test na den deti, nejdřív jsem volala segre a pak s obrovským brekem manželovi, ptz je přes týden v Německu
Já si vždy představovala originální oznámení, ale život bývá jiný...První oznámení bylo divný. 12 let jsem nemohla otěhotnět, takže když se na testu objevila druhá slabší čárka, byla jsem v šoku. Rozklepaná jsem šla za manželem, co zrovna hrál na pc hru. Strčila jsem mu test před oči jestli to vidí taky, on hm, a asi ani nevnímal o co jde. No oba jsme tomu nevěřili takže moc radost nebyla. Podruhé jsem šla dělat test, a manžel čekal u koupelny. A já vyděšeně vykvikla "ježíš", takže manžel byl šťastný, já vyplašená aby se neopakovalo mimoděložní. Měsíc na to (byla jsem po biochemickém) jsem si dělala test když byl v práci. Dalo mi to hodně námahy, ale vydržela jsem čekat než přijde domů. Když přišel, nejdřív jsem se snažila vést obyčejnou konverzaci, a pak jsem mu řekla ať zavře oči že pro něj něco mám. Dala jsem mu test před oči a řekla že už může oči otevřít. On vykulil oči, a vykřiknul " to si děláš prdel ne?" Byl mega šťastný, nevěřil že by se mohlo tak brzo zadařit znova. No a z toho máme 14 měsíční princeznu 🙂
Já jsem oznamovala těhotenství 3x a pokaždé byl muž doma, když jsem si test dělala. Pokaždé jsem brečela dojetím tak moc, že jsem to utajit fakt nedokázala. Musela jsem ho hned obejmout a on to samozřejmě hned věděl, protože poznal, že jdu ten test dělat.
Ale na tyto oznámení mám velmi krásné a silné vzpomínky, že i teď, když to tady píšu, se mi chce zase brečet 🤣🤣
Poprvé jsem měla pozitivní test na moje narozeniny. Manžela jsem šla akorát vzbudit, tak jsem mu řekla, že gratuluji k mým narozeninám a že jsme těhotni. Bohužel to nevyšlo. Podruhé jsem měla pozitivní test na Valentýna, takže jsem mu test nalepila do přání a to dala do obrovské dárkové tašky. Z toho těhotenství mám úžasnou dceru. Potřetí, když jsem otěhotněla, tak jsem koupila takový ten speciální stírací los, který, když se šetře, tak je tam oznámení, že čekáme miminko. To bohužel taky nedopadlo. Čtvrté a poslední těhotenství (teď jsem 30 tt) jsem zjistila cca 10 dnů před Valentynem. Tak jsem to do něj vydržela, ale byla to fakt makačka. Valentynsky jsem to vyzdobila a do otevírací baňky ve tvaru srdce jsem dala malé psaníčko s testem.
Ja jsem tedy neoznamovala těhotenství, u testu byl. Ale strasne si pral holcicku, takze kdyz jsem sla na ultrazvuk a zjistila, ze to bude skutečně holcicka, udelala jsem mu krizovku 😀 snazila jsem se volit ruzne veci z nase vztahu jako nase oblibene zvyky, jidla... a i tak, aby hned neprisel na to, ze to bude holka.
Já si plánovala, jak originálně mu to řeknu. Ale po 2,5 letech snažení jsem prostě vyběhla z koupelny s digitálem v ruce a v půl 11 večer zařvala, že je to tam 🥳🤣
Já jsem půl dne brečela hrůzou zavřená v koupelně, už mu to bylo divný, tak přišel a pak brečel zas on....taky hrůzou 😀
Malilililinkatou šmoužičku jsem měla na testu už 4.12., vydržela jsem do 6.12. na Mikuláše. Každý rok dělám pytlíkový adventní kalendář, dám nám do něj 2 nějaké malé dobrotky na každý den pro mě a pro manžela. Letos měl v pytlíku 6.12. nalepené sílící testy se vzkazem "Že by se na nás konečně usmálo štěstí, taťko? " 🙂
@bruckner Pobavila jste mne 😅
Já přišla s testem v ruce, chlap ležel ještě ráno v posteli, napůl vzhůru a já jen tak "asi budeš taťka" a on na to "mě to bylo jasný."
Byly jsme předtím na fyzicky náročné cyklodovolené, takže jsem myslela, že z toho mám rozhozený cyklus a že mám jen spoždění (že jsem to nedostala v termínu chlap věděl) a hlavně mě nenapadlo, že by se povedlo na poprvé a myslela jsem, že jsme určitě netrefili ovulaci. 😂
Asi nejsem až tak cílová skupina, protože jsem se s ničím nechystala. První dceru jsem mu oznámila když se vrátil z montáže. Tenkrát byl možná na deset dni. Vzala jsem ho u nás na zahradě pod meruňku (tam jsem na nej čekala i jako nevěsta a poprvé mě viděl v šatech) a dala jsem mu tam počůraný test 😂. Jednou jsem mu chtěla udělat překvapeni a říct mu to na prodlouženým víkendu jenže čárka z testu zmizela takže u druhého jsem se pak na nějaké překvapeni vykaslala a když se po zmizelem duchovi objevila zase čárka tak jsem mu to řekla normalne. Tentokrat tam zůstala a už je ji půl roku 😂❤️.
1.5 jsem v 5 ráno vstála, udělala test a šla ho "nenápadně" Budit(po odpoledni směně).. Řekl jen, to si děláš prdel ne?(v dobrém slova smyslu)..
@bruckner proč hrůzou
První těhotenství jsem chtěla oznámit originálně. Koupit nějaké malé bodyčko, ClearBlue test a prostě překvapit. Menstruaci jsem měla dostat ve čtvrtek, ale už v neděli jsem tušila, že je něco jinak a udělala si test. Druhá čárka byla velmi slabá a já věděla, že je na testování ještě brzo. Naplánovala jsem si, že bych s tou novinkou přišla v pátek (v sobotu jsme odjížděli na turistiku do Tater na dovolenou).
Plán je jedna věc a realita druhá 😃 Ve středu došel dom z práce manžel, že má už tři dny v puse aft a rozhodl se jej “vypálit” domácí slivovicí. Automaticky bral dvě panákovky se slovy, že jej v tom nenechám. Odpověděla jsem, že nechci, že vůbec nemám chuť. Chvíli mě “přemlouval” a pak říká “A nebo máš důvod proč si nechceš dát?” 😊 Tvrdila jsem, že ne, ale to už to bylo manželovi jasné. Tak jsem mu řekla, že možná a že mu to řeknu zítra (pokud to nedostanu a test bude pozitivní).
Druhý den jsem nachystala ClearBlue test a jakmile manžel dojel domů měl na stole překvapení 😁 Bylo to jinak, než jsem si to malovala, ale úsměvnou vzpomínku na to máme 😅
Druhé těhu jsem vydržela tajit jedno celé dopoledne 😅Bylo to překvapení i pro mě a já jsem to potřebovala alespoň částečně vstřebat a potom se o to podělit 😃 Jelikož jsem té novinky měla plnou hlavu, tak jsem test nechala tak, aby ho manžel po obědě našel 😁
Na obě oznámení moc ráda vzpomínám, i přes to, že to nebylo jak vystřižené z romantického filmu 😁
@chrystyanna proč asi, protože to bylo neplánované, nechtěné, v úplně blbou dobu a hlavně jsme vůbec nevěděli, co si počít 😩😀
My jsme testovali a lovili duchy od začátku spolu 😁😁
Mela jsem stesti... Prvni dostal jako prekvapeni na vyroci seznameni a druhe na vyroci svatby. Par dni jsem musela vydrzet, byl to boj 😆
Dostal test v krabicce od pera... Tak nejprve chudak myslel, ze mu davam propisku 😅
Ani jedno necekal... Pred prvnim nam oznamili, ze at jdeme rovnou do IVF, ze mame tak 4% sanci... a u druheho to bylo "Tak jdem do druheho? OK, buhvi zda to vyjde..." a ten muj majestatni kanec to zvladl na prvni dobrou 😆😆😆
Myslím, že na tohle by jen tak nezapomněl ;) https://www.facebook.com/watch/?extid=CL-UNK-UN...
Snažili jsme se s manželem skoro rok, pak jsem jednou ráno měla slabou čárku na testu, tak jsem za ním letěla do postele, jestli to vidí taky... Neviděl 😆 ale fakt to tam bylo, zrovna dneska je jí 14 měsíců 😄
OT: Já bych to nevydržela, my jsme ten den šli ke tchyni na oslavu a i tam jsem měla co dělat, abych to utajila, protože jsem se furt blbě usmívala, nedala jsem si burčák a pomazánka na jednohubkach mi připadala strašně kyselá (nebyla) 😅 rodině jsme to nakonec řekli po kontrole u doktora, kde nám to potvrdili, což bylo za další 2-3 týdny, pak už by se to tajilo blbě, protože jsem blila jak o závod 😄
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Rekla sem mu to až když sem si v praci nechala nabrat hcg. Po noční sem koupila v lékárně digi test od clear Blue a jeden normální, v tescu koupila krabičku na svačinu, nějaké bonbóny a jedno body. Do krabičky sem dala na dno to body, pak testiky a nakonec ty bonbóny. Tu noc spal u brachy, takže když se probudil napsala sem mu, ze sem hodně unavena a jestli me vezme k doktoru, protože sem měla jít ja prevenci z prace. Když přišel, tak sem mu za odměnu dala krabičku, když me tam musí vzít. Ještě sem do skříně schovala telefon a i si to cele nahrála ☺️