Ahoj, chci se zeptat, když si zavolám sanitku že rodím a budu potřebovat odvézt do nemocnice, na co se mě v tom telefonu ptají? Děkuju za odpovědi
Má zkušenost - moc se paní neptala, stačilo říct, po kolika minutách mám kontrakce a v jakém jsem týdnu, plus jsem teda řekla, že krvácím, což ve výsledku byla jen odtékající plodová voda s příměsí krve. Okamžitě vyslala sanitku, dala několik rad a milým tónem mě uklidnila. Přímo v sanitce se jen řešilo, kam mě odvezou (nakonec jinam než jsem byla registrovaná) a jelo se.
Měla bych k tomuhle příspěvky dotaz.
Když si žena,zavolá sanitku..tak na ni čeká doma,nebo jde před barák?
@garfa4 no teda chtěla bych stát s taškou a kontrakcemi před barákem 🙄
V telefonu se mě ptali na kontrakce, jestli odtekla voda, jestli krvácím, kdy mám termín a taky se mě ptali, ve které porodnici jsem registrovaná, takže když sanitka přijela, už věděli, kam pojedeme.
@aanisecek na sanitku jsem čekala doma, pánové za mnou přišli až do bytu a pomohli mi do sanitky i mi odnesli tašku. 🙂
@martaskaaa Já stála, v kontrakcích po 2 minutách, ale naštěstí přijeli za chvilku. Samozřejmě asi i záleží, zda je má kdo pustit. U nás v baráku vždy musím dolu.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Podle mě na takovou tu klasiku... Po kolika minutách jsou kontrakce, jestli odtekla voda, odešla hlenová zátka, jestli nekrvácíte, atd...
Zkušenost osobní teda nemám😊