Otázky v sanitce cestou do porodnice. Na co se ptají?

veronika1945
23. led 2021

Ahoj, chci se zeptat, když si zavolám sanitku že rodím a budu potřebovat odvézt do nemocnice, na co se mě v tom telefonu ptají? Děkuju za odpovědi

katka9184
23. led 2021

Podle mě na takovou tu klasiku... Po kolika minutách jsou kontrakce, jestli odtekla voda, odešla hlenová zátka, jestli nekrvácíte, atd...
Zkušenost osobní teda nemám😊

garfa4
23. led 2021

Má zkušenost - moc se paní neptala, stačilo říct, po kolika minutách mám kontrakce a v jakém jsem týdnu, plus jsem teda řekla, že krvácím, což ve výsledku byla jen odtékající plodová voda s příměsí krve. Okamžitě vyslala sanitku, dala několik rad a milým tónem mě uklidnila. Přímo v sanitce se jen řešilo, kam mě odvezou (nakonec jinam než jsem byla registrovaná) a jelo se.

aanisecek
23. led 2021

Měla bych k tomuhle příspěvky dotaz.
Když si žena,zavolá sanitku..tak na ni čeká doma,nebo jde před barák?

garfa4
23. led 2021

@aanisecek Já dostala instrukce jít před barák a případně požádat někoho, kdo jde kolem, zda by tam se mnou nepočkal

martaskaaa
23. led 2021

@garfa4 no teda chtěla bych stát s taškou a kontrakcemi před barákem 🙄

kattynka28
23. led 2021

V telefonu se mě ptali na kontrakce, jestli odtekla voda, jestli krvácím, kdy mám termín a taky se mě ptali, ve které porodnici jsem registrovaná, takže když sanitka přijela, už věděli, kam pojedeme.
@aanisecek na sanitku jsem čekala doma, pánové za mnou přišli až do bytu a pomohli mi do sanitky i mi odnesli tašku. 🙂

garfa4
23. led 2021

@martaskaaa Já stála, v kontrakcích po 2 minutách, ale naštěstí přijeli za chvilku. Samozřejmě asi i záleží, zda je má kdo pustit. U nás v baráku vždy musím dolu.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru