Ahoj Holky,
chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou některá z vás nemá zkušenosti
s oparem během těhotenství. Slyšela jsem, že to není nic tak vážnýho, ale
nic dobrého taky ne. Jsem v 11t a nerada bych měla problémy kvůli oparu.
Máte pro mě nějakou radu
😝
Díky
Petula
ahoj Petulo,já měla tento týden plný ns oparů 😠 hrůza,vždycky jsem na to trpěla ale nikdy ne v takovém množství,mám na to dobrou mast HERPESIN po dvou dnech promazávání jsem zjistila že se v těhu NESMÍ a tak jsem ho okamžitě přestala používat a nahradila ho od ORIFL.. zázračným kelímkem,je to přírodní,do 2 dnů byly opary pryč 🙂 to je má zkušenost 😉
Ahoj Petulo - jsem, narozdíl od Tebe,už ve 30tt...udělal se mi megaopar na horním rtu.Lékařka mi předepsala mastičku (speciálně míchanou v lékárně),sama mi řekla, že léky mi dát nemůže. I v té mastičce je prý chinin, ale řekla mi že se nemusím ničeho bát, že je to malé množství a hlavně, že se to používá v malém množství - lokálně.Je to prima doktorka a sama mě ubezpečila, že se nemusím ničeho obávat, že to miminku neublíží.
Tak to jsem ráda 😀,
Já používám Vectavir, prý by to taky nemělo uškodit.
Tak uvidíme, teda musí to dopadnout dobře.
Každopádně vám moc děkuju 😎 Dám vědět, jak to pokračuje.
Tak achoj
oetu, mě v začátku pomáhala i slivovice, ale teď jí nějak nemůžu ani cítit. halvně aby jsi byla zdravá, ten opar je už jen důsledek něčeho, takže papkej i vitamínky...... hodně štěstí ahezké svátky...........
Beru kyselinu listovou, Calibrum baby plan, tak snad je to ten správný vitamín. 😕. Je to hrůza, když člověk nemá žádné zkušenosti a neví,
čeho se má bát a čeho nemusí.
Každopádně to bude určo OK.
Díky moc za rady a přeju ti taky krásné Vánoce a vše nejlepší do Nového roku,
ať jsou všechny miminka v pořádku a zdravá 🙂
já brala taky vectavir, ikdyž jsem četla že se v těhu moc nemá... 😒
takže bych spíš doporučila propolisovou mast 😉
Ahoj Bero,
zkusím ji hned dneska koupit v lékárně.
Díky moc
Papa
petula není zač, jen doufám, že ti zabere 😉
Ještě někdo doporučoval potírat to Tea Tree Oilem, ale nemám s tím sama zkušenost. P.S. Moje rtíky jsou už jako dřív!!! 😉
Ahojte tehulky🙂 Me ted trapi opary,tak mi doktor rekl vitamin B a zinek i jako prevenci,ale nevim,jak to chodi u tehulek,jestli to taky smi 😕
Já jsem nakonec tu propolisovou mast nesehnala, tak jsem to natírala
tím Vectavirem 😵 a opar huž je pryč. Tak budu doufat, že se nic nestalo.
Díky moc za rady.
Papa
Ahojky!
Taky se mi včera udělal opar na rtu.
Volala jsem doktorce a řekla mi ať jím vitamín B a mastičku Herpesin mi řekla, že můžu. Ale jankar tady psala, že se v těhu nesmí. Tak teda nevím ☹
Poradíte někdo?
Ahoj kackadu
mně se nedávno taky udělal opar na spodním rtu, ale nějak na opary netrpím.Mazala jsem to taky zázračným kelímkem od Oriflame a alespoň to tak nesvědilo,ale mám špatné hojení,takže jsem ho měla už asi 10dní a žádný náznak, že by se hojil ☹ Tak jsem šla do lékárny a tam mi doporučili balzám na rty od dr. Mülera (myslím teda 🙂 )s Tea Tree olejem no a opar se kupodivu začal hojit a do 3 dnů téměř zmizel. 🙂
Ahoj numi.Dekuju za tip. tak to taky jeste zkusim. Koupila jsem si vitamin b a ty naplasti na ktery je tedka reklama. A je fakt ze ulevi a tolik v tom oparu nepne. Tak snad se to i rychle zahoji.
ahoj, taky by mě zajímalo, jetli opar neznamená, že má člověk nějakýho vira, co může škodit mimísovi - už se mi v těhu udělaly asi 3x + afty (je fakt, že se mi to dělá vždycky, když na mě jakoby něco leze, a pak to přejde - ještě jsem nebyla nemocná, vždycky to skončí jenom tím oparem...)
jinak: docela mi pomáhá zalihovat to - třeba alpou, a taky propolisovými kapkami, to mi ale někdo říkal, že propolis se musí jen malinko v těhu, protože je tam spousta různých hormonů, tak aby se člověk nerozhodil...
Ahoj Kyri.
jojo opar znamená, že máš v sobě vir, který opar způsobouje a už ho z těla nedostaneš.
Příčiny tvorby oparů je např. nachlazení, stres, únava ale i hormonální změny takže těhu je vlastně jedna z příčin.
Nemělo by to být škodlivé pro mimi jen by byl problém mít opar po narození mimi aby jsi ho nenakazila.
takže snad to bude v pohodě 🙂
kacka: díky🙂
kyri není vůbec za co 😉 .Ještě měsíc a máš to za sebou, že? 😉 Tak přeju hodně štěstí 🙂
jo jo, už se nemůžu dočkat - i když zatím se cítím dobře, sice hroch, ale pohyblivej 😀
tobě taky hodně štěstí 🙂
Ahoj holky, já na opary trpím snad odmalička 😒 vždycky jsem používala Vectavir, ale v příbalovým letáčku jsem vyčetla, že by se v těhotenství neměl používat, Dr. mi řekla, že si mám koupit kalciovou mast - taky je dobrá 🙂
nevím ,jestli už to tu někdo nepsal ale pokud na to trpíte kupte si v lékárně OPAREN je to konopný výrobek a je na něm vyloženě napsáno že je to pro děti,těhotné a kojící.Mě to teda zabralo parádně,protože mě to fakt bolelo a už sem nevěděla coby..Stojí teda asi 170 kč ..Jinak opar je nebezpečný co sem tak vyčetla jen tesně před a po porodu kvůli přenosu na mimi,takže rouška přes pusu,jinak se na mimi nepřenáší..
Holky já trpín na opary už odmalička a od té doby co jsou náplasti na opary nepoužívám nic jiného. Jmenují se Compeed a stojí cca 200 Kč a je jich tam 15 ks. Jsem taky těhotná a zrovna mám taky opary a nikde na krabičče ani v letáčku jsem se nedočetla že by se v těhotenství nesměli používat. Všem můžu doporučit, protože opar nebolí, neomezuje vás v jídle ani v pití a jelikož je přelepený, nehrozí prasknutí což je dobře, jelikož ta vodička co je v oparu, je právě infekční
Na opary používám pomadu Tepezcohuite-jedná se o mast z Mexika ze stromu Tepezcohuite neobsahuje žádné chemické látky nebo kortikoidy. Takže ji lze používat i v těhotenství. V lékarně se nedá koupit, objednávám si ji na tepezcohuite.cz.
Ahoj dívenky,
děkuji všem za rady.
Slyšela jsem, že tee tree olej se v těhotenství též nemá používat 😉 . Já ho na opary(a jiné kožní neduhy)používala ráda a tak teď nevím, ale protože tu některé píšete, že ho užíváte, tak to asi nebude tak horké, co? 😀
Hezký večer a sladké sny.
Na opary používám konopné sérum Cannadent, to vždycky zaručeně pomůže, jen teda nevím, jestli ho můžete používat v těhotenství, to by jste si musely zjistit. Ale zaručeně pomáhá 🙂
Holky, já ihned jak zjistila těhotenství jsem chytla brutální opar přes půl rtu. Používám imazol a je to mnohem lepší 🙂 a v těhotenství se může 🙂
Doporučuji Herpclair gel, je z bylinek a ulevuje od svědění a pnutí. Opar postupně vysušuje.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ahoj Petulo, já se ptala doktora, protože jsem měla i afty a měl ajsem strach,aby to nezanechalo nějaké následky, řekl, že to není nic tak hrozného. koupila jsem si těhu vitamíny a musím zaklepat na zuby afty i opary mi zmizely......