Opakovaný UTZ kvůli určení pohlaví očekávaného miminka

antakka
29. pro 2016

Holky, máme za sebou UTZ v 1. i 2. trimestru a pokaždé nám lékaři řekli něco jiného. Na prvním UTZ jsme narazili na moc příjemnou a ochotnou lékařku, která nám vše skvěle ukázala a vysvětlila. Ta nakonec říkala, že čekáme nejspíše holčičku. Dnes jsme byli na UTZ ve 22tt a narazili jsme na lékaře, který byl "studený jak Němka", skoro nic nám neukázal, nevysvětlil a jen tak mimochodem prohlásil, že čekáme kluka. Bohužel víc informací a nebo vysvětlení jsme z něj nedostali. Jsme ale s manželem zvědaví a rádi bychom zkusili třeba ještě jeden UTZ, abychom měli větší jistotu pohlaví očekávaného miminka. Samozřejmě bereme v potaz, že zadarmo to nebude. Kam se o takový dodatečný UTZ obrátit? Řešila jste některá něco takového?

rickym
29. pro 2016

@antakka A neuděla ti jej tvůj gynekolog? My byli na druhém screeningu 20/12 a prý se Dr. neplete a je to holčička, ale já bych se přeci jen ráda ujistila, než začnu nakupovat🙂 Tak chci na další kontrole 18/1 poprosit svoji gynekoložku, snad to nebude problém 🙂

antakka
autor
29. pro 2016

@rickym Když já mám pocit, že ta UTZ zařízení, která mají k dispozici gynekologové v ordinaci, nejsou tak dokonalá jako ta na prenatální diagnostice.... Mohu se ale mýlit....

rickym
29. pro 2016

@antakka Je to naše první, tak moc zkušenost nemám, ale zase si říkám, že to v tomto vyšším týdnu snad bude vidět i na utz na gynekologii..

antakka
autor
29. pro 2016

@rickym Také právě čekáme první mimčo, takže také docela tápu 😉

medulinek
29. pro 2016

pokud jsi z prahy,doporucuju podolí,byla jsem v 17tt na 4D UZ,stál 900kč,máme z něj 8 fotek,video a navíc potvrzenou holčičku

brusinka_
29. pro 2016

Mudr Frisová - Profema. Určuje i jen pohlaví, ceník má na stránkách. Ta to zjistí určitě, nemýlí se 🙂

terezama
29. pro 2016

My byli u meho gynekologa, ale o nem je znamo ze se casto plete, tak jsme dojeli i do prahy k mudr. Šimek ( myslim Roman, nasla sem ho na netu) stalo to 300, fotka a urceni pohlaví. Rekl ze na 100% holcicka, jinak at prijdem po porodu a vrati penize😉 mel pravdu

antakka
autor
29. pro 2016

@medulinek @brusinka_ @terezama Děkuji všem za doporučení. Hned příští týden zkusím některá obvolat a uvidíme, snad budou mít brzy volný termín 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru