Ohýbání v těhotenství, nevadí mimču?

petabb
15. led 2015

Ahoj, mám dotaz - jsem ve 12tt a pořád nad něčím přemýšlím 🙂 Poslední dobou řeším, jestli mimču nevadí ohýbání se (když se pro něco shýbám nebo když např. sedím a ohnu se pro tužku). Nemůžu ho tam nějak "utlačovat"? Nejspíš je to nesmysl, ale nedá mi to.

madrilena
15. led 2015

pokud se neohýbáš celý den, tak by to vadit nemělo 🙂

hanivasi
15. led 2015

jo, to znám, ohýbání pro tužku, nebo obouvání si bot v kanclu, to byl mazec 😀 ale řešila jsem to až když mi to osobně vadilo, když byl velký pupík, jinak ne. A malej je krásnej, zdravej, a šikovnej.

markkketa
15. led 2015

U prvního dítěte jsem řešila to samý 🙂 teď když jsem těhotná podruhé, tak si břicha skoro nevšimnu... na dovolený jsem malou i dost zvedala, prostě mi přijde, že dělám vše tak, jako bych nebyla těhotná, akorát opatrněji

frantiska85
15. led 2015

Ohýbání nevadí. Nejsi schopná provést takový krkolomný pohyb, který by ublížil miminku, to není fyzicky možné. Samozřejmě nemyslím skok z velké výšky, ten by vadil 😉

mandala
15. led 2015

Byla jsem ohnutá 8 hodin denně v práci nad šicím strojem, nemělo by ničemu vadit, mě teda pak z toho začlo tvrdnout břicho, ale jak píšu, tlačila jsem si na břicho přes půl dne, shýbnout se pro tužku ničemu nevadí. 🙂

jitavrtule
15. led 2015

ve 12tt rozhodně ohýbání nevadí. až bude mimčo větší a určité tvé polohy mu nebudou příjemné, tak se vůbec neboj- dá ti to najevo. 😉

v82
16. led 2015

Myslím, že mu to rozhodně nevadí. Při prvním těhotenství jsem taky řešila kde co a při druhým bylo malé půl roku když jsem otěhotněla, takže jsem se celou dobu předkláněla, něco tahala a hlavně tahala ji a měla jsem z toho taky ze začátku hlavu co a jak. Nakonec jsem rodila dva dny před termínem s úplně stejným nálezem jako při prvním těhu a to jsem netahala vůbec nic. A když bylo mimču něco nepříjemné tak mi to dalo hodně, ale opravdu hodně drsně najevo, takže jsem si to příště odpustila 🙂 Miminka i když jsou malinkatá tak umí dát najevo co jim je a není příjemné. A taky je chrání plodová voda, takže ten tlak na ně není rozhodně tak velký jak se nám maminkám může zdát 🙂 Příjemné těhotenství.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru