Tipla bych, že spíš ne, ale teď jsem četla, že ibuprofen se v těhotenství nemůže vůbec, tak se bojím, jestli jsem tim miminko nějak neublížila. Mám časté a silné migrény a už to fakt nešlo vydržet. Jedna byla ještě asi v 1. trimestru a druhá v 15.týdnu.
Kdyby bylo miminko nějak poškozené, bylo by to vidět na ultrazvuku a vyšetřeních?
Děkuji.
Mně bylo řečeno, že bych ho musela brát ve větším množství, aby se mohlo něco stát. Taky trpím na silné migrény, tak jsem to řešila. Gynekolozka napsala algifen, poloviční dávku na silnou migrénu. Nicméně, holky tady mi tvrdily, že je to nesmysl. Určitě konzultujte s lékařem 🙂 to je nejrozumnejsi 🙂
Ja si popravde v tomto tehotenstvi taky jeden vzala na migrenu, cca v 16. t, ale vubec mi nepomohl ☹ . Jeden urcite nevadi, ten druhy sis brala az za par tydnu, takze ten minuly uz se z tela vyloucil, takze to byl 2x jeden a po tom se nic nestane. On snad ten ibuprofen ve velkych davkach nebo opakovane uzivany poskozuje u plodu ledviny, ale to by se na utz nejspis poznalo ( nenaplneny mocovy mechyr, malo plodove vody). A pokud dobre vzpominam, v prvnim tehotenstvi jsem si jeden take vzala a maly je naprosto ok 🙂 . Hlavne drzim palce, at uz se zadna migrena nedostavi, ja ji mam dnes a fungovat je horor, nic si na to neberu, protoze paralen mi nezabira a ibuprofen konec koncu taky ne...
Nemyslím si, ze bys ohrozila vývoj miminka.. Některé ženy se dopouštějí mnohem větších prohřešků a vůbec se tím nezabývají. Určitě buď v klidku 😉
Určitě to nevadí, taky jsem si musela dvakrát vzít. Vím, že paralen mi na bolest hlavy nepomůže, tak jsem sáhla po ibalginu. Bylo v rozmezí asi 5ti týdnů, takže by to nemělo mít na mimčo vliv.
Myslím, že se nic nestane... Já jsem měla v těhotenství tablety na ledvinovou koliku a pak ještě čípky na jiný problém, které jsem dostala v nemocnici. V příbalovém letáku bylo uvedeno, že se v těhotenství nesmí, ale můj gynekolog mě ubezpečoval, že se nemusím bát, že se farmaceutické firmy částečně těmi informacemi u letáků "chrání". Tak myslím, že dva ibuprofeny neuškodí 😉
Urcite nie,nemusis sa nicoho bat,ale uz ich radsej neber,daj si radsej nieco predpisat,ked mavas caste migreny 🙂
Já měla v prvním trimestru ibalgin asi 2x, na pohotovosti mi i doktorka řekla, že pokud bych měla silné bolesti, můžu si ten ibalgin vzít. A vzala jsem si dokonce i ve třetím trimestru, kdy mi bylo až po té řečeno, že ve třetím bych neměla. Ale měla jsem zánět středního ucha a to byla šílená bolest, že jsem si jej vzala, ale působil asi jen půl hodiny, takže pak už jsem trpěla. Ze zánětu jsem pak měla i obrnu lícního nervu, takže jsem skončila v nemocnici, kde mi dávali kapačkama i kortikoidy a dcerka se narodila přesně v den termínu naprosto zdravá a je dodnes, kdy už jsou jí dva roky a dva měsíce. 😉 Takže si myslim, že by určitě uškodit neměl.
Mna raz tak rozbolel zub, ze som az brecela a supla tesne po sebe 2 ibalginy a aj tak som skoncila na pohotovosti. Bola som tak v 3-4 mesiaci. Klukovi je uz 10 rokov a je zdravy 😉
Nesmí se ve 3. trimestru ve větších dávkách, protože může způsobit předčasné uzavření Botalovy dučeje na srdíčku. Buď v klidu.
ahoj vubec bych se nebala,ja ho brala ve 12tt na zanet stredniho ucha jen tu 200 a doporucila mi ho magistra v lekarne.Poskodit plod muze az ve vysokych davkach a v pravidelnych intervalech,ale ve 3 trim.bych si ho urcite nedala je to napsane primo i v tom letaku.tak za dve tablety si nic nevycitej 😉) vse bude dobry..
Znám několik holek,co otěhotněli v době nemoci a braní antibiotik. Nevěděli,že antibiotika snižují ochranu HA. A než to zjistili, tak ještě jakou dobu zobali antibiotika i HA a děti jsou všechny v pořádku. Takže ibalgin myslím že nevadí,pokud ho nejíš každý den.
Myslím, že se opravdu nemohlo nic stát. Já byla před pár dny na operaci (ve 14. tt), předtim jsem prodělala plno žlučníkových kolik, na pohotovosti mi dali kapačky bůhví s čím, po té operaci zase injekce proti bolesti, atd. a když jsem to řešila s gynekologem a anesteziologem, ubezpečili mě, že se nemám bát, že se na lécích píše, že se nemají brát, hlavně proto, že to není jak testovat, a že je to vždy nebezpečné v opravdu vysokém množství, které snad ani nemůže normálně uvažující člověk pozřít.
Já měla v půl druhý ráno bolesti hlavy jako blázen a nemohla jsem spát, bolela mě hlava už celý den, v noci mi už tekly slzy. Vzala jsem si tedy v půl třetí ráno ibalgin a bylo to super a já spala jak zabita.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Podle mne se nesmí jen ve třetím trimestru, ale koukni na stránky ibalginu,mají to tam rozepsany.