Holky, jakou máte zkušenost s délkou ogtt testu? Avizují 3 hodiny a chci jít pak ještě na seminář. Už si to nepamatuji z minulého těhotenství..
Ve velkém odběrovém centru 2,5 hodiny... pokud omdlíváš, tak pak ještě půl hoďky na sváču... Pokud máš na semináři jen sedět a poslouchat, tak by to jít mělo. Ale třeba něco prezentovat už bych nedoporučovala (vlastně i proto, že to pro někoho může být takový stres, že zkreslí výsledek testu 😉 ).
U prvních dvou tehotenstvi mi dělali letmou kontrolu glukometrem, pokud ok, tak brali zilní krev a rovnou dávali vypít roztok a pak + 2 hodiny k tomu, u třetího ve stejné laborce rovnou vzali krev ze žily, hodinu jsme čekaly na výsledky, pak roztok a pak teprv ty 2 hod k tomu. A pokud přišel člověk třeba 4., 5. v pořadí, ještě se to minimálně o půl hod protáhlo, než vždycky paní vše vyridila s předchozíma maminkama 🙈 takže skoro 4 hodiny jak vyšité, děs běs
Většina větších polyklinik má odběrové místo, které mimo jiné provádí i tenhle test...(v Praze vím minimálně o třech... ale počítám, že v Děčíně taky bude)
U nás se dělá v diabetologicke poradně, cca 2,5-3 h výsledky jsou na druhý den
Já byla 3x a vždy to trvalo 2 hodiny. Přišla sem, nabrali krev nalačno, pak sem vypila tu glokozu (vypila sem to teda rychle na ex) a od té chvíle se počítala hodina do dalšího odběru a poslední odběr byl po dvou hodinách. Takže sem přišla v 7 ráno a v 9 odcházela. Pro výsledky sem si šla druhý den. Ale taky mi bylo zle, u prvního sem skoro omdlela, to mě museli pokládat na lehátko v ordinaci. Druhý a třetí mi nebylo tak blbě, ale třetí sem musela absolvovat v respirátoru a to mi taky nepřidalo, tak možná zjisti, jestli na těch respirátorech trvají, někde je ještě vyžadují. Jinak Dr by měl říct, kam se objednat, já šla na polikliniku, kde se dělají klasické nabery.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@hani_na 2-3h, nicméně hladova s motanim hlavy jsem byla ráda, že jsem někde sebou nešvihla