OGTT. První hodnota vyšší-znamená to, že mát těhu cukrovku?

raffal12
5. čer 2020

Ahoj ,chci se zeptat když mi u ogtt vyšla hned první hodnota vyšší a dále se v testu nepokračovalo ,znamená to že mám tehotenskou cukrovku ? Nikdo mi nic neřekl 🤷 s tím že o dalším postupu mě bude informovat gynekolog ,ale tam jdu až za dva týdny tak bych ráda věděla na čem jsem 😊 děkuji 😊

miba10
5. čer 2020

@raffal12 tak si zavolej gynekologovi. Já šla na test taky 2x

raffal12
autor
5. čer 2020

@miba10 a podruhé už to bylo ok ? Na gynekologii v pátek nikdo není tak právě proto zjišťuji nějaké aspoň zkušenosti co se dělo dále 😊

jironymou1
5. čer 2020

@raffal12 do tydne by se mel udelat druhy ogtt.Pokud i to vyjde vyssi, jde se do dia poradny.Mezitim muze doktor pozadat i treba jen o samotny glukozovy test.

miba10
5. čer 2020

@raffal12 jj, pak to bylo v pohodě. 😉

martt
5. čer 2020

Měla jsem to podobně. Po prvé první hodnota vyšší, tak mne poslali domů. Doktor mi vypsal novou zadanku a poslal do jiné laboratoře. Tam mi test už udělali kompletní. První hodnotu jsem měla přímo na hranici. Dr mne poslal do dia poradny. Jenže tam mě nechtěli přijmout, že ty hodnoty mám ok. Pak mne na konec objednali k jedné dr. Test jsem absolvovala znovu už v normálu a všechny odběry krve, které mi dělali jsem už měla také ok. Tak jsem tam pak nechodila.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru