Holky, za tyden me ceka test na cukrovku v nemocnici. Uz jsem na nem jednou byla, tudiz vim, co mne ceka. Problem ale mam s respiratorem. Vzdy, kdyz jdu na kontrolu k lekari a mam ho, se temer vzdy pozvracim. Opravdu, sedim v nem chvili v cekarne a bud se mi jen navaluje a nebo to rovnou vyhodim....
A ted me ceka 3 hodiny sezeni v nemocnici na testu cukrovky. Myslite, ze muzu mit na sobe nanorousku nebo klasickou rousku? Pres tu se mi dycha dobre. Nerada bych se tam pozvracela, cimz bych musela test opakovat jiny den. Sestra u meho gynekologa mi poradila prave tu nanorousku a kdyby nekdo neco namital, tak mit s sebou respirator.
Nanorouška, pokud splňuje daná kritéria, je normálně povolená všude, takže tu si vzít můžeš, jen bych si k ní vzala příslušný certifikát, pokud to není uvedeno přímo na ní.
Nevim jak to tam mate reseny ale ja treba sla uplne nekam kde nejsou lidi a rousku sundala ☺️Nebo aspon na chvilku se nadychat vzduchu protoze mi to taky dost vadi …
Já byla na oGTT v dubnu a seděly jsme v oddělené místnosti, kde nás bylo asi 5. Tam jsme si roušku/respirátor sundaly všechny a nandaly vždy až v momentě, když jsme šly na další odběr nebo na WC. Myslím, že v čekárně si budeš moct roušku taky sundat úplně 🙂
@michaelarousova Ona ta cekarna je hned vedle odberove mistnosti, neustale tam nekdo coura a jsou tam kamery 🙈 Je to proste pruchozi chodba do ostatnich ambulanci.
U nás to bylo tak, ze když ti třeba bylo špatně apod, tak te dali do nějaké místnosti, kde sis mohla i lehnout apod. Třeba to bude i tam
@ellyem Sundat si prave myslim, ze uplne nepujde viz muj koment vyse. Ale na wc si ji urcite sundam 😁
Stáhla bych si respirátor pod nos, dělám to tak i v obchodě, prostě v těhotenství se mi hůř dýchá a mám v tom pocit na omdlení. Nikdo mi na to nikde nic neřekl, dnes jsem na ORL také v čekárně seděla s rouškou pod nosem, jen jsem si sedla na druhou stranu čekárny, abych tím třeba někoho nepohoršila 🙂
Taky jsem u nekoho videla,ze si sly sednout do auta 🤷♀️ Ale to uz je taky asi na domluve…je to na nic…covid a tejotenstvi je hrozna kombinace
@adula000 Jo, to oni tam maji, ze si muzes lehnout. Ale lezet v rousce je taky naprd. Skoda, ze si clovek nemuze nekam jit pochodit, ze tam musi drepet jak trubka 😁
Tak chodit je pitomost, to zkresluje vysledek, ale jit si sednout ven na lavicku by vyrazne vadit nemelo.
Bala jsem se toho stejnyho, ptala jsem se jestli se muzu treba projit ven nebo sednout nekam na vzduch a to me nenechali kdyby se mi udelalo blbe, ale taky me posadili (samotnou) do nejaky jejich mistnosti s gaucikama za odberovou mistnosti mimo cekarnu, kde jsem si mohla respirator sundat. Asi s tim ted tak nejak v covid dobe pocitaj, ze je to pro tehotny narocny.
Nanorouska je povolená, tak klid
Byla jsem před cca 3týdny a sestra se mě ptala jestli chci Jít ven že si tam můžu sednout ale nemám nikam chodit ať se mi neudělá zle a nešvihnu sebou . Chodila jsem akorát na odběry a zas ven .
Já jsem pořídila nanorespiratory. Musela jsem nosit respirator v praci a jen přes ten jsem neomdlivala... nosila jsem ten nebo nanoroušku, nikdo nic neřekl.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nanorouska je povolena, a navíc už kolikrat jsem viděla lidi jen s obyc rouškou a nikdo nic nerikal