Odsávačka do porodnice. Mám si vzít nebo ne?

24. dub 2021

Holky, berete si s sebou odsávačku do nemocnice? Při prvním dítěti jsem se vůbec nerozkojila,odsávačku jsem si pořídila až čtvrtý den po porodu, ale nepomohla. Teď budu rodit zase a nevím, jestli si ji mám vzít s sebou nebo ne? Většinou pouští domu třetí den a já nevím, jak to vlastně je. Jestli se nejdřív čeká až se spustí mléko a když ne..tak začít odsávat, nebo mám zkoušet odsávat hned po porodu? Nebo kolikátý den po porodu? Jak dlouho se vlastně má čekat jestli se mlíko spustí nebo ne?děkuji

chasing_rabbits
24. dub 2021

Já si ji sebou raději beru... kamarádky mi radily ať si ji raději vezmu... maximalně bude zabírat místo v kufříku 🙂

michaelarousova
24. dub 2021

Ja nebrala protoze v nemocnici se da pujcit kazdopadne me hned po porodu rikaly at pouzivam a stimuluji ☺️ Ale byla jsě po cisari a jeste k tomu predcastny porod..ted u deuheho ale beru sebou ☺️

mamikry
24. dub 2021

Neměla jsem ani jednou, ale já bych i po sekci odkojila regiment, tak nebyla třeba. Kdybych měla po prvním porodu problém, vzala bych pro jistotu.

biciklissie
24. dub 2021

Myslím, že porodnice (minimálně ty větší, třeba obilnak v Brně určitě) mají vlastní. A to je fajn, protože mají takové ty drahé, fakt vymakane, co si člověk domu poridit nemůže. Na začátek super. Já neberu, nějak si nedovedu představit tu hygienu na běžném pokoji, odsavacka, lahvicky, skladování, čištění, atd. Co bylo potřeba, tak bylo u sester, zapůjčily, vysvětlily, pomohly.

nita1984
24. dub 2021

U prvního jsem neřešila, ale teď jí mám doma, takže pro jistotu vezmu.

jjasmina
24. dub 2021

Je to dost individuální, u nás naprosto zbytečná investice

areh
24. dub 2021

Neměla jsem ani u jendoho dítěte. Připrav si ji doma, pokud bude potřeba, tak ti ji manžel může dovést. Ale já bych upřednostnila půjčení v porodnici. Netuším jak bys svoji sterilizovala na pokoji.

krisatko
24. dub 2021

Mě pomohla u obou. První 34+0 10 dní v inkubátoru. Druhá císařem, nosili na kojení ale stejně dokrmovali, tak mi pomohla s rychlejší tvorbou Mléka

lenka421
24. dub 2021

Ahoj, ja jsem ji napodruhe vyuzila. U prvni mi trvalo se rozkojit, to jsem ji ani ze zacatku neporizovala, ale u druhe se mi hned po porodu zacaly hrozne bolestive nalejvat prsa a odsavacka kterou meli v porodnici uz mela sve nejlepsi casy za sebou, odsavala spatne a jeste tak vrzala ze to muselo byt slyset az na sesternu kdyz jsem se snazila odsat. Takze mi ji manzel dovezl a ted potreti si ji radeji balit rovnou budu. Odsate mliko jsem nosila na sesternu do mlecne banky, takze jsem sterilizaci odsavacky neresila, oni to mleko stejne pasterizuji.

alca95
24. dub 2021

Odsávačku mi půjčili hned druhý den po porodu v porodnici, protože se syn vůbec nezvládl přisát a nezačalo se mi tvořit mléko. Stejnou jsem si pak pořídila i po návratu domů a určitě můžu doporučit Medelu, díky ní jsem se i po 10 dnech bez mléka dokázala nakonec rozkojit.

lenkabukov
29. dub 2021

Bez odsávačky by mi bouchla prsa. Takže jsem si ji v porodnici u prvního půjčila a u druhého vzala svou. Měla jsem asi opačný problém,než většina. Mlíko mi teklo šíleným způsobem.

2hanah
29. dub 2021

Zkoušela bych to hned po porodu, ale pokud možno mít u prsa nejvíc hlavně miminko pro stimulování a jestli by nepomohla homeopatika ricinus communis, mně skvěle zabrala na tvorbu mléka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru