Odkdy u vás bylo vidět těhot. bříško v 1. těhotenství?

marquettka
4. dub 2016

Zdravím 🙂 chtěla bych se zeptat odkdy u vás bylo vidět těhotenské bříško v prvním těhotenství? Jsem 10+1 tt a nic nevidím :o poslední kontrolu jsem měla 21.3. a další je 28.4..strašně dlouhá doba a tak nervy pracují :/ a když vidím, že někdo už má břicho velké, jak v 5. měsíci, tak si říkám, jestli něco není špatně..

maxinkaa
4. dub 2016

@marquettka Jestli tě to uklidní, já čekám druhé miminko a tohle je fotka 21tt, -2kg 🙂 Rodit jsem šla +6kg🙂

zuzurox
4. dub 2016

Ahoj, jsem 15+4 a teda že bych měla břicho se moc říct nedá 🙂 každá to má jinak, když koukám na jiné, tak už mají, jiné vůbec 🙂

yildiz
4. dub 2016

@marquettka bud uuuuplne v pohode ...ja briska nemam skoro zadna ani ve druhem trimestru a neco me naroste az pred porodem 🙂 - bud rada ....aspon se nemusis tahat s briskem velkym ...u kazde maminy to je jine no ...nekdo ma brisko uz na zacatku nekdo pozdeni a tak...pokud miminko dobre prospiva tak zadna obava... nevim kolikate cekas , ale tady ti prikladam fotecku meho ted posledniho tehu a to je ctvrte tehu 😀 a to na prvni fotce v dzinach je 25tt a na druhe fotce 29tt 🙂 a miminko ve 25tt melo 555g 🙂

marquettka
autor
4. dub 2016

@maxinkaa To je mazec 🙂) jsem ani netušila, že to může být jen takto 🙂
Jinak děkuju, celkem ste mě uklidnily 🙂 Vím, že je to u každé trochu jinak, ale měřím něco málo přes 160 a váha něco přes 50, tak sem čekala, že se to projeví nějak víc..a pak ta prodleva mezi kontrolama :/ napadlo mě i jestli to nemůže být ZT a proto břicho neroste..čekám 1., takže sem vyklepaná tak nějak ze všeho :D :(

sannnya
4. dub 2016

v 10tt je miminko ještě úplně pidi, je nereálné aby bylo něco už vidět 🙂

marquettka
autor
4. dub 2016

@sannnya no já právě viděla fotky, kde už něco bylo vidět..u někoho fakt jak v 5. měsíci :D ale to zase beru jako opačný extrém.. nebo odkdy bych teda mohla něco pozorovat? Prsa se mi zvětšily v podstatě okamžitě a né málo :D ale břicho prostě nic :o a že bylo vše v pořádku vím naposledy z 21.3. a čekají mě ještě víc, než 3 týdny do další kontroly :/

sannnya
4. dub 2016

@marquettka tak to si možná viděla něco obdobnýho jako jsem já 😀 po prvním těhu jsem moc nezhubla, takže bříško vypadalo těhotně poměrně dost brzo 😀 každý to má jinak, asi podle pevnosti břišní stěny....některý moje kamarádky neměly skoro bříško do 7-8 měsíce a pak jim vyrostlo snad ze dne na den, někomu holt roste brzo, jako mě a vypadá jako by čekal dvojčata 😀

michaelabrazdilova
4. dub 2016

Já jsem 11tt, mám v bříšku dva prcky a bříško už začíná růst. 🙂

slecnajohanna
4. dub 2016

já jsem ve 26tt a nosím pořád svoje vlastní původní oblečení. těhotenské kalhoty nemám ještě ani jedny. je to i tím, že jsem teda hodně zhubla, ale někomu prostě roste břicho pomaleji (já jsem za to ráda). v prvním trimestru a v průběhu prvního těhotenství není podle mě skoro u nikoho bříško nějak extra markantní.

marquettka
autor
4. dub 2016

Tady třeba už bříško na fotkách je http://www.babyonline.cz/tehotenstvi-tyden-po-t...
ale asi máte pravdu, je to prostě individuální, tak se zkusím hodit do klidu a užívat si, že se můžu hýbat :D
a ještě mě napadlo - může mít růst bříška něco společnýho i se cvičením? Jakože když jsem ještě tak před 3/4 rokem měla poměrně viditělné břišáky, tak je to prostě nějak "pevnější"?

odula
4. dub 2016

@marquettka no samo. V prvním tehu jsem byla vycvicena a pupek se mi objevil snsd někdy v sedmym nebo kdy. No a s druhym krátce po prvním, hormonama povoleny svaly a cvičení nula se mi buben vyvalil ve čtvrtým.

lady_giraffe
4. dub 2016

@marquettka Hele buď ráda, já už v 12 tt musela mít nový oblečení, protože se mi břicho nafouklo, pak trochu splasklo a teď jsem 29tt a lidi se mě ptají, jakto, že chodím do práce, že už musím být těsně před porodem. Kolegyně má termín o 10 dní později než já a břicho má asi jako já před 3 měsíci a to jsme podobná váhová kategorie. Každý to má jinak, netřeba se stresovat. Aspoň budeš moci nosit svoje oblečení delší dobu 😉

palomitacheca
4. dub 2016

@marquettka bud v klidu 🙂 poprve jsem mela trochu nafoukle bricho asi v 16.tydnu a teprve zacinalo pomalu rust. Hezky vykouklo az po 30.tydnu 🙂 podruhe se trosku rysovalo uz kolem 10.tydne a potreti skoro hned od zacatku 😀

mauss
4. dub 2016

Buď rada že se můžeš hýbat 😉 jsem v 6mesici a spousta lidí ani netuší že cekame(a to je 6te těhotenství) a vůbec mi to nevadí..
Spíše mě irituji matky co ve třetím měsíci máj pupina jak melouna a prcek má 5cm 😀 😀

marquettka
autor
4. dub 2016

😀 dobře, tak moc děkuju..celkem ste mě uklidnily 🙂 aspon, že to nemusím brát jako ukazatel něčeho 🙂

yildiz
5. dub 2016

@marquettka ja merim 165cm a vahu mam 55kg. Jinak cvicenim to trochu muze byt take..ja od mala sportovala a cvicila jsem i v tehu ..🙂 ale zalezi hodne na tom jak je maminka stavena a tak...proste uzivej tehuu ano stresssa ty kontroly jsou ok pokud je vse v poradku jsou ze zacatku po mesici ci 3tydnech a u kazdeho dr to muze byt taky ruzne..

kessa
5. dub 2016

Merim 160 vazim cca 53kg a u prvniho nikdo do 21 tt nemel tuseni a kdo vedel neveril, z prace jsem odchazela na konci 6. mesice a klienti neverili, ze jsem tehotna. U druheho jsme rodine oznamovali v 19tt a opet nikdo nic netusi chodime na plavani a kdyz jsem instruktorce rekla, ze cekame deuhe a kdy, tak na me koukala nevericne- holt to jeste neni vyrazne videt ani ve dvoudilnych plavkach 🙂 Takze bud v klidu, velikost briska nesouvisi se zdravim miminka.

bobule2015
5. dub 2016

Ahojky, já jsem 11+3 a bříško už vylejzá... Už musím nosit jenom legíny a nějaký volný tričko. Nejsem žádná hubeňoura, spíš mám postavu vyběhanou a vysportovanou, ale my tam máme dvě takže už to půjde vidět asi dřív.... Ale neboj, je to individuální... na kamarádce to bylo vidět hned v druhým měsíci, a na další zas do sedmýho měsíce nikdo nic nepoznal ;)

yildiz
5. dub 2016

@marquettka ja merim 165cm a vahu mam 55kg. Jinak cvicenim to trochu muze byt take..ja od mala sportovala a cvicila jsem i v tehu ..🙂 ale zalezi hodne na tom jak je maminka stavena a tak...proste uzivej tehuu ano stresssa ty kontroly jsou ok pokud je vse v poradku jsou ze zacatku po mesici ci 3tydnech a u kazdeho dr to muze byt taky ruzne..

bubinko1506
5. dub 2016

ja pomaly koncim 12tt a brusko uz je troska vidiet. ale to bude asi tym, ze cakame dvojicky. rifle mi zacali vadit uz v nejakom 7tt a vtedy som este ziadne brusko nemala, len jednoducho mi vadili. takze nosim zatial leginy a budem nosievat saty a sukne.

mrskato
5. dub 2016

Ahojky, mě vylezlo bříško až někdy kolem 22tt, ne-li déle. Za to teď, u druhého těhotenství, nosím těhotenský kalhoty od 9tt, momentálně jsem na konci 17tt a mám pupek, jak kdybych měla za 2 měsíce rodit. Neboj se, ještě si ho pořádně užiješ 🙂

konekokira
5. dub 2016

Jsem 16tt a už trošku bříško mám, vždycky jsem měla plochý pupík a teď vypadám jako věčně přejezená 😀

michaelabrazdilova
5. dub 2016

@bobule2015 Taky mám dva prcky v bříšku a v 11tt už pomalu začalo bříško vykukovat. Vypadám jak přejezená, protože jsem vždycky měla břicho ploché. 😀 A tak jsem nakoupila pár volných triček a okolí ještě ani netuší, že jsem těhotná.

bobule2015
6. dub 2016

@michaelabrazdilova Tak to já i když jsem sportovala, musím říct že docela dost sportovala, tak břicho nikdy pořádně plochý nebylo... Mám postavu spíš mohutnou, takže ted vypadám, jako když sem se hodně moc najedla a jsem nafouklá 😀 . ale tak co, někde si udělat místo musejí.. Hlavně aby se tam moc nemačkali prckové 😅 a bylo všechno v pohodě 😅

michaelabrazdilova
6. dub 2016

@bobule2015 Přesně tak. 🙂 Myslím, že teď nějaký ten měsíc je postava to poslední, co bychom měli řešit. 😀 Ale už se na ně moc těším. Už jsi objednaná na 1. screening? 🙂 A čekáš dvouvaječná anebo jednovaječná? 🙂

mackys
6. dub 2016

@marquettka no, tak s výškou a váhou jsem na toms tejně jako ty. jsem teď 7+2tt a někdy nemám bříško žádné a když se najím (když mi to žaludek dovolí 🙂 ), tak ho mám jak ve 3. měsíci. a prsa mi teda nenarostli vůbec. přítel trvdí, že o něco jo, ale já teda žádnou změnu nepozoruji 🙂 a jak říkají ostatní. myslím, že můžem být rády, že ještě není nic vidět. nemusíme řešit oblečení a na konci těhotenství si břicha určo ještě užijem :D

bobule2015
6. dub 2016

@michaelabrazdilova přesně jak říkáš, postavu nemá smysl řešit, stejně nabereš ať už méně či více 🙂 jinak na screening jsem objednaná, už na příští týden.... jdu na to projasnění šíje, atd.... Mám to na vlastní žádost, doktor říkal, že je vše v naprostém pořádku. Minulý týden v 10+3 měli oba dva 4 cm :D takže tam jdu na vlastní žádost, abych měla jistotu a mohla se o to víc těšit 🙂 Jinak čekáme dvouvaječný prcky, tak se modlíme aby to byl páreček ;) Co ty? 🙂

martiniquest
6. dub 2016

@marquettka U mě začalo být něco malinko poznat v 18tt. Teď jsem na konci 23tt a myslím, že už je vidět, že nejsem přejezená, ale těhotná 😀

marquettka
autor
6. dub 2016

@mackys to každopádně, je mi jasny, ze pak budu s nostalgii vzpominat, jak sem se mohla hybat a resila kraviny :D
Ale..mam 6 tydnu mezi prohlidkami, tak se spis bojim, jestli je vechno ok, kdyz bricho neroste..:o

bobule2015
6. dub 2016

@marquettka uvidíš, že taky vykoukne..... neměj strach.... 😉 pak to přijde ze dne na den, a už pak nebudeš vědět co s ním 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru