Ahoj,
zajímalo by mě jestli vás gynekoložka objednávala na vyšetření dle poslední MS nebo UTZ. První odběry, rozbor moči a sepsání průkazky mám dle MS ve 14 TT (dle UTZ 12 TT), screening 15 TT (dle UTZ 13 TT). Jde mi o to, že se asi nějakou chvíli čeká na výsledky a když by se něco objevilo, tak jak se to řeší a tak.
Děkuji!
@lentilka246 no na začátku podle menstruace. Průkazku a odběr krve v 9tt. Pak jsem se objednávala na screening, na který jsem jela do specializovaného pracoviště pořád pole menstruace tedy asi 12tt. Tam mi určili termín porodu. Výsledky z USG byly hned, výsledky krve ten den do 16:00. Následně se vše řídilo podle tohoto USG. Takže i druhý screening, test na cukrovku atd.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nám řekli výsledky screeningu hned na nic se nečeká. Kdyby byl nějaký problém posílá se na další vyšetření (odběr plodové vody) , ale nemá cenu se tím stresovat dopřed určitě to dopadne dobře 🍀