Odběr choriových klků, máte zkušenost?

adlos14
25. lis 2014

Moc prosím kdo máte zkušenosti z odběrem z choriových klků-proběhlo vyšetření v pořádku?Bolí to?Jsem totiž přenašečka svalové dystrofie a mam doma 4leteho syna s touto nemocí,teď jsem těhotná a dělali mi zjištění pohlaví z krve.Dnes mi volali že se jim zdá že to je pohlaví mužské ale nechávají si rezervu a musim na odběr ještě jednou aby to 100% potvrdili.Pokud ti bude kluk tak jdu 8.12. na odběr z klků tak ať vím na co se připravit a za jak dlouho jsou výsledky ?? Dekuji za odpovědi 🙂

terinda
25. lis 2014

Je to nepříjemný, ale dá se to zvládnout.
Nejdřív mi dali malou injekci do břicha na znecitlivění a pak tou velkou odebrali vzorek.
Bylo to nepříjemný fyzicky a ještě víc psychicky, přišlo mi to hrozně hluboko.... vůbec jsem na to nekoukala, musela dýchat klidně a necukat.
Rychlé výsledky jsou do pár dnů (už nevím přesně) a zbylé do 3.týdnů.

Přeju hodně štěstí 🙂

trudy
25. lis 2014

Je to nepříjemné, ale my ženský zvládneme všechno. Taky mi nejdřív dali znecitlivující injekci a pak velkou jehlou odběr, jezdili nahoru a dolu, aby oškrábali tkáň z placenty. Dělali mi to dvakrát hned za sebou, protože na poprvé měli jen jeden vzorek, což bylo málo. Tlačilo mě to jakoby na močák a pak mi bylo trochu slabo, ale dá se to.

adlos14
autor
9. pro 2014

Tak to mám úspěšně za sebou,ale mě to teda docela hodně bolelo a ještě jsem po tom musela dostat kapačky proti bolesti,protože mě z toho šíleně bolelo břicho.Výsledky budou do 14dní říkali tak držte pěsti ať vše dobře dopadne 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru