Maminky, dnes mi bylo nabídnuto očkování proti černému kašli v těhotenství BOOSTRIX (20tt). Ptala jsem se samozřejmě na rizika, ale je to prý úplně bez a je to prý lepší. Nikdy jsem o tom neslyšela, ani neznám nikoho, kdo by to měl za sebou. Prý se to dělá kolem 27 tt. Chtěla jsem se zeptat na názory, rady či zkušenosti. Vůbec totiž nevím. Děkuji za názory.
Pardon, blbne mi mobil...
V Anglii je to bezna prax, kazda tehu tu je pozyvana na ocko proti ciernemu kasli a chripke. Hodne to tu tehule vyuzivaju.
Já bych do toho po našich zkušenostech s černým kašlem šla, poradne bych se ale informovala, třeba u více doktorů.
žádný očkování není bez rizika.
achjo..jak si tohle může někdo nechat dát...:/
Nenechala jsem!!! Ptám se na názor, abych věděla jak se rozhodnout. Nebo si spíš potvrdit, že je to blbost!!
@silvousek96 však já vím;)... ale takový případy jsou, a já bych do toho nikdy nešla. vždyt ten prcek je tak malinkej, nikdy nevíš, co to v něm udělá.
navíc třeba obecně vakcíny proti černýmu kašli nemaj valnou účinnost...proč se to ve školkách černejma kašlama jen hemží, když se tam objevujou převážně jen očkovaný jedinci?
neříkám, že je prdel, aby to mělo mimino. ale tak je to x milionama nemocí, a taky na ně neočkuju a prostě důvěřuju, že to bude ok, a dělám všechno proto, aby žádnou srajdu nedostalo. to je dle mě jednodušší a rozhodně zdravější varianta;)
@normalnimatka
Jo jo 🙂 omlouvám se, že jsem trochu vyjela, myslela jsem si, že dle toho co píši jste si udělala závěr. 🙂 Jen jsem o tom nikdy neslyšela a tak. Chtěla jsem si udělat obrázek a potvrdit si, že mám dobrý úmysl, čekala jsem, jestli někdo napíše nějaké klady nebo tak prostě víc informací nebo tak 🙂 dávala jsem to i jinam na stránku a určitě do toho nejdu 🙂 mám už 13ti měsíční dceru a nic takového předtím nedělali (prý je to teď nově a dělají to prý jen 4 nemocnice v Praze, Brno Bohunice a ty další nevím už), tak se jen informuji a ráda si přečtu názory ostatních. 🙂 Každopádně Vám také děkuji za názor. 🙂
vzhledem k tomu, že jako těhotná nemůže takřka nic a najednou může vakcínu trojkombinaci mi hlava nebere. Jako těhotná bych se očkovat nedala ani omylem. Měla bych být očkovaná na klíšťovku teď a jelikož kojím mi bylo doporučšeno to odložit. Za mně je tohle očkování naprostý byznys, co když byla některá těhotná očkována na tetanus před méně než 10-15 lety? Dostane další nášup.
@silvousek96 odborníci z AV ČR to silno odporúčajú, sama som to zvažovala, ale keď som sa o tom zmienila u svojho gyn., pozeral na mňa, o čom to rozprávam.... Až sa k tým materiálom dostanem, pošlem ti SZ. Pravda je, že čierny kašeľ u malého mimča je veľmi veľmi nebezpečný a "protilátky z vakcíny" v tehotenstve prejdú telom matky, takže je to šetrnejšie aj pre to dieťa. Treba zvážiť prostredie, v ktorom dieťa bude, a mnoho iných faktorov, medzi ktoré bohužiaľ patria aj migranti. Niekto tam písal o deťoch v škôlkach, áno, vakcína je len dočasné riešenie, ale vzhľadom na to, že novorodencov ohrozuje na živote, treba riešiť najmä to. Staršie deti, dospievajúci a dospelí sú na tom lepšie.
to je vážně vtipné,když je člověk těhotný nebo kojí,tak mu v lékarně nechtěji prodat ani vitamín C - to se mi stalo nedávno,paní lékárnice velice pečlivě studovala jaký céčko mi může prodat a vypadala velice ustaraně,ale očkování je "super nápad". toto mi fakt hlava nebere🙄 nenechala bych se ani za nic-pokud je obava,tak prostě před otěhotněním.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
V Anglii je to bezny