Očkování na COVID-19. Budete se nechávat očkovat v těhotenství?

miskasvobodova
13. kvě 2021

Ahoj holky, jsem těhotná. Brzo mě čeká rozhodování jestli se nechat očkovat. Jaký máte na to názor? Budete se nechávat očkovat v těhotenství?

pampeliska1313
13. kvě 2021

Podobné diskuze tu už byly, mám dojem, že i několikrát, zkuste se podívat.🙂

michaelarousova
13. kvě 2021

@miskasvobodova ja bych se v tejotenstvi nenechala ockovat na nic☺️ Urcite bych se zkusila zeptat doktorky jaky na to ma nazor☺️

makovice88
13. kvě 2021

Ani za zlate prase!

dominge
13. kvě 2021

@miskasvobodova nikdy!!!

bara88
13. kvě 2021

Nenechala sem se ani netehotna, jako těhotná bych do toho nešla v žádném případě

evsi88
13. kvě 2021

Pokud jste za 1. trimestrem tak bych o tom silne uvažovala👌🏻 V jiných zemích se těhotné ockuji a protilatky má i novoroznec, což je za mě parada. Pro mě osobne je vetsi riziko covid než ockovani.

miskasvobodova
autor
13. kvě 2021

@evsi88 právě sem začala 2 trimestr. Než přijdu na řadu podle věku, tak počítám že dřív než za 1-2 měsíce to nebude. Ty protilátky u novorozenců, o tom jsem už četla, pro to malí by to bylo dobré.

drakenn
13. kvě 2021

Vzhledem k tomu, že ještě ani nemohou existovat studie, co to muze dětem způsobit, nesla bych do toho..

lachtanice86
13. kvě 2021

Ne

lachipie
13. kvě 2021

V těhotenství určitě ne, nic, natož ne covid. Já jsem po první dávce, s druhou se rozmýšlím, možná na ni nepůjdu... Druhý den po očkování mě vezla rychlá s ledvinovou kolikou.

monib66
13. kvě 2021

Ne, nikdy

evsi88
13. kvě 2021

@miskasvobodova přesně tak, do te doby, než budu naockovana chci udržet kojeni a až po tom se pokoušet o druhé mimco👍 Verim vědě😀

evsi88
13. kvě 2021

@miskasvobodova jo a stim věkem, pristi tyden už spousteji 40+ a pak ný to mělo byt 16+ 👍 urcite bych se poradila s lekarem, ale rozhodnutí je na vás🤷🏻‍♀️Muže byt vsechno v poradku, ale taky nemusi a třeba by za to ockovani nemohlo, jenže by to ve Vás hlodalo, stejně tak chytit covid 🤷🏻‍♀️Není to lehké rozhodnuti

pexi
13. kvě 2021

Já jsem do toho nešla. Zvažovala jsem a radila se i s lékařem. Pokud bych se rozhodla, že ano, asi jedině v 2. trimestru.

tynka9
13. kvě 2021

Být momentálně v práci (zdravotnictví), tak se určitě nechám naočkovat. Pořád tam na nás někdo něco prská i za normálních okolností... jako těhotná se víc bojím kovidu, očkování je mnohem bezpečnější. Tim, že jsem doma s detma, tak jsme odsunula, vakcín bylo málo. Ale pocitam, že během léta se naockovat nechám, i když budu kojící. Nevidím v tom problém. Dat je už poměrně dost.

miskasvobodova
autor
13. kvě 2021

@evsi88 to stím věkem už sem se taky dočetla. Proto si hledám různé diskuze, rady... K doktorovi jdu až v černu, tak se určitě taky poradím. A pak se rozhodnu.

chiara75
13. kvě 2021
Uživatel chiara75 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@miskasvobodova Určitě ano. Dostat covid v těhotenství je strašné riziko pro tebe i dítě. Kamarádka byla ve 20. týdnu a je očkovaná zatím první dávkou. Mluvila s primářem očkovacího centra, který se problematice věnuje hodně důkladně - medicíne založené na důkazech, tedy zná důkladně studie ze zahraničí. Existují studie, zejména z Izraele - vynikající efektivita zejména u Moderny a Pfizeru. Protilátky přechází i na dítě. Neexistuje jediný případ, kdyby těhotná či děti byly vakcínou ohroženi, naopak případů těžkých případů a úmrtí těhotných nebo žen krátce po porodu je už poměrně dost i v ČR. Neváhala bych ani minutu.

chiara75
13. kvě 2021
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od chiara75.

@lachipie Ledvinová kolika s tím samozřejmě nesouvisí.

miskasvobodova
autor
13. kvě 2021

@chiara75 A u nás v Čechách už těhotné teda očkují? Já sem o tom moc nenašla. Studie ze zahraničí sem si počítala, zatim se přikláním k tomu, že bych se nechala naočkovat.

treasurka
13. kvě 2021

@miskasvobodova Nedám, jednak vůli riziku trombózy, které je v těhotenství prirozeně zvýšené, a po vakcínách na covid se záhadně objevuje víc případů trombózy (samozřejmě náááhoda), a pak mi vadí ta nečestná hra na to, jak je očkování jako strašně dobrovolný, ale když na něj nepůjdeš, tak ti to stát pěkně osolí.
Naopak mám v plánu se nechat přeočkovat proti černému kašli.

chiara75
13. kvě 2021

@miskasvobodova Ano, probíhají. Jde o to, že nejprve bylo doporučení, že určitě ne, neboť nejsou studie (první asi dva měsíce roku), poté už dat byl dostatek a je to naopak vřele doporučováno (předpokládá to ale informovanost lékařů, která není stoprocentní - to zjistila i kamarádka, protože ji očkující lékařka odmítla nejprve dávku dát a až když si zavolala primáře, tak se to otočilo - lékařka jí řekla, že byla ráda, že má nově tu informaci, že primář se tomu intenzivně věnuje. Byla zkrátka první těhotná v tom OC). Pokud ale myslíš, že je to indikace k očkování - jako prioritní skupina - tak to zatím asi ne. Ona to měla z důvodu profese a zdravotního stavu, který s těhotenstvím nesouvisí.

lachipie
13. kvě 2021

@chiara75 zas tak samozřejmě bych to nebrala. Doktorka v nemocnici na příjmu mi říkala že nejsem první koho tam s ledvinovou kolikou den po očkování proti covidu odvezli

chiara75
13. kvě 2021

@lachipie Jako, že vakcína vytvořila kámen v ledvinách?

lachipie
13. kvě 2021

@chiara75 kámen na ultrazvuku neviděli. Našli zvětšenou ledvinu a dilataci pánvičky. I v nežádoucích účinkách už bolesti v oblasti ledvin jsou hlášený a doktorka říkala že nejsem první... Nevím. Já jsem nic nehlásila, netvrdím že za to 100pro může očkování ale každopádně načasování a to co mi řekli v nemocnici je divný

chiara75
13. kvě 2021

@lachipie Hele, i kdyby to měl být vedlejší účinek (zatím asi nic takového dohledatelného není), tak to, co může způsobit covid je daleko horší. Jedna dávka bohužel neochrání, nerozmýšlela bych se.

lachipie
13. kvě 2021

@chiara75 no asi na očko půjdu, taky mám strach o moje rodiče, maminka být očkovaná nemůže a mám postižené dítě a neodpustila bych si, kdybych je nakazila já třeba ale jenom doufám že si nestřihnu tu brutal bolest ledvin znova...

chiara75
13. kvě 2021

@lachipie snad ne. Myslím, že máš hodně důvodů proč jít na druhou dávku. Jinak, můžeš to hlásit na ten SZÚ - aby tam ta data byla. Přijde mi ale, že vzhledem k naší ultrapomalé rychlosti očkování by to už bylo hlášeno z jiných zemí. A měla jsi ledviny vždycky ok nebo jsi třeba prošla nějakou infekcí v minulosti? Je to fakt zvláštní, že by to přišlo zničehonic.

chiara75
13. kvě 2021

@lachipie Promiň, SÚKL ne SZÚ

lachipie
13. kvě 2021

@chiara75 moje mamka má dost závažné problémy s ledvinama, já jsem do teď o ničem nevěděla, max jsem občas měla pálení při močení, které jsem vyléčila po pár dnech nasazením urinalu, ale ani to už jsem neměla dlouho. Jinak o problémech s ledvinama jsem do teď neměla tušení.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru