Obezita a těhotenství. Jak to probíhalo?

31. kvě 2024

Ahoj, nějaká zkušenost s těhotenstvím v obezitě? Bohužel jsem za poslední 3 roky přibrala a mám nadváhu o 40kg. Mám asi 100kg na necelých 160cm. Měla na to vliv životospráva, stres, nemoci a různé léky. Vždy když jsem se rozhodla s tím něco dělat, nevydržela jsem a nastal spíš jojo efekt... Do toho jsem otěhotněla. Jsem 9tt a chtěla bych se zeptat, jestli jsou tady maminky, které neměly nadváhu, ale opravdu obezitu a jak jejich těhotenství probíhalo?
Děkuji.

uzivatelkapetra
31. kvě 2024

Sestřenice měla a akorát gestační diabetes a všechno jinak v pořádku. Vyvolávaný porod, který pro neúspěch skončil sekcí.

gats
31. kvě 2024

163 cm, rodila jsem se 101 kg. Jediný "problém" byla horší viditelnost při screeningu, mám to i ve zprávě napsané. Nicméně všechno proběhlo úplně OK. Ptej se, jestli tě ještě něco zajímá.

palja
31. kvě 2024

Já jsem měla ve druhém těhotenství. Měla jsem tehotenskou cukrovku, lačná vyšší, takže na noc inzulín. Dietu jsem dodržovala a kontrolu jsem mívala 1x za 14 dní a pak jednou za měsíc. Nic jsem nepribrala (kvůli obezitě a dodržování diety). Ale na konci těhotenství přestala fungovat placenta a přestala vyživovat dceru. Je zázrak, že se narodila živá a zdravá. Byl to prekotny porod.

95newmommy2020
31. kvě 2024

Těhotná už jsi, což je dobře, že se podařilo. Měla jsem kamarádku s obezitou a jediný trabl byly hrubé poznámky od několika zdravotníku. Byl rok 2019, teď už je to snad jiný!

fyii
31. kvě 2024

mam kamaradku co je morbidne obezni ma 170kg a dve zdrave deti. Problem vysoky tlak, trh.cukrovka, vazili ji na dvou vahach apod. spatne viditelne utz, ale porod vaginalne. Ona je nastavena, ze je velka. Proste i tluste zeny maji deti, ted nezhubnes tak se tim netrap. Zkus dodrzovat zivotospravu at nepriberes zbytecne 20kg, trosku se hlidej a bude to v pohode. Ja s malou pribrala 1kg a naopak 5 jsem zhubla, tim ze jsem si hlidala jidlo.. jedla jsem vsechno, ale neprasila jsem vecer a tak... uzivej si to. Obcas se najde nejaka netaktni sestra, ale na to staci usmev a mas ji z krku..

kamino
1. čer 2024

Já rodila ve 106 a mimo horšího zobrazení žádný problém. Ani tlak, ani cukrovka, naprosto ukázkové těhotenství. Jen se připrav na případně nepříjemné poznámky zdravotníků.. Po porodu šlo 20 dolů hned 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru