Nulová chuť na sex v těhotenství. Řešil někdo?

26. zář 2024

Neřešil někdo podobný problém? Jsem na začátku druhého trimestru, ještě stále mi je dost špatně, mám už 3 kila dole. Normálně mám velmi pozitivní vztah k sexu, byl u nás dost často. Ale co jsem otěhotněla, nechci ho vůbec. Na jednu stranu jsem na svého muže naštvaná, protože mě se zvedá žaludek jen při pohledu na jídlo a mezitím je jeho největší problém, že už dlouho neměl sex. Na druhou stranu ho chápu,je to chlap a byl zvyklý často.
Jak by jste toto řešili? Překonaly by jste se kvůli němu nebo mu řekli, že holt má teď smůlu, protože těhotenství je o dost náročnější než si dát na chvíli celibát?

hennrietta
26. zář 2024

V prvním těhotenství jsme kvůli riziku a následně 6N neměli sex půl roku...
Teď jsem těhotná podruhé 29tt a i když by byla nálada, tak jsem kolikrát unavená nebo mám zrovna pobolívání břicha, že to prostě nejde a celkově je sex spíš nepříjemný.
Když nemám náladu a ani bolesti, tak zkrátka pomůžu manželovi jinak. Taky jsme před dítětem byli oba zvyklí na jinou a mnohem častější frekvenci. Ale nedá se nic dělat. 🤷‍♀️
Jo a nikdy mi teda nic nevyčítal, když jsem ho odmítla.🙂

martulka88
26. zář 2024

Chápu obě strany, ale do této situace jste se dostali společně. Když jsem byla těhotná a my nemohli sexovat vlastně od +-8tt do konce šestinedělí, tak když mi bylo dobře, najeli jsme na uspokojení jiným stylem. Kup si pro něj hračku a i pro něj to bude změna. Kdyby se dožadoval sexu, tak bych do toho šla jen tehdy, kdyby mi nebylo zle. Pokud je ti šoufl, tak by mohl a měl pochopit, že to nejde.

autor
26. zář 2024

@hennrietta
@martulka88 to už jsem mu taky kolikrát říkala, že jiné ženy mají zákaz sexu až do šestinedělí. Na to mi argumentoval tím, že kdybych to měla zakázané od doktora, tak je to něco jiného a ničeho by se nedožadoval, ale já to zakázané nemám. Takže to asi vnímá jako můj rozmar.
Zkusím mu teda říct, že to můžeme zkoušet jinak, ale jeho to prý moc nebaví. Sex je sex. Náhodou nějaký typ na hračku pro muže @martulka88 nemáš? Pro ženy je toho spousta, ale pro muže jsem to nikdy neřešila tedy. 🙂

irmamala
26. zář 2024

Nemela jsem vubec chut, ale prekonavala jsem se. A to z duvodu, ze moc dobre vim, ze si na to clovek zvykne a tezko se pak navazuje. Navic po porodu se chut jeste dlouho nevrati, hormony, kojeni, malo spanku, malo casu. Takhle jsem to s exmanzelem porad oddalovala, az tohle, az tamhleto a nakonec jsme celych 11 let neresili nic jineho nez nas mizerny sexualni zivot.

misha31
Včera v 08:23

Nemas chut na sex, ok...tak pomoz manzelovi pusou. Chlapi to potrebuji, jinak zacnou po case pokukovat po jinych, to asi nechces.
Hracek mame spoustu, pro muze fajn hracky na prostatu a pritom si s nim hrat pusou, zazije lepsi pocity nez pri klasice. Nebat se zkouset

rosalindamelinda
Včera v 09:23

Tyjo, podobný problém jsem naštěstí nikdy neřešila a obecně tento problém asi nechápu. Chuť na sex by sama o sobě byla, ale někdy tomu nepřejí jiné okolnosti. Buď je to strach ze zdravotních komplikací nebo na to není síla a energie. Navíc na podzim přichází nachlazení aj. nemoci, takže pak člověk nemůže, protože je navíc nemocný 😀

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru