NT+ v Brně, můžete doporučit?

belleelle
9. čer 2015

Po předchozí špatné zkušenosti s veveřím bychom chtěli jít jinam. Přemýšlím, jestli helios, bohunice porodnice, reprofit. Jezdili jsme do Zlína do predika a super, ted uz to nejde. Budeme chtít jen ultrazvuk bez odběru krve. Muzete mi doporučit? Nepište prosim nic o veveri, tam nepujdeme.

nov.tere
9. čer 2015

Jen se zeptám co se stalo na Veveri prosím. Při prvním Utz byli dost nepříjemný a mám tam jít ještě na druhý.

jipe
9. čer 2015

Já chodím k lékařce do Heliosu, i na NT jsem byla tam a nemůžu si na nic stěžovat. Jen si nejsem jistá, jestli bez výsledků z krve bude možný relevantní výsledek..

belleelle
autor
9. čer 2015

@jipe o to my nejde, chtela bych se objednat na prvni ultrazvuk, proste vysvětlit, ze nechci NT+. Přemýšlím prave o heliosu, doufam, ze by byli ochotni na moje praní přistoupit.

jipe
9. čer 2015

@belleelle já myslím, že když jím dáš 500 kč (dle ceníku), tak nebudou mít problém 🙂

belleelle
autor
9. čer 2015

@jipe chci podrobný ultrazvuk jak u NT+, ale ne NT+.
Jak je to tam s parkováním?

daisyjane
9. čer 2015

@belleelle Já teda po předchozí zkušenosti s Veveřím chci jít do Bohuněk na klasické NT+, konktrétně k dr. Gerychové. Zachránila nám tehdy synka na konziliárním UTZ. Jsou tam ale dle informací otřesné čekací doby, nicméně je opravdu úžasná, tak nám to za tu čekačku stojí. Otázka je, jestli vás vezmou "jen" na UTZ.. To nemůžu říct, zkusila bych tam být vámi zavolat a budete vědět.

jipe
9. čer 2015

@belleelle já to chápu, myslím, že to v Heliosu mají označené jako I. ultrazvukový screening. S parkováním je to tam blbé, je potřeba hledat v okolí, většinou je tam poblíž plno

rolfinecka
9. čer 2015

Omlouvám se, že vstupuju do diskuze. Jen se chci zeptat jaké máte špatné zkušenosti s Veveří? Já tam byla na NT+ a nezdálo se jim šíjové projasnění 2,1mm. Tak jsem byla na genetické konzultaci a teď ve čtvrtek tam jedu zase na kontrolní UZ a bojím se, že budu muset na plodovou vodu. Tak se chci zeptat jaké špatné zkušenosti? Třeba jestli je to podobné jako u mě? Moc díky za odpovědi.

belleelle
autor
9. čer 2015

@rolfinecka přesně takové, jak pises. Je to továrna na penize, straší maminky, ktere jsou ochotne udělat cokoliv pro sve dite. Jak říkám, 1x a dost. Jeli jsme do Zlína do predika na další uz v I. i II. trimestru a super.
Jinak na genetiku jsem šla do detske nemocnice (zadarmo!), kde řekli, ze jejich výsledkům nerozumí, ze podle nich mam riziko vyssi, nez spočítali oni. Proste zdimaji penize.

rolfinecka
9. čer 2015

@belleelle Ale houby? Tak to je teda pěkně sprostý od nich. ☹ Ale ne všechny mají takový zkušenosti... ☹ Já mám riziko 1:10600, ale díky tomu NT 2,1mm mě ženou na další a další vyšetření... Ikdyž si myslím, že výsledek není hrozný, abych šla na plodovku, tak snad mě do ní tlačit nebudou... A manžel z nich měl taky takový pocit, že jim jde jen o peníze, ale já mu říkala, že určitě ne. No, při dalším těhu už půjdu do Zlína nebo Břeclav

belleelle
autor
9. čer 2015

@rolfinecka porad se na gynde, ja bych tam proste uz nesla a zvlášť s těmito hodnotami. Oni snad ty hodnoty posouvají, bývalo 2,3-2,5 ze je vetsi... Vsak muzes jít jinam, zvlášť kdyz je uz ve 20.tt na pojistovnu.
Jinak ja se hned chtela po prvním screeningu objednat na druhy (jeste jsem neznala výsledky) a sestra na me, ze jeste nemuzu, přece nevim, jak krev dopadne - to mluví za vse.

rolfinecka
9. čer 2015

@belleelle To je ale hnusný od nich... Takhle tahat prachy a strašit maminky... ☹ No,já se domlouvala po tom vše u mého Dr.a on, že si tam mám zajet na kontrolní UZ jak mi doporučila ta genetička tam. Tak tam jedu ve čtvrtek k Vlašínovi, tak ten snad bude fér. Ikdyž si myslím, že mimčo je zdravé... Že je to zbytečné. Holky měly i horší výsledky a daleko horší NT a miminka mají zdravá. Jenže ta dr.na tom prvoscreeningovém vyšetření viděla jak jsem vyděšená a byla jsem fakt hodně ve stresu ani jsem nevnímala co říká. Navíc mi ještě řekla, abych se uklidnila, že jsem vyplašená... Takže možná i na základě toho si říkala, že by ze mě mohli kápnout další prachy, že zaplatím další vyšetření, když jsem tak vyděšená... Navíc prvorodička...

belleelle
autor
9. čer 2015

@rolfinecka az tak prvoplanove bych to neviděla, ale proste bych tam nesla...

rolfinecka
9. čer 2015

@belleelle Díky za odpověď... Aspoň vím, že nemusím být tak vyplašená...

belleelle
autor
9. čer 2015

@rolfinecka urcite ne, jak pises, horší výsledky... Za nas taky mamky nikam nechodily, takze asi tak. Ve 20. bych šla proste jinam, budes se cítit lépe, ne jak v továrně.

zo_ja
9. čer 2015

@rolfinecka Na žádný odběr plodovky NEMUSÍŠ. Prostě řekneš "děkuji, nechci" a hotovo.
Může být relevantní podepsat, že Ti to narvhli a Tys to odmítla. Tečka. Riziko úmrtí/poškození miminka po odběru plodovky je 1:50, tj. obv. více než pravděpodobnost, že mu něco je.

sisstin
9. čer 2015

@rolfinecka ono se to u tebe furt resi? Ja uz mam ta sebou tripple, kde mi snizili riziko z 1:1000 na 1:58400, a tim to zhaslo, NT 2,8, ale to jsem ti uz psala xkrat, dle vsech cekam naprosto zdrave dite bez dalsi nutnosti invazivniho vysetreni.

belleelle
autor
9. čer 2015

@rolfinecka jak pise @sisstin, proste si chvili uzivej tehu a nemysli na to vse... tezko se to rika, ale prece...

rolfinecka
9. čer 2015

@sisstin Jo, pořád se to řeší... Už mě to pěkně sere s prominutím. Po screeningu mě objednali na genetickou konzultaci, tam mě p.dr.uklidnila a řekla, že se mám domluvit se svým gynekologem a ten mě zase poslal na kontrolní UZ do Brna... Jen si mě přehazují jak horkej brambor a stále nic nevím... Ikdyž podvědomě tuším jak to dopadne...

sisstin
9. čer 2015

Jinak zvysene riziko je od 3, nekde az 3,5 😕 nechapu, co na tom Veveri plasej. Zalezi, jak je miminko velky, prej holcicky mivaj NT vyssi a downici mivaj hodne pres tri, spis pres ctyri, NT 2.1 je fakt naprosto normalni 😕

sisstin
9. čer 2015

@rolfinecka jdi na ten uzv a dal uz bych to fakt neresila, je to sileny 🤐

belleelle
autor
9. čer 2015

@sisstin presne, down miva ji nalez na srdci pripadne jinych organech a chybi jim zpravidla nosni kustka.

rolfinecka
9. čer 2015

@sisstin Jojo, na kontrolní UZ půjdu a když mi dr. Vlašín řekne, že mimi vypadá ok, tak už to řešit nebudu a půjdu až zase ve 20tt na ten velký UZ a možná se fakt objednám do Zlína... Pokud řekne, že se mu něco nezdá, tak půjdu na plodovku ač nerada. ☹ Ale myslím si, že to bude v pořádku. Hlavně to NT, když budou zkoumat v 18 tt tak ta hodnota už je nevypovídající... Kdyby to bylo tak děsivé, tak mi dělaj ten UZ třeba po týdnu... A ne po 4týdnech.
@belleelle Srdíčko bylo v pohodě a dr.říkala, že i ostatní orgány jsou v pořádku, že není nic špatného na miminku... Akorát to NT. Nosní kůstka byla přítomna

belleelle
autor
9. čer 2015

@rolfinecka rozmysli si tu plodovku, mám tušení, že tě budou masírovat, abys šla... že jen tak budeš mít jistotu.

rolfinecka
9. čer 2015

@belleelle Oni mají z té plodovky nějaký prachy od pojišťovny? Že na to tak tlačí?

belleelle
autor
9. čer 2015

@rolfinecka jasně 🙂

sisstin
9. čer 2015

@rolfinecka maji prachy i jen za tu konzultaci genetickou 😉

handangervidda
9. čer 2015

Dámy, slyšely jste někdy o tom, že podobná centra jsou sledována i v tom směru, jestli nemají moc velký podíl následných konzultací a následných invazivních vyšetření? Asi ne, jinak by tu nezaznívala tak závažná obvinění, která jsou navíc úplně mimo. K centru na Veveří nemám vůbec žádný vztah, kromě toho, že jsem tam byla na NT screeningu u dr. Vlašína a riziko mi vyšlo 1:21000 a to jen díky věku, jinak by vyšlo ještě nižší. Asi jsem od pohledu žena, co by na plodovku nešla, tak to na mě jeden z nejlepších prenatálních diagnostiků v ČR nezkoušel.

belleelle
autor
9. čer 2015

@handangervidda dámo, přece nejde o Dr. Vlasina

sisstin
9. čer 2015

@handangervidda a tobe prijde normalni posilat na plodovku s rizikem 1:10 000? Kdyz se posila az od 1:300 a vyssi? NT 2,1 je normalni nalez, ja mela 2,8 a nikdo nerekl ani n, riziko 1:1000, coz je 0,1%, riziko potratu u plodovky je 1 %. Nikdo me nikam neposilal 😕

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru