NT screening. Měření šlo špatně, co když je riziko větší?

sim007
15. říj 2014

Ahojte....vcera jsem byla na diagnostiku 1.trimestru...
Hodnoty trizomie 21 mame 1:1374, ale....prcek se tam vrtel a doktorce slo spatne zmerit sijove projasneni....tak si rikam co kdyz to opravdu spatne zmerila a riziko je o hodne vetsi..... Kvuli rozstepu v rodine jdu na UZ znova ve 20tt.
Co by jste delaly vy? (amniocentéza? )

blondynka400
15. říj 2014

@sim007 kolik naměřila?
Já bych šla na triply a nechala z toho udělat kombinovaý test. Amnio mi zatím přijde víc než zbytečné. Max kdyby jsi chtěla mít "jístotu" tak si zaplatit prenascan.

sim007
autor
15. říj 2014

@blondynka400 NT namerila 2 a opravdu ji to slo spatne..... triply byvaji hodne falesne pozitivni a prenascan je drahy......
Amnio ma presnost 99% tak proto nad tim uvazuji.....

blondynka400
15. říj 2014

@sim007 samotné triply ano, ale když to zkombinuješ do kombinovaného testu je to to nejpřesnější, co může být. A hlavně když máte rozštěpy v rodině, tím spíš je tento test důelžitý... Prenascan teď stojí v gennetu 12 500, co už docela jde, ale nějaká koruna to je. Amnio je invazivní zásah a jeho přínos v tomto případě podle mne ani zdaleka neodpovídá riziku.

leeena_4
15. říj 2014

@sim007 Pokud se bojíš rozštěpu, tak bych počkala na velký utz ve 20tt. Rozštěp se z NT screeningu ani moc poznat nedá. Ten je zaměřený na chromozomální vady, ne na rozštěpy! Nebo nemůžete se domluvit, jestli bys mohla přijít na to měření NT ještě jednou znova? Na Amnio bych nešla

verumik
15. říj 2014

Kombinovaný test dává dohromady výsledky screeningu a triple test. Já si zaplatila screening v Gennetu, a míst klasického triple testu jsem dostala jen výsledky toho kombinovaného. Je tam menší riziko falešných výsledků. Na stránkách Gennetu je to popsáno. Platila jsem celkem asi 1500 Kč.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru