Ahoj holky, potrebuju nejake info a snad i uklidneni. Vcera (13.tt) jsem byla na screeningu a vse se zdalo v poradku, dokud dr. nezacal zkoumat krk miminka. Na nem objevil lymfaticke vaky (2 mm). Pry by mely zmizet, pokud ne, bude to asi problem. Nic moc nam k tomu dr. nerekl, jen ze se uvidi za 3 tydny na kontrole. Vzali mi nekolik zkumavek krve a musim cekat a cekat a cekat... Mate s tim nektera zkusenost? Pokud ano, jak to dopadlo?
Predem diky! 🙏
@hanyas Dobrý den, mam podobny problém.. drobné lymfatické vaky a pozitivní NT test... Můžete mi prosím říct, jak to u vas dopadlo? Potrebovala bych trochu uklidnit..
Pracuji v ambulanci,kde delame tyto NT screeningy..zatim u vsech,zen u kterých byly nalezeny tyto vaky u mimca,to dopadlo tak,ze byly na přerušení, protože se nasly i jine vady.. asi je i moznost,ze to dopadne dobre,ale o tom nevim
U me se žádné jiné vady zatím nenašly.
@veronikaznojmo tak jedině dobře. 🙂 Treba to vážně n musi nic znamenat. A zmizi to. Držím moc pěsti
Ano, lymfaticky Vacek 2mm, NT PROJASNENI 2,6mm ... v 16tt jsem podstoupila odběr plodové vody - vše v pořádku, nyní mám za sebou velký ultrazvuk v 22tt a čekáme zdravou holčičku, vak už na ultrazvuku nebyl, vše v pořádku, srdíčko ok 🙂
Takže určitě je naděje ze se vak vstřebá ;)
@veronikaznojmo Verunko, nic se neboj! U nás vše dobře dopadlo a i Dr.(vyhlášena kapacita) říkal, že máme být v klidu, že to s největší pravděpodobností nic není. A nebylo. Máme krásného zdravého chlapečka! 😊 Držím pěsti!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Nikdo nic, holky? 😕