Ahoj holky 🙂 byla jsem na NT screeningu ve 12+3, celkový výsledek je negativní s rizikem T21 dow. 1:700,...znepokojilo mě však šíjové projasnění, které mi naměřili 2,6 mm všude čtu, že je to hraniční...říkám si, že jestliže hodnota NT roste s gestačním stářím, tak kdybych šla o týden déle, bylo by to ještě víc?Furt si říkám, že důležité je že je to negativní ale stejně to ve mně furt hlodá :(to celkové riziko mi také nepřijde žádná sláva..... Děkuji za veškeré info 🙂
Děkuji za info simulko🙂...já mam nakonec to riziko 1:4000, to 1:700 je jen podle věku.....ale stejně mě znepokojuje ta hodnota šíj.projasnění :(
@xalla Hodnota sijoveho projasneni je kolem 2,5 jeste normální ale některé pracoviště to už berou jako hraniční. Patologické je az nad 3 někde dokonce 3,5...
Pokud ti výsledné riziko vyšlo nizke (nad 1:500) tak si s tím hlavu vůbec nelamej... Oni ví co dělají a do toho výpočtu se zahrnuje víc věci...
Jo a tím hranicnim myslim to, ze si na tebe třeba nechaji víc času na velkém utz, aby se na to příště podívali poradne..
Jinak samotné sijove projasneni už později než je limit pro screening měřit nejde. Prý už to pak nejde tak videt..
Ja mela projasneni 2,7 a nějaký sníženy hormon a už byl screening pozitivní. Riziko 1:190. Po plodovce a velkem utz vše vypadá normálně, takže malý ze všeho vyrost a byl jen netabulkove mimco 🙂
No já vím , ale těžko si s tim hlavu nelámat , já pročetla kde co :o) lepší nic nevědět , to bych odcházela od mudr uplně v klidu 🙂 s tim co říkal, že je vše ok .......krev a utz mi dělali v 1 den , to jsem zase slyšela že krev se má brát dřív ....tak jsem z toho nějaká divoká :(
A ještě by mě zajímalo, kdo určuje ty hranice když někde je to do 2,5 mm někde do 3 mm.....v zahraničí do 3,5 😕 To jsem z toho jelen..... 😠 Někdo má NT 2,3 a už ho ženou na plodovku .......někdo 2,9 a nikdo nic neřeší .......
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
ahoj,můžu se vyjádřit jen k tomu riziku Downa. U první dcerky jsem měla 1:680, je to dost vysoké číslo, čili dobré a u druhého těhu jsem měla 1:62 a potvrdil se mi Down. Takže se neboj, číslo 700 je dobré. K šíjovému projasnění se zatím nemůžu vyjádřit, na screening jdu 9.1., tak pak budu vědět, o čem píšeš.