Noční směny v chladu a zvedání těžkých věcí v těhotenství

pladik
27. čer 2015

Děvčata, jsem poprvé těhotná, takže se předem omlouvám za nepřesnosti :D poslední MS jsem měla od 29. 5. ovu někdy 17. 6., včera tj 26. 6. jsem byla na gyn a doktorka mi z krve potvrdila těhu (Hcg 130) já to beru jako druhý týden (od ovu) ale asi se počítá od začátku poslední MS... takže 5. týden. No ale k věci.... pracuju v chladu na noční směny a obvykle zvedám v práci 12 - 18kg věci (sýry, palety....) mám strach abych nepotratila ale zároveň teď nechci se směnama šibovat, abych nenarušila dovolenou, kterou mám mít od 22. 7. ráda bych do té doby na noční vydržela. Myslíte, že je tělo zvyklé na tu zátěž nebo se mám raději zdržet zvedání tady těch věcí? Má někdo zkušenost?

leniczka23
27. čer 2015

Jako těhotná ze zákona nemůžeš dělat noční..Ale pokud chceš ještě počkat a neříkat to a na práci si zvyklá a nebudeš nějaká strhaná, tak ještě choď..Poslouchej svoje tělo, ono ti řekne..Já dělala dvanáctky noční v ruce jsem za noc měla přes tunu a nevěděla jsem že už..Ale jak jsem na to přišla, nechala jsem se přeřadit na lehčí pozici, přece jen ty dvanáctky byly mazec, bolelo mně pak všechno..

magdalenax
27. čer 2015

Moje kamarádka doházela zbytek mlíka v akci z palety na paletu a večer bylo vymodelováno. Nechci Tě strašit, ale radši bych šla z nějakého důvodu na nemocenskou

mispula19
27. čer 2015

Já teda dělala jen 8hod., ale celou směnu na nohách, v chladu a většinu směny jsem střídala -18 v mrazáku a vedro u pecí, ale hlavně v rukách za směnu 7-8 tun (rovnala jsem krabice na palety a expedovala). Když jsem věděla že jsem těhu, nechtěla jsem to hned hlásit, ale vydržela jsem tak jen 2 týdny a pak se nechala přeřadit na lehčí pozici, vůbec jsem neměla dobrý pocit ze zvedání 12kg krabic celou směnu. V práci jsem vydržela do 15tt a šla jsem na neschopenku.

medya
27. čer 2015

Záleží vážně na tobě a tvém těle. Já jsem do práce chodila do 6. měsíce kdy jsem to v práci nahlásila. Do té doby jsem dělala v duchoďáku, takže zvedat stokilové babičky bylo na denním pořádku. 12ky i noční jsem zvládla ale v tom 6.měs. se nám tam zhoršilo pár lidiček a to jsem si řekla, že na to fakt už nemám a šla na neschopenku. Takže hlavně mysli na to, že už nejsi jen ty ale jste dva a zbytečně se nepretěžuj.

pladik
autor
28. čer 2015

Nejvíc mám blbý pocit z tahání palet na paleťáku. Ty se sýrama mají i 700kg a jen nohama a zádama to neutáhnu 😒 je potřeba právě aj břicho... jinak ty věci zvedám přes nohy abych břicho nenamáhala tak snad to přežijem. Už jen 19 směn a z toho budu v sýrech 6 a zbytek jogurty. Ty nejsou tak hrozné 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru