Ahoj, jsem v 11. týdnu a už se mi 3 dny brutálně motá hlava nemůžu nic dělat, pořád mám mžitky před očima a stavy na omdlení. Takže se jen "plížím podél zdí " K tomu mám doma skoro 2 letou dceru, takže je to na pytel, moc toho nepoležím. TK mívám normálně kolem 105/70 takže teď předpokládám, že je ještě nižší. Co vám na to pomohlo? Kafe mi teď nechutná, snažím se hodně pít a pokud možno odpočívat. Na gyndu jdu až za 10 dní. Řeší se to vůbec nějak? Mám tam volat? Díky
@majruska nízký tlak v těhu se řeší špatně, není moc, co s tím udělat.
osobně mi hodně pomohlo hodně jíst, i tak jako trochu na sílu. trošku červeného vína nebo koly (normálně bych kolu vůbec nepila)
dávat pozor při vstávání, vylézání z vany atd. ať sebou nesekneš
pobyt na slunci a čerstvém vzduchu a zároveň i dostatek odpočinku
rozmarýnový éterický olej (pár kapek na spánky nebo si čichnout) nebo od saloosu v dmku rozmarýnová voda na obličej. jen buď opatrná, přece jen je to silná bylina
hodně zelený zeleniny a celkově podpořit železo v krvi a dobrý krevní obraz. třeba šťáva z červené řepy atd.
pozor na česnek, snižuje tlak
pozor na levandulové vůně
@majruska já jsem v tomto těhotenství také mívala hodně nízký tlak, nic nezabíralo. Jednou jsem dolítla k doktorovi do poradny, mám to k němu cca 30 km, jela jsem naknop, takže jsem fakt valila, potom jsem do ordinace k němu vyběhla schody, sestra mě do pěti minut vzala k sobě a při měření tlaku mě naměřila 105/60. Takže si taky vůbec neumím představit jaký tlak jsem mívala doma v klídku. U mě se to zlomilo kolem 20tt, teď už mívám tlak normální a i ty bolesti hlavy a mžitky před očima ustali. Tak držím pěsti 🙂
můj tlak je 90/60 a to sem měla i celé těhu a nepomáhá mi na to nic..na Kafe a podobné věci bacha,nabudí rychle a tlak vymrští,ale ten pokles pak je nebezpečny..tak přeju ať se tlak brzy zvedne..
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Jo ještě beru od začátku duphaston, tak jestli to nemá nějakej vliv.