Nízký tlak v těhotenství, co vám pomohlo?

majruska
2. lis 2014

Ahoj, jsem v 11. týdnu a už se mi 3 dny brutálně motá hlava nemůžu nic dělat, pořád mám mžitky před očima a stavy na omdlení. Takže se jen "plížím podél zdí " K tomu mám doma skoro 2 letou dceru, takže je to na pytel, moc toho nepoležím. TK mívám normálně kolem 105/70 takže teď předpokládám, že je ještě nižší. Co vám na to pomohlo? Kafe mi teď nechutná, snažím se hodně pít a pokud možno odpočívat. Na gyndu jdu až za 10 dní. Řeší se to vůbec nějak? Mám tam volat? Díky

majruska
autor
2. lis 2014

Jo ještě beru od začátku duphaston, tak jestli to nemá nějakej vliv.

spirulina
2. lis 2014

@majruska nízký tlak v těhu se řeší špatně, není moc, co s tím udělat.

osobně mi hodně pomohlo hodně jíst, i tak jako trochu na sílu. trošku červeného vína nebo koly (normálně bych kolu vůbec nepila)
dávat pozor při vstávání, vylézání z vany atd. ať sebou nesekneš
pobyt na slunci a čerstvém vzduchu a zároveň i dostatek odpočinku
rozmarýnový éterický olej (pár kapek na spánky nebo si čichnout) nebo od saloosu v dmku rozmarýnová voda na obličej. jen buď opatrná, přece jen je to silná bylina

hodně zelený zeleniny a celkově podpořit železo v krvi a dobrý krevní obraz. třeba šťáva z červené řepy atd.
pozor na česnek, snižuje tlak
pozor na levandulové vůně

majruska
autor
2. lis 2014

@spirulina Díky, no vidíš levanduli mám skoro po celém domě, mám ji moc ráda, to mě nenapadlo, tak to zredukuju a nahradím rozmarýnem 🙂 Nad tím vínem sem přemýšlela. Jdu na to 🙂

dana3262
3. lis 2014

@majruska me docela poahalo když jsem jedla kandovany zázvor.

dezyre
3. lis 2014

@majruska já jsem v tomto těhotenství také mívala hodně nízký tlak, nic nezabíralo. Jednou jsem dolítla k doktorovi do poradny, mám to k němu cca 30 km, jela jsem naknop, takže jsem fakt valila, potom jsem do ordinace k němu vyběhla schody, sestra mě do pěti minut vzala k sobě a při měření tlaku mě naměřila 105/60. Takže si taky vůbec neumím představit jaký tlak jsem mívala doma v klídku. U mě se to zlomilo kolem 20tt, teď už mívám tlak normální a i ty bolesti hlavy a mžitky před očima ustali. Tak držím pěsti 🙂

majruska
autor
3. lis 2014

@dezyre Hmm tak vydržím 🙂 díky a ať máš vše v pohodě.

tlapakovalucie
3. lis 2014

můj tlak je 90/60 a to sem měla i celé těhu a nepomáhá mi na to nic..na Kafe a podobné věci bacha,nabudí rychle a tlak vymrští,ale ten pokles pak je nebezpečny..tak přeju ať se tlak brzy zvedne..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru