Nízký PaPP při genetických testech = riziko Downova s.?

wendy24
19. bře 2008

Ahoj všem těhulkám,

hledala jsem to tady, ale žádné téma ohledně týhle problematiky jsem tu nenašla. Chci se zeptat, jestli některá z vás taky měla nízký PaPP. Jsem docela vyjukaná, jestli nebudu mít mimčo s Downovým syndromem. Znamená to, že při nízkém PaPPu tady je to riziko? Jdu na genetický utz až příští úterý, tak snad vyjde dobře.

ada80
19. bře 2008

Ahoj wendy já teda nevím co znamená PaPP,ale já měla nízky AFP a poslalai mě na plodovku kde zjistili že mimčo má Edwardsův syndrom,tak snad u tebe je to něco jiného 😉

wendy24
autor
19. bře 2008

Ahojky adus, to je mi líto a je to jistý? Něco málo jsem zatím přečetla, AFP je právě ten Edwardsův a PaPP ještě s něčím zvýšeným vede k Downu. Mě ale zatím řekli jen že mám ten PaPP nízký. Tak uvidím. A co vlastně obnáší ten Edwardsův syndrom?

ada80
19. bře 2008

Wendy já ten Edwardsův měla při prvním těhu a plodovka to jen potvrdila.Při Edwardsovu syndromu chybí některé důležité ográny a má znetvořené prsty na rukou má je přes sebe,ale prej to mají ženský po třicítce a vidíš mě tenkrát bylo 24,ale byla to vyjímka.Děti s Edwardsem se nedožívají ani jednoho roku umírají brzo po porodu, nebo se doívají jeen 10 měsíců,ale tím se určitě nestresuj.Dopadne to dobře 🙂

wendy24
autor
19. bře 2008

Ty bláho, tak to mě mrzím muselo to být hrozný. Tak ať se ti teď vede, ať máš vše v pohodě. Vidíš, Down je taky většinou u starších mamin přes třicítku a mě je 25, tak snad to budu mít v pohodě. Už jsem z toho fakt unavená. První mimčo se nám taky nepovedlo, měla jsem potrat a když už po roce snažení se na nás usmálo štěstí, tak jsem otěhotněla přes prášky na hubnutí. Doufám, že to na to nebude mít vliv. Dr. mi ještě doporučovala koupit si těhu test funkční hned pár dní po ovulaci a ten vyšel negativní. Brala jsem je sice jen týden, ale snad to nebude mít žádný vliv. Teď si za to nadávám, že jsem měla počkat do měsíčků. Takže samej stres za stresem.

ada80
19. bře 2008

Od pondělí vím výsledky plodovky a je to v pořádku,akorát mi nechtělli do telefonu říct pohlaví,ale nevadí,hlavně když vím že je to OK 😉 Neboj já myslím,že ty prášky žádný vliv nemají 🙂

wendy24
autor
25. bře 2008

Tak mám super zprávu. Vše je v pořádku, šíjové projasnění je v pohodě, nosní kůstku taky má. Takže Downa mimísek určitě nemá. Teď už jenom půjdu za 14 dní na tripply a snad vyjdou v pohodě. Měla jsem takovou radost, že to bylo všechno v pořádku a hezky se mi tam miminko v bříšku vrtělo. Jen tak dál, ať máme všechno v pohodě. Strašně moc chci, aby to všechno bylo v poho a my měli zdravý mimčo. A teď už víš, co čekáš nebo si ještě chviličku musíš počkat?

ada80
26. bře 2008

Od včerejška vím,že čekáme holčičku a v pátek jdeme na velkej UTZ 🙂

wendy24
autor
26. bře 2008

Gratuluju, gratuluju, gratuluju a tiše závidím. My bysme taky rádi holčičku, dokonce už manža říká prckovi Haničko. Tak dej vědět jak dopadl velkej utz, budeš to mít stopro vše v pořádku.

ada80
30. bře 2008

Ahoj Wendy v pátek jsme byli na velkém UTZ a vše je v pořádku.Mimčo odpovídáv 20týdnu plus jedna.Byla jsem překvapená jak malá od 12týdne vyrostla,bylo to super.Další kontrolu máme 30.4.Co ty?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru