Nic mi v těhotenství nechutná, tak nejím 😞

zanetkamaresova
6. zář 2017

Dobrý den. Jsem na začátku druhého měsíce a trápí mě takový problém. Téměř od začátku těhotenství mě trápí nechutenství. Vše co mi chutnalo teď nemůžu ani vidět, dělá se mi zle jen když si vzpomenu jak která potravina voní. Do jídla se většinou nutím ale i tak jím sotva jedno větší jidlo denně ( obed) a to ještě ne každý den. Snažím se pít alespoň džusy místo svačinek a snídaní a večeří. Myslíte že moc ubližuji miminku?:( Máte s tím někdo zkušenosti?? Myslíte že se to zlepší?? Děkuji

ilonne
6. zář 2017

@zanetkamaresova Mimino si z tebe vezme co potrebuje, spis jde o to, aby ty jsi nekolabovala. Jako pokud mas 50kg i s posteli, znacka ideal to neni. Ale ano, zlepsi se to.

ircza007
6. zář 2017

Zkuste si dělat smoothie nebo aspoň odšťavňovat čerstvé ovoce a zeleninu. Potřebujete energii. Co třeba polévky, nezkoušela jste? Také jde o to, že začíná takové to přechodné období, kdy je velká pravděpodobnost nastydnutí, chřipky atd...potřebujete mít imunitu, protože onemocnět v prvním trimestru, je problém. Zaměřte se teda aspoň na ty vitamíny z ovoce a zeleniny. Zlepšit by se to mělo nejpozději po 12.tt.
Držím palce, ať je co nejdřív lépe 🙂

babanci
6. zář 2017

Měla jsem to podobně. Několik týdnů jsem jedla jen hroznové víno. Chřadla jsem a pustla každé svoje těhotenství, bylo mi neskutečně zle a děti se narodily s vysokou porodní váhou a zdravé a krásné. Já vypadala jako vycucaný bonbon ještě rok po porodu. 🙂 Neboj, jednou to skončí. 🙂

zanetkamaresova
autor
6. zář 2017

Moc děkuji všem. Jsem holka krev a mlíko, normálně jidlo miluji. Pelévky určitě zkusím. 😉

danask88
6. zář 2017

Tady jsou holky co i 10kg zhubly v prvním trimestru kvůli nevolnostem, to bude dobré. U mě se to po skončení prvního trimestru hodně zlepšilo. A šlo mi jíst jídlo co nemělo žádný zápach a nesměla jsme vařit. Třeba banán když jsem si dala hned po probuzení tak to bylo celý den lepší. Džusy mi vadily jak jsou kyselé, ale třeba nakrájet si zeleniku - rajčata, okurku a papriku to šlo, nebo i s mozzarellou. Ono stejně je to ovoce a zelenina v první trimestru nejlepší, protože potřebujete hodně kyseliny listové, možná si o ní takhle tělo říká.

alcar
6. zář 2017

Ja si s dvojkama prozila cely prvni trimestr na kofole a rohlikach. Nepribrala jsem nic. Jestli to ublizuje prckovi ted vubec nereste. Hlavne do sebe neco dostante. Budete mit jeste cely druhy a treti trimestr na to, abyste to vyzivove dohnala. 😉

soleilll
6. zář 2017

@zanetkamaresova Dítě si určitě vezme, co potřebuje. Ty se řiď podle pocitů - když ti něco nevoní, nenuť se do toho. Hlavně, že nezvracíš. Ono to období pravděpodobně za pár týdnů skončí. Možná bych zvážila nějaký vitamíny pro těhotný, aby ti některý nechyběl, ale když je do sebe nedostaneš, nic se nestane.
A mně teda bylo po zelenině strašně těžko, takže papriky ani okurky jsem nemohla. Ale já se ládovala párkama s ovocným pivem (první těh.) nebo brambůrkama s kolou (druhé těh.) a všichni jsme přežili. 😀

nikolkare
6. zář 2017

Dobrý den Žanet,končim též druhý měsíc a mám uplně stejný problém :( Jídlo normálně miluju,hlavně sladké,ted to nemůžu ani vidět :( jediné co mi pomáhá,hlavně po ránu,tak po lžičkách pít colu a k obědu aspon vývary.Každé ráno se bojím probudit,protože vim,že to bude opět celý den :(.Na tohle nezabere asi pořádně nic,ale zkuste aspon toto,každá rada dobrá 🙂 Držte se

tyo
6. zář 2017

@zanetkamaresova Ahoj, měla jsem to podobné jako ty - nechutenství "jedna báseň". Během prvních týdnů těhotenství jsem byla na jablcích, nektarinkách, občas krajíček chleba s medem a máslem, sladké obědy, mléko - to jediné jsem pozřela. Teď jsem v 15. tt a začíná se to pomalu lepšit = začínám normálně jíst. Do jídla se nenuť, mně bylo špatně i z toho nucení, hodně pij, odpočívej, dobře se oblékej, abys nenastydla. Tohle období jednou přejde 😉

gracinka7
6. zář 2017

Já jsem byla první dva měsíce jen na nektarinkach a zmrzlině 😉

slavkakopaskova
6. zář 2017

Ahoj ja som to mala podobne,ako ty.Bolo my nevolno až do konca 4 mesiaca.To som bola iba na džusoch,vode a suchom rohliku,ale aj tak to išlo všetko von.Za tie 4 mesiace som schudla cca 9kg,ale potom od 5 mesiaca sa to zlepšilo a začala som na vahe priberať.Ja som uživala na nevolnosť cocculine a lízala som lízatka proti nevolnosti po ních to aspon nachvilu prešlo 😉Neboj ono to prejde a bude lepšie 😉držim palce 🙂

zanetkamaresova
autor
6. zář 2017

😊 děkuji za kazdou radu. Jste zlaté

luciapaja
6. zář 2017

@zanetkamaresova Zkuste zazvorova lizatka,me hodne uklidnovala zaludek.

pucmelinka
6. zář 2017

@zanetkamaresova ja tohle mela taky,okolo 3.mesice to preslo...proste jsem trpela nechutenstvim,resila jsem to s dr a ten mi rekl,ze to nevadi,at zkusim jist,co mi chutna,coz nebylo snad nic,ale hlavne at hodne piju...

dufkovajitka
Autor odpověď smazal
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru