Ahoj, jsem 8+5 těhu. Vím, že nevolnosti a zvracení jsou “normální”. Chtěla bych se ale zeptat , jestli nemáte nějaké tipy jak tomu předejít? Jde o to, že skoro žádné jídlo v sobě neudržím , kolikrát ani vodu. Vše vyzvracím. Jsem poté pořád unavená a z postele vyjdu málokdy. Nejprve jsem měla jen nevolnosti , občasné zvracení a teď poslední dva dny zvracím po každém pití a jídle.
Děkuji.
@kristyn86 děkuji za zkusenost. Je fakt, že dnes jsem pár piškotů udržela. Pak jsem si ale dala jeden toustik a rajče a to slo…
Teď jdu zkusit aspoň trochu polévky. Protože mám fakt hlad.
No jinak vím, co by mě cekalo, ale chci se tomu vyhnout nějak. Snad to brzy přejde a děkuji za tipy.
@klarka3366 Ze mas hlad je dobre znameni Ja treba vubec hlad nemela,fakt mi bylo blbe jen pri pomysleni na jidlo. Casem i clovek pozna,co mu dela a nedela dobre za jidlo,ktere udrzi a ktere ne. Treba to rajce je podle me drazdive na zaludek.
@kristyn86 aspoň něco. No ono to rajce sice je, ale já kdybych mohla, jím jen ty. Proto jsem po něm sáhla.. no uvidíme , jako obdivuju všechny ženy o to víc, když si to teď můžu takhle zažít.
@klarka3366 Tak to jo Uvidis...Snad se to brzy zlepsi. Ja jsem z okruhu svych kamaradek byla jedina,co zvracela a bylo ji soufl. Ostatni fungovaly normalne,jen jim treba prestalo chutnat kafe...
@kristyn86 Tyjo, tak to já naopak. Skoro všem bylo zle. A moje mamka, když se mnou byla těhotná, to samé. Mohla jíst jen v 5 hodin večer , a chleba s kečupem..mozna je to dědičný.
@klarka3366 Jediné, co mi pomojlo na nevolnosti a bylo mi to předepisováno od dr., ale je to s nemalým doplatkem, tak Xonvea.
@martulka88 děkuji. ️
@klarka3366 Za mě tomu nešlo nijak zabránit. Zvracela jsem furt a všude (i na ulici do koše, v kanclu do šuplíku, v cizině v obchodním centru). Přicházelo to z ničeho nic. I po jídle, i bez jídla. Prostě náhodou. Horší to bylo večer. S první jsem takto zvracela více méně do porodu. S druhou asi do 6. měsíce. S každou jsem v těhotenství zhubla 16kg. Byla to hrůza, ale dieta dobrá.
@teate Jejeee. No tak já trochu doufám , že to brzy přejde… jako masakr. Je fakt,že jsem z obchodu musela hodně rychle utíkat do auta, abych se vyzvracela do pytlíku. Ale jsem z toho vyčerpaná. A také mám už okolo 2 kg dole..
Jak píšeš, někdy mi vadí nějaká “vůně” někdy po jídle , někdy po pití…
To se musí nějak přežít.Ja se u prvního těhotenství skončila na kapačce v nemocnici.Zhubla jsem 13 kg a bylo to psychicky a fyzicky hodně vyčerpávající.
Držím palce
@klarka3366 člověk musí leda zkoušet, každé těhotenství je v tomhle jiné, proto sice existují nějaké profláklé rady, které mohou pomoci, ale většinou na to člověk musí stejně přijít sám, někdy se mu to daří nějak udržet, zjistí, co mu dělá líp, ale někdy ne. Když třeba zjistí, co konkrétně mu vadí a dá se tomu vyhnout, tak je to ideální, ale někdy to třeba nejde, já zažila těhotenství,kdy se mi dělalo zle z vlastního přirozeného pachu a zároveň mi bylo špatně z jakékoliv drogerie, která byla jen trochu cítit, pokud byla vÿraznější, tak jsem z toho až zvracela, problém jsem měla i s oblečením, prostě mi vadilo, ale sama sobě uniknout nejde (mytí ve vodě nepomáhalo..) a nahá jsem mohla být max. doma, ale zažila jsem i těhotenství, kdy mi bylo dobře nebo kdy se mi podařilo eliminovat věci, které mi dobře nedělaly a najít to, co mi dělalo líp, ale co fungovalo v jednom těhotenství, to mi nešlo přenést do dalšího, max. částečně, naštěstí to trvalo max do 16.tt, kdy jsem někdy vyloženě musela přežívat z minuty na minutu, do té doby se to vše urovnalo, ale tak nějak se přidaly jiné věci, co člověk musí při té cestě za miminkem překonat, i když je zdravý a vše je v pořádku
Já se problila až do porodu. Taky jsem zvracela skoro po každém jídle, byla jsem i na injekcích proti zvracení. Šla jsem rodit se 3 kily méně než jsem měla před otěhotněním
Udržela jsem v sobě jen steaky a caesar salát
Trooošku mi pomáhaly Gravipop lízátka, možná placebo efekt, ale aspoň jsem manželovi neblila do auta. Vydrž! 🫶
Možná to i po 1 trimestru přejde
️
@klarka3366
Ahoj, jsem taky po druhé těhotná a první těhotenství jsem zvracela minimálně 5 měsíců, teď jsem taky prozvracela od začátku asi 4 týdny do první kontroly, než mi doktorka předepsala prášky proti zvracení a vážně fungují. Jsou ale teda pěkně drahé, je tam asi 20 tablet za nějakých 900,-. Málem jsem se v lékárně vyvrátila, ale opravdu mi zabraly. Berou se vždy večer před spaním a jmenují se Xonvea a jsou na předpis. Je to novinka. Třeba to někomu taky pomůže jako mě.
Mě fungoval tvaroh. Na radu gynekoližky jsem mezi desátým a čtrnáctým týdnem přeživala prakticky na Míša nanuku... Kolem toho 14tt se to najednou srovnalo a mohla jsem jíst prakticky normálně.
Ale jinak to fakt prober s gynekologem. Mě teda tenkrát předepsala Torecan, kterej potlačil pocit nevolnosti, ale Bohužel ne to zvracení, takže jsem pak zvracela "bez varování", ale tu Xonveu neznám.
Holky moc děkuju. Je to moje první těhotenství , tak pravé nevím. Myslela jsem si, že je to méně časté takhle tohle zvraceni, ale jak vidím , tak není. Tak jsem rada, ze jste me trochu uklidnili. Moc díky za tipy. Obešla bych se raději bez prášku. Dnes jsem zkusila malinkaté porcicky od rána, a už mám v sobě hrst piškotu a chleba se šunkou. Tak možná je to na dobré cestě.
@cilkat Xonvea je zázrak. Jsem ráda, že něco takového existuje. Brala jsem antimetil, ale Xonvea je neskutečná. Už první den mnohonásobné zlepšení a zmizeli nakonec všechny příznaky. Jenže já prozvracela v kuse doslova 3 dny, nemohla jsem vstát, abych nezvracela. Na pohotovosti mi to dr.doporučila. Jenže mně začaly zvracecí potíže okolo 20tt a trvaly nevolnosti skoro 3 měsíce.
@klarka3366 Ano, nevolnosti jsou "normální", ale zároveň lze jim pomoci. A jelikož jsem diabetik, tak já třeba jíst ještě před vstaním nemohla. Takže třeba fungoval antimetil. Ale jak jsem psala teď cilkat v horní části, Xonvea mne vysvobodila ze zvracecích potíží, kdy jsem 3 dny v sobě neudržela vůbec nic a ani neodkázala vstát z postele.
@martulka88 děkuji za zkusenost. Ja jsem prisla na to, ze uz od brzkého rána jin malinké porce , treba po 3h. A dnes je to druhy den, co jsem uz nezvracela. Teda jako nevolno mi občas je. Ale uz v sobě udržím jídlo i pití.
@klarka3366 Když takto to jde, tak je to dobrý. Jinak volně prodejný je antimetil a nebo pak to Xonvea, co je na předpis a stojí skoro 1000,- tuším na 20 dní, ale je skvělá a fakt funguje. Někomu je špatně jen chvíli, někdo celý trimestr a někdo celé těhotenství.
@martulka88 děkuji, kdyby se to vrátilo x zhoršilo aspoň vím po čem sáhnout.
V jakem týdnu vám to holky začalo?
@ovesova okolo 5-6 tydne ..
Mě na to pěkně pomohly ty gravipop zázvorové lízátka
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ja jsem se problila az do 5.-6. mesice. Bud jsem spala nebo zvracela. Byla jsem vycerpana. Doporucuje se jist po malych kouscich,treba aspon piskot,pecivo...Prodavaji se lizatka nebo pastilky proti nevolnosti v tehotenstvi. Ty me tedy nepomahaly.Ja tedy udrzela aspon tekutiny nejak. Chlazene. Mineralka bez bublinek treba,cola,caj. Po douscich,aby to neslo hned ven. Pokud bys ale zvracela porad i to piti,tak se to musi resit. Existuji i cipky proti zvraceni nebo te poslou do nemocnice na kapacky.