Ahoj. Jsem poprvé těhotná tak jsem se chtela zeptat - poradit.
Jsem v 8.tydnu doted jsem nemela žádné příznaky těhotenství, jen me občas bolel malinko podbřišek jako při ms.
V pátek večer me bolely záda (dole) a nohy (jako kdyby měl člověk chřipku- můžou i tohle způsobit hormony?
Včera mě teda začalo bolet břicho, střeva žaludek, a cítila jsem jak kdyz mám zácpu, ale na záchodě jsem pak normálně byla.
Břicho mě teda bolelo celý den. Myslela jsem si že mám střevní chřipku 😂 (ale žádné zvracení ani průjem)
Dnes mám celý den pocit na zvracení, a furt mam pocit jak kdyz potřebuju na velkou ale nejde to. Akorát kdyz jdu na záchod tak me při tlačeni břicho bolí. Ale 1x za den na toaletě jsem. Tak nevim jestli i trochu zácpa?
Mam teda trochu větší břicho, ale nevim jestli jsem nafoukla nebo uz to začíná na mě být trochu videt, protože kdyz zatáhnu, tak tam furt náznak je a vic mi to břicho zatáhnout nejde😆 jsem teda hoooodne hubena, takze jsem počítala s tim ze to na me bude videt dřív. (Mam 46kg a prcek uplne nejsem)
Jinak ted me malilinko boli v podbřišku, ale spis ze ho cejtim nez nejaka hodne velka bolest nebo tak. Asi roste děloha? 🤷♀️
Jinak bolest toho podbřišku je spis pod pupíkem než někde hodne dole.
Může tohle všechno byt k těhotenství?
Nezvracím nic, ale chut k jídlu moc velkou nemam.
Spis me zajímá jestli taky nekoho z vas bolelo břicho 🥴
A jestli je tohle normalni nebo mam byt nějak obezřetná.
A teplotu taky nějak nemam.
Vítej v klubu těhotných ❤️ já jsem 28+3 břicho mne poboliva . Záda taky . Nohy ani nemluvím . Nechutná mi jíst pak zas bych vyjedla lednici . Úplně normální stav ..ještě si užijes neboj . Pokud nemáš bolesti že nejsou vydržet je to k tehu
Já bych se přestala neustále zkoumat, těhotná evidentně jsi, tak si to užívej...
V těhu jsem měla různé pobolívání v oblastí břicha. Jednou je to zvětšující se děloha, pak třeba zažívání, pak zase něco jiného...V těle se toho děje spoustu a tak se to I různě projevuje. Časem si na to zvykneš 🙂
@reeeza děkuji. Prave ze vubec nevim co me čeká, a sestra mela tak pohodové těhotenství ze ta zjistila až na sále ze ma v sobe mimi 😂 tak jsem prave chtela vedet jestli je to normalni, i bolesti břicha a jestli toto jsou ty nevolnosti a je tohle presne to co me bude cekat nebo si na to proste zvyknout 😀
@vlasta1981 děkuji 🙂
Dva měsíce před prvním otěhotěnním jsem prodělala nějakou "plíživou" střevní virozu (asi): pobalívalo mě břicho, sem tam úplně všechno, musela jsem si dost dávat pozor, co jím, většinu času jsme měla lehce zvýšenou teplotu. Napoprvé mě doktorka (v termínu ms) poslal s neschopenkou na týden domů s tím, ež si mám znovu udělat těhotenský test (věděla, že jsem chvíli po svatbě). Nakonec se o týden později dostavila menses a stav nezměnil... tak jsme se pustili do série vyšetření a výsledek byl "máte hodně plynu ve střevech, asi rozhozená mikroflora, to je svinstvo a rádo se to vrací... A léčba je úpravou stravy pokus-omyl. Jinak vám nic není." Nějak to odeznělo a zhruba za měsíc se to vrátilo... Tak jsem to neřešila asi šest týdnů, než mě manžel před plánovaným přeočkováním tetanu donutil si "preventivně" udělat těhotenský test... Tou dobou už to nebyla ani mikroflora a rozhodně ne střevní. Takže místo na očkování jsme šla na gyndu.
Takže těhotenství a střevní virozu od sebe občas fakt příznakama nepoznáš. ... i když podle rychlosti nástupu mu přijde, že jsi spíš chytila nějaký vir, než že se zhouply hormony tak rychle.
Za mě kdyby ty bolesti břicha (střev) přetrvávaly,tak si zajdu k praktickému doktorovi. Podle toho co popisujes mi to připomíná bakterii,kterou jsem chytla v 7m těhotenství. Bylo to ze špatně upraveného kuřecího masa. Měla jsem velké bolesti v břiše,nutilo mě to chodit na záchod,ale stěží jsem ze sebe něco dostala. Zjistili mi to sterem z konečníku. Chci jen říct,že ne všechno může být kvůli těhotenství. Opatrnost na místě 🙂
Já jsem do 7tt. taky nevěděla, že jsem těhotná. Ale pak? Nevolnosti, bolesti v podbřišku a pak i zvracení. A to fakt 2,5 měsíce v kuse. Když jsem nepojedla bylo mi zle, když jsem pojedla, bylo mi zle, zajít si na velkou byla noční můra, zácpa... Bříško mě bolelo, Dr. říkala, že se tvaruje, roztahuje děloha. Teď už jsem 31tt. a sice mě už není špatně, ale břicho mi dává zabrat ještě více. Stolice se spravila kvůli stravování, protože na začátku těhu, jsem mohla do sebe nacpat jen bílé pečivo i to někdy ne 🙈 🤢 .
@1pomnenka přesně. Zakladatelko jisté bolesti jsou v těhotenství zcela normální a tím bych to asi uzavřela. Dle toho sáhodlouhého příspěvku na sobě ty příznaky moc hledáš! Musíš se přestat tak strašně sledovat! Těhotenství je úplně jiný stav a nelze očekávat, že bude bezproblémové a bezpříznakové! 🙏
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Těhotenství není nemoc, není třeba neustále hledat nějaké příznaky či jiné nemoci.