Neschopenka v těhotenství. Jak to je?

kaca261
5. čer 2020

Ahojte, jsem těhotná a mám neschopenku kvůli kyčlím a nejspíš budu doma až do porodu.
Nikde jsem nevyčetla, jestli mám nějaké vycházky. Na internetu píšou, že jsou od 7 do 19 hodin. Platí to tak jakože ze zákona? Nebo můžu mít neomezené???
Moc se mi nelíbí chodit ven jen v tuhle dobu, když mi vlastně nic není. Jediný co, tak nemůžu pracovat, dělám servírku a mám skrz kyčle zákaz. Nic víc.....

drahotka
5. čer 2020

Rozhodne nemas vychazky 7-19 hod.,to je jen rozmezi, ve kterem si muzes zvolit 6 hodin, ve kterych chces vychazky mit... Ja mam treba 13-19 hod. Ale take zalezi, zda ti dr. vychazky dal...

michaela1990xx
5. čer 2020

Vycházky vám dá lékař, ale máte nárok jen na 6 hodin denně. Pokud vám teda lékař nějaké vychazky dá. A neomezeně vychazky nejdou. Jako sestra pracuju s neschopenkama, takže něco o tom vím.

jako_mala_holka
5. čer 2020

Ja byla doma od 7tt cca, nejdriv jsem 2 tydny nemela vychazky vubec, pak jsem se domluvila s dr na 13-19... pokud to nikde nevidis, tak nejspis nemas zatim... ale omezene to rozhodne je, na tech 6h denne

1772
6. čer 2020

Nic vám není a jste na neschopence? Zase ta klasika. Hodně o tom pište, abyste o ní přišla. Můžete totiž dělat jinou práci, než je servírka.

jjasmina
6. čer 2020

Na to je snadná rada pokud chcete neomezené vycházky a nic vám není , běžte do práce.Neomezené vycházky na pn nejsou

hajglish
6. čer 2020

@1772 Nechci nejak rypat,ale me by zajimalo v tuto dobu jak si tehotna zena najde jinou praci? Nebo kdyz pani dela servirku jakou jinou praci v restauraci muze delat? To by me celkem zajimalo teda.

cikitkapb
6. čer 2020

Jediný, kdo má neomezené vycházky jsou onkologičtí pacienti, protože jim vzhledem ke stavu nemusí být dobře každý den ve stejnou dobu. Pokud nechceš být omezená vycházkami, ukonči PN a v práci si domluv neplacené volno. Jo budeš bez peněz, ale nebudou tě omezovat vycházky. 🤷🏻‍♀️

kaca261
autor
6. čer 2020

@kaca261 děkuju za normalní odpovedi k mé otázce 🙂
A rady tapu běž do práce, když ti nic není nebo si najdi jako těhotná jinou práci si strčte někam, na tohle jsem se neptala a nebudu se k nim vyjadřovat 🙂 sama vím co mi je a co můžu a co ne 🙂

miba10
6. čer 2020

@kaca261 ono vycházky jsou individuální a také záleží na diagnóze. Ne na každou diagnózu, ti můžou být vycházky daný

andyskarsgard
6. čer 2020

@kaca261 já mám vycházky od začátku 12 hod až 18 hod, ale já stejně nikde nechodím ani to nezvládnu. 😳 Takže tak. Ale můžeš to mít i rozdělené jako 2 hodiny ráno a odpoledne 4 hodiny. Doktor se mě předtím ptal. Ale je to jen těch 6 hodin.

jako_mala_holka
6. čer 2020

Jinak ohledne tech neomezenych vychazek... driv to tak pry bylo, babicky mi neverily, ze mam omezene vychazky a pry si to mam vyhadat 😀 ze tehotne mely vzdy neomezene... no nevim, jak to bylo driv, ale ted to je jinak, no... kazdopadne ja stejne vychazky moc nevyuzila, bylo mi blbe, pak covid, ted me boli i vlasy a jsemrada, ze dojdu na zachod 😅 takze tak kolikrat s vychazkama 🙂 ohledne jine prace se nevzrusuj, tehotnou by te podle me nikam nevzali, aspon si myslim... jedine neco kratkodobeho, nenarocneho, zas takovy prehled nemam... jen to budes mit omezene, ale to zvladnes

drep
6. čer 2020

Asi tak, kdyby mi přišla do ambulance těhotná, že jí
Bolí kyčle a proto chce na PN, tak jí nedám vycházky ze začátku vůbec a pak třeba dvě hodiny. Protože pokud nemůže chodit v práci, nemůže ani chodit po městě.
Neomezené vycházky můžou mít onkologičtí a někdy psychatričtí pacienti, ale musí se o ně žádat, není to automatické.

marta_kovar
6. čer 2020

Neomezené vycházky neexistují. Pokud máš problém s kyčlema, tak máš asi i štěstí, že máš normálně 6 hodin vycházek. Já mám vycházky od 13-19 hodiny. Upřímně se ale těším až do práce zase půjdu. Takže odpočítávám poslední týdny a hurá do práce. Pokud máš prostě nějaký problém, tak mi neříkej, že máš náladu někde chodit. Mně stačí když musím jednou týdně na nákup a myslím, že se po cestě z toho smradu pozvracím a nebo že ve frontě omdlím. 😄

sudylichozrout
6. čer 2020

@kaca261 Dalsi, co nechce pracovat, ale vychazky na cely den by rada. Pokud te boli kycle, mas sedet doma na prdeli a ne chtit trajdat venku. Pokud te tak moc zase neboli, bez do prace. Pak budes moci rajzovat, jak je libo.

miba10
6. čer 2020

@sudylichozrout 😂😂😂😂😂Jak říkám, ty to prostě vždycky rozčísneš

1772
6. čer 2020

@hajglish Ano, ale to není věc lékaře a zdravotního pojištění, ale zaměstnavatele. A s trochou rozumu nebudete hlásat, že jste na neschopence a nic vám vlastně není.

michaela1990xx
7. čer 2020

Já se teda musím pani zastat, protože asi treba nezvládne být celý den na nohách a běhat po place. A do jiné práce by ji jako těhotenou ani nevzali. Já sem taky na neschopence od začátku těhotenství a to proto, ze pracuju na rizikovem pracovišti.

drep
7. čer 2020

@michaela1990xx ano a to je taky podvod, tak si zatleskej, že obíráš stát a moc se o tom nikde nezmiňuj🙈😚 pokud máš rizikové povolání, tak máš být přeřazená anebo doma za 100%, ale na neschopence nemáš co dělat.

michaela1990xx
7. čer 2020

@drep 😀 Tohle jsem cekala. Vy byste pracovala na infekcnim odděleni tehotna?? Ne, je to totiž zakázané. Vy byste pracovala tehotna v nemocnici, kde je plno pozitivních pacientů i s personalem?

michaela1990xx
7. čer 2020

@drep a trochu slušnosti, netykejte mi

michaela1990xx
7. čer 2020

@drep ze začátku těhotenství jsem zvracela a několik týdnů jen lezela, pak zacal koronavirus a těhotné jak jiste víte jsou rozikova skupina. Doted leží v nemocnici plno nakazenych lidi. Delam v nemocnici 10 let, nikdy sem nemarodila, ale tahle situace si to žádá.

michaela1990xx
7. čer 2020

@drep zajímalo by me jestli byste byla tak bezohledna ke svému dítěti a pracovala denne v přímém kontaktu s koronaviry.

drep
7. čer 2020

@michaela1990xx tak trochu méně hysterie a znovu si přečtěte, co jsem napsala. Máte být přeřazena nebo za 100% doma. Jsem doktorka na aro, tak náááhodou něco malinko o infekcích a rizikovém pracovišti vím. A pracovala jsem do 6 týdnů před porodem. Protože jsem si normálně požadala o přeřazení. Naše sestry například jsou v předanesteziologické ambulanci, mají analgetický tým, dělají na ranní papíry a když pro ně není práce na aro, tak jsou např. V mléčné kuchyni. Takže jo, jde to, ale samozřejmě je pohodlnější sedět doma za peníze ostatních, to je jasný.

michaela1990xx
7. čer 2020

A já že obiram stát? Víte kolik nemoci jsem uz pochytala v praci? A nee ani jsem nesla marodit, protože by neměl kdo za me pracovat a ne jen ja, ale i ostatní holky sme padaly na hubu nemocné, ale i přesto sme museli pracovat, protože by tam neměl kdo pracovat. A vůbec to není tak, ze si to můžete nahlásit jako pracovní úraz, protože nedokážete kde jste tu nemoc chytli. Takze proto rikam, ze jsem pri pani, nikdo totiž nezna ty okolonosti. A proto nemám sociální sítě, lidi sou zlí, zákeřni a závistivi. Jen já bláhová si myslela, ze tady to bude jiné 🤷‍♀️🙂

mona91
7. čer 2020

@kaca261 já byla na rizikovem od nějakého 8tt a vycházky jsou omezené max 6hodin v kuse, měla jsme to od 13do 19 . Kdysi byly pro těhotné neomezeně ale teď už to je jen na psychiatrické a onko pacienty. Bohuzel v praxi to ze má žena riziko e pracoviště má byt přerazena na neriziko nebo doma s normalnim platem moc nefunguje. Pracuju v nemocnici a bohuzel tohle dost dobře nefunguje okamžitě mi bylo řečeno ze mám jít na PN a není to jen u nás ale i jinde co mám kolegyně ze školy, ano má to tak byt bohuzel to tak není... jako servírka pochybuju ze můžete dostat jinou pozici třeba místo účetní co sedi u PC to dost dobře nejde. A zůstat na neplacenem volnu? No to je snad výsměch jako, minimum lidi si muže dovolit zůstat doma bez příjmu bohuzel. Ale z vlastní zkusenosti vycházky ze začátku dobrý nic mi nebylo ale pak už jsem byla jen třeba na nákupu nebo na kratke procházce s tehu cukrovkou jsem musela mít pohyb a musím rict ze třeba po hodine jsem měla dost. Takže držím palce ať je všechno v poradku a pevné nervy

michaela1990xx
7. čer 2020

@drep přeradit?? Není kam, kdyz je spital plny pozitivniho personalu.

drep
7. čer 2020

@drep recentně je naše Skoro 40letá šikovná staniční po ivf ve druhém trimestru, je v kanceláři a dělá administrativu.

michaela1990xx
7. čer 2020

@drep tak asi u vas neni nakažený personal, tak jako u nas. Postupně se zavíralo několik odd. A bohužel stále tam nakažení jsou

michaela1990xx
7. čer 2020

@mona91 přesně tak, v reálu je to úplně jinak nez by to mělo být.

michaela1990xx
7. čer 2020

Lékařky i veškerý personál u nás hned po otěhotnění posilaji na PN. Takže jak rika pani výše, v realu to nefunguje tak, ze vam nabídnou jinou pozici a nebo vas nechají, jak smesne, na 100% doma 😀Ale jak rikam, mne bylo špatně od začátku těhotenství, takze ja sla původně na PN kvůli celodennímu bliti.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru