Ahoj holky😉
Chtrla jsem se zeptat jsem ve 12 týdnu těhotenství a chtěla bych jít na neschopenku. Pracuji jako prodavačka v potravinách. Můj šéf už o tom ví a začal za mě hledat náhradu a domluvili jsme se že bych od února šla na neschopenku, ale nevím zda mi to můj gynekolog napíše nebo co mu mám říct, alby mě to napsal. Neměla jste to taky některá podobné. Děkuji 😉
🙈 chtela bych jit na neschopenku 🤦🏻♀️
Co mu rict? No asi ze uz se ti nechce pracovat. Tohle rouhani nepochopim
Řekni, že je ti špatně, že se ti dýchá špatně v rousce.. Bolí tě nohy a on ti ji určitě napíše, ještě když je ten covid 😊 Taky jsem doma od 16tt 🙃
Tak mu řekni, že se chceš válet doma i když máš práci, třeba ti ji napíše.
Nicméně tě chci upozornit, že je stále ještě hromada lékařů, co tu neschopenku nenapíšou pokud k tomu opravdu není důvod, což u tebe není. Tak abys na to byla připravena.
@michaelarousova jj uvidím co mě na to řekne. Když jsem tomu mymu řekla, že nastupuji do práce tak mi na to řekl, že plno ženských pracovalo na polích atd. Tak jsem chtěla se jen zeptat kdyby náhodou mě to nechtěl napsat tak co rict🤗jinak samozřejmě vím, že těhotenství není nemoc😉
@leniczka23 mě nejde o to se válet doma vím že těhotenství není nemoc nevím proč útočis. A právě vím že doktoři to nepíšu jen tak Teda někteří. A já taky neříkám že nemám úplně žádné problémy. Že stání mě bolí záda a v podbřišku atd.
@wiking Vis prd, co to jsou problemy v tehotenstvi. Bolesti zad a spol ma snad kazda, staci pravidelne cvicit a bolesti polevi.
@wiking to co popisujes nejsou problémy v těhotenství ani důvod k neschopence.
Já nechápu, když se někdo slušně na něco zeptá proč někteří hned píšou skarede. Na jednu stranu nikdo o nikom nic neví co je za tím a hned útočí.
Jinak těm co napsali řadu nebo zkušenost moc děkuji 😉
Vsak jsem ti normalne napsala co mas doktorovi rict. Pravdu. Neutocim. Nikdo tu nikoho nenapada, jen nepiseme to co chces cost.
Jestli chces jit na neschopenku kvuli tomu ze te pobolivaji tada a obcas pne bricho tak nevim co budes delat za par tydnu.
A rouhani to je. Opravdu uprimne ti preji, abys k te neschopence nikdy nemela dobry duvod.
Nečetla jsem diskuze, ale řekněte mu pravdu, že se vám prostě nechce dělat. Ano, spousta lékařů to nenapíše (kéž by jich bylo víc), protože proč jako nechávat někoho doma, když k tomu není důvod? Neschopenka je pro nemocné lidi, ne pro líné. Já prozvracela skoro celé těhotenství a nenapadlo mě ležet doma.
Toto je upřímnost, kdyby někomu vadilo, co jsem napsala ☺️
Mě přijde strašně " vtipné" jak tu neschopenku berou všechny těhotné automaticky. Prostě to řeknu doktorovi a on mi to napíše. Zvracím, bolí mě břicho, záda tak si nechám napsat neschopenku a nemusím dělat...Pokud je to oprávněné tak neřeknu ani půl slova, sama jsem na ní nakonec skončila a můžu ti říct že sedět od června doma na zadku mě nehorázně štvalo i přes zdravotní komplikace. A to pracuju ve velkém supermarketu, kde moc vhodné práce pro těhotné není, ale dá se domluvit když máš dobrý kolektiv.
U mě bohužel nebyl, takže to přispělo i k těm zdravotním problémům. Nemůžeš vybalovat třeba lehké věci? Toaleťáky, kapesníky, cukrovinky,...? Upravit si směny na 6 hodin denně místo 8? Pokud pro tebe zaměstnavatel nebude mít adekvátní práci, tak bych mu řekla, že zůstanu doma za 100% protože na to máš ze zákona nárok. Uvidíš jak rychle by tě přeřadil na vhodnou práci.
Jak píšou holky, připrav se na "horší" problémy - časem se třeba přidá nespavost, bolestivé pohyby miminka, těhotenská cukrovka, vysoký tlak, otoky...to je potom teprve lahůdka, ale pro to malé zatneš zuby a vydržíš všechno.
Jsem zástupce vedoucí v potravinách a neschopenku mi napsal protože jsem od začátku těhotenství krvácela, jinak by mi ji nejspíš nenapsal.
@michaela666 já jsem už jednou těhotná byla a vím co to obnáší. Nikdy jsem nebyla flakac od 15 chodím na brigady a normálně pracuju a bohužel jsme potraviny kde jsem na směnu sama a prostě co se musí tak se musí udělat. Šéf když je tu mě pomáhá ale ne vždy to jde.
Ja makala s pupkem až do konce a když jsem nastoupila na MD, tak jsem ještě přišla 2x na výpomoc. Neměla jsem žádné problémy, i když mi občas bylo zle a nemohla jsem ke konci dlouho sedět, tak jsem to dala. Upřímně představa mít půl roku života řízený vycházkama a za málo peněz, to není nic pro mě. Bylo teplo a musela bych ještě k tomu řešit, jestli už musím z koupaliště, z návštěvy apod domů, abych to stihla, to fakt ne 🙂
Pokud ti nic není, tak choď, aspoň na jednu směnu dokud můžeš a šéf ať nabere posilu, budete tam ve dvou a pak to za tebe přebere úplně
@wiking Není výmluva, že k vám do obchodu chodí lidi bez roušky. = VYHODIT JE hned u vstupu.
@wiking tyo nereste tady ty pipiny a delejte co uznate za vhodne☺️ Jesrli se necitite na to prqcovat tak to zkuste☺️Ja toho ani trosku nelituju a udelala bych to znova ☺️A to jeste nebyl covid☺️ Kazde tehu je jine a nikdo nemuze vedet jak se citite☺️ Moje tehu bylo hrozny a vzhledem k tomu ze jsem uz jednou potratila tak bejt doma mi prislo jako nejlepsi napad☺️A ani me to nevadilo a uzivala jsem si to☺️Myslim ze se v zivote napracujes az az☺️
@michaelarousova ty "pipiny" ji na tu neschopenku budou vydelavat, nebo z ceho si myslis, ze ji socka tu neschopenku zaplati? Trochu se krot.
@martaskaaa není to tak jednoduché když jsou to i s tmavou pleti ale to tady psát nebudu.
@wiking prve máš nárok na přeřazení na jinou pozici,která bude adekvátní k tvému stavu. Pokud žádná není,máš nárok na to,být doma,ale pobírat plat až do doby,než ti naskočí ppm. Neschopenka je až ta poslední varianta...
@michaelarousova no nějaké názory mě přijdou taky mimo ale každého věc. Já se jen chtěla zeptat. Mám koleb sebe tolik lidí co okradaji stát nebo se nevezmou jenom proto aby měli přídavky atd.me nikdo nemůže naštvat když píše ať si valím šunky doma nebo něco podobného, ale vidím že sem už psát i radu nebudu😉
@wiking To je fakt důvod, když jiní okrádají a mají přídavky, tak já taky 😉
@wiking Stačí použít lupu. Je tady milion diskuzí na stejné téma a výsledek je vždycky stejné - moc nezáleží na zaměstnání. Žena si usmyslí, že půjde na neschopenku. Ptá se tady na názor a jsou 2 tábory - jeden ti to posvětí, protože nevidí problém v podvádění s bezdůvodnou neschopenkou. Dělají to přece všichni, tak proč ne ona...a ten druhý nevidí důvod proč se nechat živit z "jejich" peněz, když pracovat můžeš a zaměstnavateli se to většinou hodí, protože ti nemusí platit to na co jako těhotná máš nárok. Tyhle odpovědi se tudíž daly čekat...Jinak přeju,aby jste ty i miminko byli v pořádku a nemuseli na tu neschopenku ze závažných důvodů.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@wiking me to gynekolog napsal a nemel zasny problem a myslim ze to takle ma valna vecina doktoru☺️ Jeste v dnesni dobe ☺️ Me delLo problem sedet 12 hodin u pc tak jsem mu to rekla a stacilo to☺️