Ahoj
Chci se zeptat jsem těhotná a vzhledem k tomu že dělám 12ctky noční a pracuji s chemií, v hluku atd tak jsem musela jít na neschopenku tak by mě zajímalo jestli i na těhotný chodí kontroly ? Přeci jenom těhotenství není nemoc.
Kdyz tehotenstvi neni nemoc tak co delas na neschopence?
Je to presne tak,jak pise
@katule1990
@katule1990
V práci kde dělám bohužel není žádná práce pro těhotný a nárok na 100% nemám ..Jelikož zaměstnavatel mi těhotenství nezbůsobil tudíž není povinen mi vyplácet 100% takhle mi to bylo řečeno od právníka který dělá na úřadě.
Samozřejmě že chodí. Ségra měla za 6 měsíců kontrolu hned 4 krát. V papírech nemají s čím jsi na neschopence. Prostě marodíš, máš sedět doma na zadku. Když tě nezastihnou a nebudeš to mít potvrzené od lékaře, kde jsi v době nepřítomnosti, nedostaneš peníze a hotovo.
Jinak souhlas s tím, co psaly holky.
To, že pro tebe nemá jinou práci, kterou ti ze zákona musí nabídnout, tak je překážka na jeho straně.
Tak od toho pravnika to chtej pisemne s odkazem na konkretni zakon.Uvidis,ze nakonec to pujde.Jenom se nesmis nechat odbyt.
Co sis to nechala nakukat?kde pracuješ že ti nemohou dát jinou práci?a jinak ano,si na neschopence takže ti může přijít kontrola.oni se nedívají js čím si na neschopence. A navíc bůh ví s čím na neschopence si?protože jako důvod ti lékař asi neuvedl nevhodná práce že
@bara88 To už je teď asi zbytečné řešit, když na neschopence je.
Každopádně ses nechala obrat o peníze, na které máš nárok a ještě jsi vázaná na vycházky. Škoda, že sis ten blábol co ti pán řekl neověřila ještě u nějakého dalšího úředníka na sociálce.
@bara88 Já neschopenku nikdy neměla takže nevím zda se tam píše důvod či ne ..A právě mi pár známých řeklo že na těhotný kontroly nechodí .. Když bych měla rizikový tak říkali že by to bylo něco jinýho tak já právě nevím a proto se ptám
@michaela666 proč by to jako bylo pozdě?však neschopenku může ukončit a jít do práce ne
Jestli nemáš rizikové, tak to ani nikde neříkej, protože ty i tvůj lékař se dopouštíte podvodu a za ten může být dost velký průser a pokuta pro vás oba. 🤦
@bara88 Když už s ní zaměstnavatel vydrbal jednou, tak moc nevěřím tomu, že by neschopenku ukončila a šla si vyhádat na co má nárok.
@michaela666 a proč jako ne?prostě pozdě to není
@bara88 Já už tohle s pár kamarádkama řešila a vždycky nad tím nakonec mávly rukou. Těhotná má být v klidu, takže se stresovat a nic řešit nebudou. Doma přece jsou, peníze každý měsíc na účet přijdou, těch pár tisíc oželí a vycházky neřeší.
@michaela666 hele ale že jsou hloupé tvé kamarádky ,neznamená že jsou hloupé všechny těhotné ženy. Pozdě prostě není
@bara88 Jak odpovědět a neurazit autorku příspěvku? Zaměstnavatel vám dítě neudělal...takže běžte na neschopenku. 🤷
Ja byla na neschopence od 10tt a byla na me 1 kontrola. Vyvalila jsem se ven s pupkem uz skoro ke konci neschopenky a pan me rekl, ze kdyby vedel, ze jsem tehotna, tak k nam ani nejde 🤣
@michaela666 nějak nechápu co tím teď myslíš?my tady paní poradili a řekli jak to je a ty píšeš že už je pozdě a teď něco o tom jak ji neurazit?Podle mě už se sama ztrácím v tom co chceš říct
@bara88 Ano poradily. A upřímně si myslím, že když už tu neschopenku má a po tom co se nechala oblbnout od nějakýho úředníka, pochybuju, že neschopenku zruší a půjde za šéfem.
Jak už jsme si tady na MK všimly, skoro každá holka s počůraným testem hned řeší jak se na tu neschopenku dostat, protože na ní má "nárok".
@michaela666 🤦♀️
Ahoj, já měla kamarádku na neschopence když byla těhotná a kontrola ji normálně přišla.
@michaela666 a kdyby doktor neschopenku nevystavil/zrušil, tak co? Když přijde za zaměstnavatelem s tím, že jí dr neschopenku nedal/nedá, tak si to chtě/nechtě bude muset zařídit. Ale taky samozřejmě záleží na tom, co je riziková práce. Protože dnes se za rizikové zaměstnání bere už snad každé 🤦🏻♀️ prodavačka si myslí, že má rizikové zaměstnání, učitelka, administrativa, dělnice, kadeřnice…
Na mě teda kontrola za celých 6 měsíců nepřišla, ale já jsem zodpovědná a vycházky jsem dodržovala.Ještě dodám, že jsem byla opravdu na rizikovém těhotenství, protože jsem byla několikrát hospitalizovaná kvůli krvácení a dalším problémům.
Tak za prvé, na neschopenku jsi jít nemusela. A za druhé. Pokud jsi na ni šla, ano kontroly chodí.
OSSZ kontroloři neznají důvod toho, proč je člověk na neschopence, takže i kdybys byla doma se zlomenou nohou, angínou, nebo čímkoliv jiným, stále je to úplně to samé, co neschopenka z důvodu těhotenství, oni prostě dostanou adresu a jméno a jdou kontrolovat. Já znám naopak plno těhulí, u kterých byli několikrát, u dvou dokonce 2x v jeden den. Takže velice doporučuju buď najít jiný zdroj informací, protože právník byl zjevně po tahu, nebo sedět doma a dodržovat vycházky, které může stanovit lékař max na 6h denně.
To, ze na tehotny kontroly nechodi, je nesmysl. A k tomu, co ti rekl udajny pravnik, se snad ani vyjadrovat nebudu 🤦. Zamestnavatel s tebou vydrbal a ty bys ted mela pul roku dodrzovat rezim vychazek a nechat si platit nemocenskou od statu, prestoze ti nic neni. Bohuzel bezna praxe.
Pokud s těhotenstvím jsi na neschopence, tak to nemoc je … důvod proc tam jsi udaný nemají.. jdou kontrolovat stejně všechny …pokud ti vystavil lekar neschopenku jen kvůli rizikovemu prostředí nikde neříkej, muže mít z toho dost veliký problém …
Chodí kontroly. Ja jsem u obou těhotenství kontrolu mela u prvniho jednu u druheho 3 . A pozor jedna mi přišla 5 minut po skončení vycházek .
Ano chodí kontroly taky. Já jsem byla v obou těhotenstvích na neschopence a v prvním jsem ani neměla vycházky vzhledem ke zdravotnímu stavu. Prostě jsem si to odležela doma nebo jsem jela na kontrolu k dr. Ve druhém těhotenství jsem už vycházky měla, ale většinu času jsem stejně strávila u doktorů.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano, tehotenstvi neni nemoc, proto te ma zamestnavatel podle zakona povinnost preradit na praci vhodnou pro tehotne a pokud to neni mozne, nechat te doma za 100 % platu.