Neschopenka. V kolikátém týdnu těhotenství?

lulina23
5. srp 2021

Zdravím,

jenom pro zajímavost. V kolikátém týdnu jste ve funkci zdravotní sestry (nemocnice, domov seniorů, ambulance, atd..) odešly na neschopenku, ať už jste měla nevolnosti nebo jiný důvody.

Díky. :mavam:

hezz17
5. srp 2021

@lulina23 14.tt krvácení (kombinace jip a standard, pul na pul)

journals
5. srp 2021

Jsi v 6.tydnu a uz premyslis o neschopence? 🤦🏻‍♀️

sanoela
5. srp 2021

@lulina23 cca v 30tt ambulantní stomatochirurgie držet háky s pupkem a celý den na nohách už bez otoků nešlo. Tak 14dni PN a pak MD.

lulina23
autor
5. srp 2021

@journals to píšu kde?

palja
5. srp 2021

@lulina23 hned na začátku, kvůli vysokému tlaku a rizikovému pracovišti 🙂

sirinfirst
5. srp 2021

@lulina23 víš o tom, že nemusíš jít na neschopenku, pokus jsi v pořádku, jen vykonáváš práci, která je pro těhotné nevhodná? Zaměstnavatel má povinnost upravit práci tak, abys ji vykonávat mohla, pokud to nejde, pak můžeš být doma na "překážkách ze strany zaměstnavatele" za plný plat a bez vycházet.. Překvapuje mne, kolik žen je na PN zbytečně, jen proto, že jsou těhotné.

lulina23
autor
5. srp 2021

@sirinfirst o tomhle samozřejmě vím 🙂

petulkadodo
5. srp 2021

@lulina23 Máš to na svém profilu, stačí na něj kliknout a vidí to každý 😉

lulina23
autor
5. srp 2021

@petulkadodo tam určitě nepíšu nic o tom, že mám v plánu jít v 6. týdnu na neschopenku :D:D:D:D:D

petulkadodo
5. srp 2021

@lulina23 Nejsem přímo sestra, ale v nemocnici pracuji a u nás se těhotné přeřazují na jinou práci, třeba do kartotéky nebo na recepci.

aguu
5. srp 2021

@lulina23 asi v 25.tydnu. měly jsem tehotenskou tachykardii. A už to bylo naprd. Kolegyně mě pomáhaly kde mohly, neměla jsem chemo pokoje, ale už i pacienti viděli ten pupek a nechteli mě, dle jejich slov, otravovat (což je ovšem tak nějak moje práce, že).

kocvarovas
5. srp 2021

@lulina23 v 18. týdnu. Musela jsem na odběr plodové vody, tak jsem na PN už zůstala. Zdravotní sestra na JiP.

dowla
5. srp 2021

Pracovala jsem normálně do 34. týdne než jsem šla na mateřskou a jsem za to ráda. Dětská sestra na JIP.

jiriiinka
5. srp 2021

Chirurgie- neschopenka okamžitě při zjištění těhotenství. Byly jsme 4 sestry, co otěhotněli během měsíce a každá jiný lékař ale neschopenka stejně ihned u všech stejně

ireniq
6. srp 2021

Hned pri zjisteni těhotenství jsem byla prerazena z nepretrziteho provozu na jipu (navic prace s cytostatiky, hlavne kvuli tomu) na administrativu na ambulanci jen na ranni, a tam jsem zustala az do MD, nebyl duvod pro neschopenku. Dostavala jsem ten vyrovnavaci prispevek kvuli poklesu platu.

barulina
6. srp 2021

@journals tak každý to ma jinak. Ja u maleho sla taky hned.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru