Ahoj holky, víte jak to funguje s neschopenkou v těhotenství? Napíše ji doktor jen v rizikovém těhotenství? Ptám se proto že mám stresovou práci. Hodně práce a všechno honem hned. Normálně mi to nevadilo, ale bojím se, aby ten stres nějak neublížil.
Při prohlídce řekni Dr.,ze mas stresovou práci a ze bys raději byla doma...určitě te doma nechá 😉
@ploutvicka59 To taky řeším, že je před dovolenýma a máme v práci krizi o lidi. Ale na druhou stranu si říkám, že tohle je důležitější. V kolikatem týdnů sis ji nechala napsat jestli se můžu zeptat?
@ryznicka Ono se to v ty praci vzdycky nejak udělá😉Vsichni jsme nahraditelni...15tt...Dělám v OC 12 hodin na nohou kratky dlouhy...Sice ze zakona mam narok na 8 hodin denně...Ale jelikoz uz na samem zacatku mi nevysly vstříc s tim,ze nebudu tahat tezky vazy a natahovat se pro ne...Bylo mi receno,ze to moc prozivam a moc se hlidam...Tak sem se na to vykaslala...Jeste pred dalsi kontrolou na gynde jsem byla na vazkach,zda neschopenku ukoncim nebo budu pokračovat...Jsem 20tt a hodlam si to užívat...Tyhle dny mi nikdy nikdo nevrati a neda🤰
@ploutvicka59 To určitě ne. Já jdu právě teprve 10.7. na první návštěvu k doktorovi, tipuju tak 5tt nebo 6tt, vím že to je brzo ještě. Ale když pak v práci ,,lítám,, a nestíhám a všechno musí být hned, tak pak cítím jak mě bolí břicho.
@ryznicka Jeeeje,to jsem byla skoro vcera😅 Neni nikde psano,od kdy muzes byt na rizikovem...Záleží jen a pouze na tobe a na tom jakbse citis...Nevolnosti mas? Muzes to zezacatku nahrat na tohle,ze je ti porad spatne a ze praci nedavas...no a pak klidne uz na neschopence zustat muzes az do porodu...Me nechal hned se slovy ,,Pracovní neschopnost nadale trvá"a opravdu sem se do prace nehrnula
@ploutvicka59 Dneska mi bylo špatně ráno před snídaní, ale pak jsem se najedla a dobrý. Akorát pořád cítím takový popichování v podbřišku.
@ryznicka jeee...to jsme stejně 😉
Jinak já jsem po ivf a už jsem 3.tyden doma...a ještě minimálně 2 budu😄
@martina_vaneckova hezkyy 🙂 Já bych se nejradši posunula tak o měsíc dopředu aspoň. :D To čekání je děsný.
Já šla teda později na neschopenku,ale v práci mi vyšli vstříc. Netahat těžké věci kolem vánoc bylo špatný pro kolegy,ale jinak se to nedalo. Nakonec jsem i marodila se zánětem během adventu. Přestala jsem se stresovat a měla jsem všechny na háku 🙂
@ryznicka je to strašný nápor na nervy...pořad si říkám,jestli je všechno v pořádku
Já jsem šla na neschopenku v 8 tt. Pracuju jako zdr.sestra v domově pro seniory. Mudr mě nechal doma okamžitě a bez problémů.
@martina_vaneckova Přesně tak. 🙂 Úplně jako já. 🙂
Mě se gynekolog ptal už v 5tt jestli chci neschopenku což sem nechtěla, ale v 6tt sem krvácela takže sem byla donucena na neschopenku jít. Pracuju jako zdravotní sestra, takže jsem i ráda, protože to riziko infekce, stresu atd. je veliké.
Děkuju vám všem za odpovědi. 🙂
@verunkanatalka taky pracuji v domově pro seniory, ale jako pečovatelka. Teď akorát nepolohuji, nepřebaluji, pouze krmím, vozím klienty na vozíčku k lékaři, provádím desinfekci povrchů, o které ale mám pochybnosti...v bezpečnostním listě je psáno R 43, ale těhotným jsou zakázány práce kromě jiného i s látkami či přípravky označenými mimo jiných zrovna touhle R 43... Nadřízený říká, že desinfekci mužů v klidu provádět, že to je bezpečné, ale já si nejsem 100% jistá. Při další návštěvě se zeptám svého Dr, mě to předtím ani nenapadlo, až jak mi kolegyně říkaly, že bych to asi dělat neměla stejně jako bych neměla být v kontaktu s močí a výkaly, což jsem, když sem tam prostě jdu a očistím klienta, kterému se stala nehoda.
@dorrys určitě se zeptej.Nejde jen o polohování a fyzickou práci,jde i o růzcné nemoci co můžeš chytit..např.zlaťáka,mrsu..vím o čem mluvím,já jsem v práci chytila plicní nemoc-mycoplazma pneumonia(nemůžu dokázat že jsem to chytla v práci,ale i mudr mi řekla,že je velká pravděpodobnost,že to mám z práce).Léčila jsem to 3 měsíce.Takže jde i o ty nemoci a i o psychiku,víš sama že tato práce je na psychiku nápor.
@verunkanatalka to je pravda. Zrovna tu mrsu jeden pacient má, na plicích, k němu ale do pokoje naštěstí nechodím. No uvidím, jak pochodím u dr. A děkuji za reakci 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ahojky,me ji napsal uplne v klidu i bez nejakych problémů...Ale pokud se bojis stresu,urcite mu rekni,ze ji chces...V prvni řadě tvoje zdravi a zdravi miminka...Prace je az na poslednim miste... Ja vzdycky resila,ze tam holky nemuzu nechat kor ted,kdyz je pred dovolenyma... Ale hodila jsem to za hlavu a jsem doma...Jediny co je pruda,jsou vycházky...