Ahoj Holky!
Před týdnem jsem byla poprvé u lékaře 6+3, doktor viděl pouze gestační váček za týden jdu na kontrolu zas, tak doufám, že už tam prcek vidět bude. A hned při první kontrole mi doktor řekl, že by mi doporučoval jít na nemocenskou nebo přeřadit na jiné pracoviště. Dělám recepční ve firmě (ubytování hostů,máme i vinotéku, nošení kartonů s vínem, přebírání balíků)- směnný provoz 2 dny denní, volno, 2 dny noční po 12 hodinách. Bohužel přeřazení na jiné pracoviště nepřipadá v úvahu.
Cítím se už teď hodně unavená a bolí mě i dost prsa a bolí i břicho, občas mě i bodá v podpřišku, tak snad je to normální.
Co si myslíte o nástupu na nemocenskou?
Je to normální, že doktor viděl pouze gestační váček když jsem byla v 6+3?
V prvním těhotenství jsem šla také hned v 6tt na nemocenskou... takže pokud dr. nabízí, tak neváhej 🙂
Když ti zamestnavatel není schopny najít jinou práci, zustavas doma, nemá vycházky - prostě te nikdo neomezuje, a zaměstnavatel ti platí plnou výši. Ale to bys musela mít pracovní kategorii myslím 2.
Určitě běžte, co já bych za to bývala dala - dělala jsem pěčovatelku, dvanáctky, noční aprotože jsem blbá, tak jsem se "statečně" tahla s klientem sama a dvakrát skončila s hematomem, jednou s hospitalizací. Po propuštění z nemocnice jsem měla ve zprávě doporučení pro gynekologa pracovní neschopnost a on jen řekl, že ve fakultce vždycky přehánějí, takže jsem jela až do konce - 6 týdnů před porodem. Já jsem teda měla šíleně energie, neměla jsem moc potřebu spánku, ale ty dva kilometry pěšky do práce a zpátky jsem chodila na konci už tak, že jsem nesla břicho podepřené. Pokud to vyjde teď, tak budu doufat, že mi neschopenku dá, přeci jen jsem zase ještě skoro o 6 let starší
Pokud nebudou mít pro tebe jinou práci, 8h směny a bez noční, budeš doma z důvodu překážek na straně zaměstnavatele, za pny plat, ne 60% jak u nemocenské. A taky nebudeš omezená vycházkami.
Ja jsem musela na neschopenku v 8tt a trpela jsem. Vychazky byly horor! I kontroly tu na vsi byly, i kdyz u mne ne... Pokud neni zdravotni duvod, nesla byc, resila se zamestnavatelem moznosti.
Jinak mne bylo zle az do sesteho mesice, zvracela jsem kazde rano a mohla porad spat... Ale jsou zenske co jim za celou dobu nic neni nebo to hned odejde.
Plus na tu neschopenku muzes nastoupit kdykoli kdyz ti doktor vyjde vstric.
@mimilela Na neschopenku nechoď, to je blbost. Zažádej zaměstnavatele o přeřazení na jinou pozici - vhodnou pro těhotnou. Dělat noční tě nutit nemůžou. Pokud pro tebe nemají jinou pozici, tak budeš doma, ale za 100 % mzdy a bez omezení vycházkami. Neschopenkou by ses zbytečně připravila o peníze a omezila vycházkami.
Já jsem šla na neschopenku ihned na začátku těhotenství kvůli hematomu a vekkému krvácení 2 krát hospitalizace. Poté jsem jen ležela takže jsem ani vycházky neměla pak 4 hodiny stejně jsem celé dny musela ležet.
Holky a jak je to v pripade, kdyz jsem byla v praci od ledna letosniho roku a na konci dubna jsem sla na neschopenku ? Predtim jsem delala ,,na cerno" ( moje hloupost) .. narok na materskou tudiz predpokladam ze nemam, takze pojedu na neschopence az do porodu ? Nebo jak je to. Nevyznam se v tom a nevim na koho se obratit s takovymi dotazy..
Diky moc
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@mimilela No možné to určitě je,6+3 jsi podle menstruace.Uvidíš za týden.....
Pokud Ti lékař doporučuje nemocenskou,tak bych šla.Karton s vínem je dost těžký.Pro mě byly vždy první měsíce těhotenství příšerné.Zvracela jsem celé dny i v noci,u první jsem chodila na noční a fakt hrůza.Zklidnilo se to až kolem 4.měsíce.Tak bych taky ráda bývala byla doma.
Teď jsem kvůli rizikovému těhotenství na nemocenské od 3.měsíce a musím říct,že jsem v práci mlela už z posledního a první měsíc co jsem byla doma,jsem prospala.Pak mi otrnulo,ale zpět do práce už mě nechtěli.
Ať Ti vše dobře dopadne🙂