Nepovedený odběr CVS, jsem naštvaná a zklamaná

andrys35
14. led 2016

Holky mam spatny screenink v 1.trimestru tyden po screeninku obednana na genetickou konzultaci kde pri riziku DS se dr snazil odebrat CVS(choriove klky) placentu jsem bohuzel mela na zadni strane ale dostal se jen na její kraj(bolelo to )vysledky mely byt dnes, dopoledne mi volala sestra ze at neplasim ze meli hodne odběrů a laborka nestiha ze bud do vecera nebo zitra, dalsi tel po 16 hod kdy volal sam dr ze odber se bohuzel nepovedl a v seru je jen moje DNA tudiz za 14 dni odber plodovky, jsem NASTVANA ZKLAMANA RVU JAK ZELVA a dalsich 5 týdnů se tady budu stresovat, nejen ze uz jsem podstoupila tento odber se strachem ze potratim ale jeste budu posldstupovat dalsi!! !!nejradeji bych je nechala at mi zaplati PRENASCAN kdyz to pokazili!! !!uz fakt neverim ze tohle tehotenstvi muže dobre dopadnout ☹

no_title
14. led 2016

Hlavně klid 🙂 Já znám tolik lidí, kterým screening dopadl špatně a děťátko bylo zdravé. Zkus ukecat dr. aby tě vzali na ten odběr dřív, když to takhle zpatlali, aby ses nemusela nervovat tak dlouho.

ammy001
14. led 2016

Ahoj,já byla v červnu na tím samém ☹ Měla jsem též placentu v zadu a dělohu v RVF.Ale před odběrem me upozornili na ze se muze stat,že tam bude me DNA.Dokonce mi dali na výběr buď plodovku nebo Cvs.Nechtela jsem dlouho čekat tak šla na Cvs.Odebrali mi i krev kdyby nabrali me DNA.Naštěstí u mě ten odběr dopadl dobře.Ale musela jsem ukončit tehu ☹ Takže vim jak se teď cítíš!Hodně štěstí!

andrys35
autor
14. led 2016

@no_title strašné lehko se rika bud v klidu, ale to jaksi nejde tímhle uz jsem si jednou prosla a proste nejde byt v klidu kdyz mas uz jistotu nez vsechno nejak dopadne budes uz citit pohyby, nejde byt v klidu,i kdyz jednou to treba dopadlo dobre

andrys35
autor
14. led 2016

@ammy001 diky moc za podporu, posilam pohlazeni ☹

alicie_k
14. led 2016

A ten Prenascan byste si nemohli dovolit? Viděla bych to asi jako teď pro tebe jako nejlepší možnost... 😒 držím palcec ať to dobře dopadne...

andrys35
autor
14. led 2016

Ne prenascan urcite ne mame 2 deti domek penize potrebujeme jinam a ne cpát je do chřtánu těmhle nenazrancum jde jim jen o prachy ne o pocity matek

lucykal
14. led 2016

Riziko toho že se něco nepovede je vždy. Určitě si podepisovala nějaký souhlas kde na to bylo upozorněno. Občas mě přijde jakoby se nemohla nikdy stát chyba.
Chápu, že más strach a že by si to chtěla mít za sebou, ale prostě se to někd stává.
Držím palce aˇť do dopadne dobře, kolik stojí prenascan?

pjodatle
14. led 2016

Chápu, že jsi naštvaná, ale i lékaři jsou jen lidi a né vždy se prostě vše povede....Určitě to neudělal schválně... Mrzí mě to! Budu držet palce, ať je mimi zdravé!

ammy001
14. led 2016

@lucykal prenascan stojí kolem 15 000 ☹ Nedělá se to u nás.

pavcik
14. led 2016

Prenascen je na prd....ten by jen třeba ukázal nějakou nesrovnalost, díky který je nutný stejně vodu či klky odebrat. řešila jsem to samý před měsícem. Prenascen mi řekli at nepodstupuju a šla jsem na klky.

Taky jsem se stresovala, a nakonec mudr nosní kost (díky který se to vše dělalo) viděla. Sice malou ale dorostla.

U mě taky při zákroku řešili, zda je to množství dobrý, zda stačí. To že placenta byla na zadní stěně je blbý a určitě to doktorovi zkomplikovalo. Já bych se ted snažila být co nejvíc v pohodě a odpočívat.
Ta voda prý nebolí tolik co ty klky. Přede mnou byla paní na vodě a já šla po ní. A oni mě tam utěšovali, že to jen chvíli bude bolet a tak. A já že jako dobrý, že ta paní přede mnou taky nekvičela 😀 a oni, že ta voda je "lepší" ne tak bolestivá jako to propíchnutí tý placenty.

andrys35
autor
14. led 2016

Byla jsem na AMC(plodovce) v minulem tehu vydrzet se daji oba odbery i CVS i plodovka ale kdo ma vydrzet ty nervy a tydny stresu?? ?

kuratkol
14. led 2016

Taky jsem cetla, ze Prensscan je na 2 veci. Vim, jak se citis, sama jsem tim prosla. Spatne vysledky 1.screeningu, odber plodovky dopadl dobre a mimco bylo zdrave, vytouzena holcicka. Ale byly to tydny nervu...

andykov
14. led 2016

Je to těžký. Sama budu muset na odběr (prvni dcery genetická vada), ale určitě si chci počkat na plodovku...

alicie_k
15. led 2016

Holky to nevím kde jste to četly o tom Prenascanu, ale já bych si osobně ze všech možností vybrala právě toto. Nenechala bych si dělat tak invazivní vyšetření. Ale chápu, že je to drahé ☹

pavcik
15. led 2016

Mě to o tom prenascenu řekli v samotným gennetu. Drahý je to proto, že se krev posílá nějakam do Číny či kam.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru