Dobrý den,dnes jsem byla podruhé u gynekologa a ten potvrdil moje těhotenství. Podle poslední MS jsem už v 16 týdnu (15+3) a nejde s tím nic dělat. Na sobě nic necítím jen břicho je trochu tvrdší. Máte nějakou zkušenost nebo s tím nejde opravdu už nic dělat?
V tomto týdnu už fakt nic. Interrupce by byla možná pouze z vážných zdravotních důvodů. A z jakého důvodu je těhotenství problém?
Lze dát dítě do adopce.
Nechci nikoho presvedcovat ani radit. Ale miminko je dar a myslim, ze v kazde situaci se da najit nejake spravne vychodisko. V tom nejhorsim pripade je tu moznost dat dite k adopci. Urcite je spousta bezdetnych paru, kteri po miminku touzi a polozili by za nej i zivot! Urcite nedelejte zadne hlouposti, ublizite jen sama sobe!
@annasmyckova Ano myslela jsem něco takového ale prý už je pozdě.
@petrapet9 neboj, i mladinká maminka může být dobrá a ta nejlepší pro děťátko...co rodiče, partner, podpořili by tě?
koukni sem, třeba by se pro tebe našla pomoc,
http://nesoudimepomahame.cz/
@petrapet9 tak 17 není ulne ideální věk. Ale to neznamená že nebudeš dobrá máma. Co tatínek miminka? Jak se k tomu staví.? A rodiče? Těch možností je víc. Určitě by to chtěli hlavně obeznámit rodiče o situaci i partnera rodiče. Pokud by nemohli pomoct určitě se obrátit na nějaký úřad. Nejspíš socialka oni už vědí co kde povyřizovat .
@petrapet9 maninka meho byvaleho pritele uz v 17ti porodila. Ji naopak vsichni na potrat posilali, ona si miminko prosadila. Ted tomu miminku je skoro 30 a ma vlastni rodinu. Jeho maminka je stastna, ze si miminko v te dobe, kdy jeste za doby komunismu musela pred komisi, nechala. A s tatinkem jsou doted. Tim chci jen rict, ze nejsi jedina, komu se to stalo. Budes muset s pravdou ven, rict to rodicum a nejlepsi by bylo, kdyby tatinek tveho miminka stal za to a ve vsem te podporil. Ve dvou se to lepe tahne.
@petrapet9 Ahoj, taky si nedokážu představit těhotenství v 17 letech, jenže zvaž všechna pro a proti. Co přítel? Co rodiče? Kdo tě podrží a pomůže? Ptej se🙂 prvotní šok většinou střídá to těšení se, otázka je i taková pokud chceš studovat, zda by na mateřskou nešla tvoje mamka....Hodně holek dělá s mimčem školu... A taky samozřejmě uvaž, že i kdyby ten potrat šel,co když bys pak už děti nemohla mít? myslím že takových,co mají vymodlené je tu spousta a taky těch,kterým to ani přes veškerou medicínskou snahu prostě nejde...co by za to daly.Sama jsem o první přišla,nedobrovolně,vím tedy jaké to je chtít a nemít...Myslím si že fyzicky to zvládneš a to ostatní postupně,promluv s rodiči a přítelem,proberte to🙂 Nic se nejí tak horké jak se to uvaří🙂 hodně zdraví a štěstí tobě i tomu prdoškovi.
@petrapet9 Ano, opravdu s tim už nejde nic delat(uměle ukončit tehotenství)...Díte tak nebo tak budeš muset donosit a porodit a máš relativne jeste nejaký ten mesíc na to, aby jsi se rozhodla, co dál.Nepíšeš, v jaké jsi presne situaci, zda máš podporu rodičů, máš kde bydlet, co partner, škola, atd atd....???Podle toho se potom budeš muset rozhodnout, jestli se maminkou staneš a nebo případne dáš dítko treba k adopci.....
@petrapet9 Nečetla jsem všechny příspěvky tady, takže se omlouvám jestli se opakuji nebo tak něco... Nevím kolik ti je nic jsem nečetla... Ale , pokud jsi v jakém koliv věku nech si to, pokud vyloženě nebydlíš na ulici a nemáš někoho kolem sebe, ale i tam si to nech. Jednou by jsi toho třeba litovala. Já jsem před týdnem měla zamlklé těhotenství a o miminko jsem přišla a jak bych si to s tebou vyměnila... je tu i adopce... nebo babybox....
no proste se stalo 🙂 klidne muzes zvazit adopci, ale ja bych hledala spis pozitivni veci. Jasne, v tomto veku neni snadne se o dite postarat - uzivit. Ale myslim, ze rodice ti v tomto pomuzou 🙂 ber to tak, ze budete spolu vekove blizko, brzo odroste, a muzes delat to, co jsi poradne nestihla. (studovani, discoteky....) a az bude starsi, muzete spolu chodit na party 😉
Hlavne miminko uz ted vnima tve pocity, trapeni. Tak mu to nevycitej, mohlo by mit pak v budoucnu spatnou psychiku. Proste to prober doma s rodici ( jasne, ze zacatku to asi uvudi cerne, ale pak se budou s tebou radovat s vnoucatka).
Myslíte že nějaké babské rady jak sama zastavit těhotenství fakt fungují? Nebo neni šance bez gynekologa to dítě nedonosit?
@jantarov hlavně si měla použít babské rady, jak neotehotnet 🤦🤦🤦
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@petrapet9 tím "nic dělat" myslíte potrat? to už je opravdu velké miminko -12cm, člověk se vším všudy....nejste ani první ani poslední maminka, která otěhotněla neplánovaně...je to v první chvíli šok, ale pak to ten drobek všechno vynahradí... Máte nějaké zázemí, kdo Vás podrží? Přeju moc sil, radosti, ať tuhle novou situaci ustojíte...miminko si Vás už vybralo za mámu, tak teď se s tím nějak popasovat...