Neoznámení těhotenství. Neoznámil někdo?

8. lis 2024

Je tu někdo, kdo vůbec neoznámil těhotenství a nechal to prostě vyplynout z rostoucího bříška? Čekáme třetí přírůstek a já vím, že mezi přáteli i v rodině bude několik lidí, kteří nebudou moc podporující. Nechci si těmi pohledy a poznámkami kazit radost. Zatím to nikdo neví, bříško už mám, ale ještě se dá šikovně schovat.

mabs
8. lis 2024

A není jedno, jeslti se budou blbě tvářit teď nebo později? Nemusíš dělat nějaké slavnostní odhalení, jen bych to mezi řečí zmínila. Aby se pak nakonec ještě necítili uražení, že jim to neřekla.

gruyerre
8. lis 2024

Já 🙂 doporučuji. Řekla jsem to jen těm opravdu úplně nejbližším, ostatní si začali všímat tak kolem páteho šestého měsíce.

squezy
8. lis 2024

My ted třetí těhotenství říkali až po 20tt. Nekdo vedel i dřív,ale většině jsme to řekli az po 2.screeningu. chtěla jsem mit jistotu a taky jsem s tim extra nechvatala a komentáře tipu "cože, třetí?" Na to jsem taky nepospichala :D Ale překvapivě jsou jen pozitivní ohlasy 😉 Vyprdni se na to, co říkají ostatní😉

dashyyy
8. lis 2024

@mabs ať se klidně cítí, co je komu po tom

vanessia7
8. lis 2024

Tak nejsi povinna komukoli to oznamovat. Řekni o tom jen těm lidem, kterým chceš a ostatní nech prostě na čas, kdy to zjistí sami.

zmrzlinka
8. lis 2024

Moje známá to takhle nechala vyplynout.Bylo to docela trapné pro všechny.Nechapu co je na tom říct ,že čekám mimino a každý ať si to probere jak chce....

elesse
8. lis 2024

Nevidim na tom nic trapneho, co je komu do toho, klidne bych to nechala vyplynout. Hlavne kdyz necekas podporujici reakce.

krisstina93
8. lis 2024

Ja to neřekla skoro nikomu, nejlepší kamarádce a nejbližší rodině akorát. Většina lidi ani nevěděla ze sem těhotná, vyšlo mi to pěkně na zimu ze sem břicho schovala do bundy a pak se všichni divili, že máme dítě 🤣🤣

drep
8. lis 2024

Já jsem těhotenství kromě rodiny a nejbližších nadřízených oficialně neoznamovala nikomu, ale u nás v práci se to oznámí “samo” přesunutím dotyčné na jedinou bezpečnou pozici, kterou máme. Trapný mi to nepřišlo, těhotenství je pro mě vysoce intimní věc a nepotřebuju ji na potkání probírat. Nicméně měla jsem tak malý břicho a pauzu jen na pár měsíců, že kolegové ze spolupracujícím oborů si toho nevšimli a byli pak dost překvapení, když zjistili, že mám dítě😀

monib66
8. lis 2024

Čekám 4te miminko a mám obdobné pocity. Vi to jen lidi, s kterými se potkáváme. Můj táta a přátelé, se kterými jsme v kontaktu už jen online, těm budu oznamovat těhotenství až po 2.screeningu.
A moje máma se kterou mám vztah na bodu mrazu, tam pořád váhám, zda ji vůbec budu psát.

hennrietta
8. lis 2024

My to řekli jen nejbližší rodině.
Ostatním jsem to řekla, až když na to sami zavedli řeč.

autor
8. lis 2024

Děkuji všem za reakce. Oznámíme to asi jen té nejbližší rodině, kde víme, že budou rádi. 🙂 Zbytek necháme vyplynout. Že se těm reakcím stejně nevyhnu vím, ale čím později, tím líp. Teď se chci těšit a nekazit si to. Ale taky si myslím, co je komu do toho, jestli chce mít někdo 1 dítě nebo jich chce 10. Nevím, proč mají lidé tendenci hloupě komentovat i to, do čeho jim nic není.

lusiana777
9. lis 2024

My také čekáme třetí. Ví to jen mamka a jinak na tom nehodlám nic měnit. Nikomu nic říkat nebudu. Teď jsem ve 20tt. Doma máme ještě 5 letého kluka a malou 10 měsíční holčičku 🙂
Je to jen vaše věc a váš život, tak co je komu po tom. Oni vám je vychovávat ani živit nebudou, tak ať si říkají co chtějí 😉🍀

martinka_33
9. lis 2024

Třetí jsem tajila do páteho mesice a oznamila na apríla 🤣 V práci jsem to tajila dokonce di sedmého ale to uz to byli fajt videt 😅

bartoskovi
9. lis 2024

My čekáme sedmé miminko a řekli jsme to jen rodině po první genetice ve 13 týdnu( první jsme to museli vstřebat my. Tou dobou jsem byla 6 měsíců po porodu a další v plánu nebylo), ostatní se to pak dozvídali postupně. Ohlasy byly různé. A dokonce někteří jsou překvapeni, až teď když rodíme za tři týdny. Je vaše přaní mít tři děti a ne ostatních, nikdo do toho nemá co mluvit.

myskyva
9. lis 2024

Treti jsme oznamily jen nejblizsim kolem 3tiho mesice. Zbytku jsme po porodu jen rozeslali oznameni. U ctvrte jsme to nejblizsi rodine oznamili v 6 mesici a ostatni me videli az po porodu s kocarkem. Ani u jednoho ditete jsem nemela skoro zadne bricho, tak to pro vsechny byl docela sok. Vlastne jenom v praci to vedeli brzy, aby si za mne mohli shanet nahradu

martina1317
9. lis 2024

Nikomu bych to nerikala ba bych to mozna i tajila. My jsme to oznamili a nebyl nikdo, kdo by nam popral. Reakce byly ve stylu “vy jste se zblaznili, hm tobe se nechce pracovat co, tobe ty dva hrozny porody nestacili?, no snad necekate treti?” …. Takze …

autor
10. lis 2024

@martina1317 koukám, že všude dost podobné. Když jsem tenkrát říkala své velmi dobré kamarádce, že by se mi líbilo mít 3 děti, tak se na mě překvapeně podívala a zeptala se, jestli už bych spíš nechtěla jít konečně do práce. Co má na tohle člověk říct. Ne, nejsem státní příživník ani líná lemra, jen se mi líbí velká rodina. A úplně každý se nás překvapeně ptá, jestli nám to ujelo nebo jsme to vážně plánovali. Vážně každý.

hennrietta
10. lis 2024

@martina1317 Nezavděčíš se nikdy a ničím. Když má žena jedno dítě, tak hned otázky, kdy a jestli bude druhý a že jedináček strádá atd. 🤷‍♀️
Takže za mě je úplně jedno, kdo si to jak zařídí. Osobně bych víc jak 2 děti nechtěla a nemám to v plánu. Ale pokud má někdo 3 a více, tak je to jen jejich věc. Já je neživím a mého života se to nedotkne. 😄

martina1317
10. lis 2024

No tak my k tomu celou dobu podnikame, manzel ma zamestnani + pak mame jeste spolecne podnikani a stoji me to dost sil, prace i casu… takze reakce ze se mi nechce do prace byly uplne zcestny, protoze ja nikdy pracovat neprestala a dane i zdrav soc platim porad i presto ze jsem na rodicaku :D jenze kdyz zena podnika, tak to se nebere asi jako prace… nebo kdyz nechodim do prace od do. No to je jedno. Mym cilem prave naopak je pracovat tak, abych byla i s rodinou a zvladala si je uzit. Jo, ale verim, ze par kamaradek i vterinku zavidelo, ze jsme sli do toho tretiho…

guliii
11. lis 2024

@bartoskovi wow sedmé? A já mám někdy dost u tří dětí. 😅 Ale gratuluji, jak říká moje mamka, děti jsou dar.

kkryplikk
11. lis 2024

Tehotenstvi se nemusi vsem hned vykladat. Je to Tvoje vec a sama uznej za vhodny komu to chces rict a komu ne. Ja o druhym tehotenstvi rekla jen nasim, brachovi a tchyni.

moncheris
11. lis 2024

Také máme tři a také se všichni otálí, jestli to bylo plánované... případně "tak konečně máte kluka?!" Dokonce se mamky ptala kolegyně (když se chlubila, že jsem těhotná): "a nechají si to?!"

suzanna123
11. lis 2024

@moncheris mně se kdysi svěřila sousedka, že čekají 3. a jediné, co jsem byla schopná ze sebe vymáčknout bylo "A to jste chtěli?" Fakt jsem si nemohla pomoct. Ale to bylo tím, že jsem měla tenkrát nad hlavu svých prcků a ona měla taky ve stejném věku a strašné raubíře. A oni teda zkoušeli holčičku - když jí řekli, že to bude zase kluk, tak brečela 😀
Jinak k otázce, moje sestra to kdysi nechala "vyplynout" a moje matka se staršlivě urazila. Takže tam bych to já v rámci klidu v rodině nahlásila, ale jinak nevidím důvod, proč to někde troubit s fanfárama...

bartoskovi
11. lis 2024

@guliii děkuji plánovaných bylo 5, 6 přišlo a umřelo v 15 týdnu. A tak jsme šli do dalšího. 6 měsíců po porodu syna jsem myslela ze je to cysta a on to byl další syn který je v bříšku. ❤️💙 jsou to dary. Snad dalsi ochrany už neselžou.

gramli
11. lis 2024

My jsme rekli jen rodine a nejlepsim kamaradum, jinak nevedel nikdo, vyslo mi to na zimu takze nikdo nevedel a kdyz jsem jednou dosla na nejakou vesnickou odpoledni akci s kocarkem tak se me vsichni ptali komu vozim🤣

jitkaem
12. lis 2024

Ja jsem rekla jen jednou "coze dalsi?" A to tehdy, kdyz mi kamaradka napsala, ze ceka seste miminko 🙂

guliii
12. lis 2024

@bartoskovi no musí to být náročné, ale máte krásné dětičky. Ať vám dělají jen radost. Máte můj obdiv, líbí se mi velké rodiny.

bartoskovi
12. lis 2024

@guliii moc děkuji💙🍀

monniculik03
12. lis 2024

@bartoskovi Máte můj obdiv 🙂 Toto se v dnešní době tak často nevidí, že by rodina měla několik dětí. I v okolí známí mají pokaždé jedno nebo max. dvě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru