Ahoj těhulky. Zajímá mě zkušenost všech těhulek, který se díky letošním reformám a vycházek na 6 hodin denně, zažádali o neomezenou vycházku, zda ji dostali a jakou měli indikaci od dr. k nim pro sociálku. Já dálkově studuji, trávim tam každé pondělí od rána do 16 hod. též mám hodně nemocné dítě, kterýmu by pobyt venku, u moře v létě, na horách prospěl. Na léto pro něj plánuji obojí. Zajímá mě zda v případě podaření otěhotnět do léta by byl jeden nebo druhý případ k umožnění neomezených vycházek nebo zda není a např. školu bych musela přerušit. Děkuji za zkušenosti. Zuzka
@xsuzzi k neomezených vycházkám bohužel nemám co říct, po novém roce mi je dr. změnila z 8-20 na 13-19hod, ale už to vydržím, za měsíc jdu na mateřskou, spíš jsem ti chtěla napsat ohledně chození do školy a neschopenky. Moje dr. mi říkala, že po dobu PN bych do školy vůbec neměla chodit, že se to nějak vylučuje (řešila jsem to v prvním těh.)..Samozřejmě to tak hodně těhotných studujících dělá (nic jiného jim nezbývá), ale prý by s tím sociálka mohla mít problém.. 😖
@majinka1981
@xsuzzi
já si také budu žádat revizní komisi o neomezené vycházky, budu na nemocenské z důvodu rizikové práce - ne rizikového těhotenství, tak by mi snad mohli dát neomezené, když nemám žádný problém, jen těžkou práci a budu si žádat klidně každé 3 měsíce znova..... Nejsem nemocná
myslím,že na konkretny dátum možeš požiadat napr.kvoli dovolenke a zmenu vychádzok,ale to,že študuješ,nikoho zaujímat nemusí.
@eficenka jako první bys ale určitě měla požádat zaměstnavatele o převelení na jinou pracovní pozici, která není pro těhotné riziková..ale to určitě víš. A až když ti nevyhoví, tak potom žádat o neomezené vycházky...
@pampeliska1 sice by mi rád vyhověl, ale bohužel pro mě žádná neriziková práce není (jsem fyzioterapeutka na dětské léčebně - občas kopnutí do břicha, a hlavně všude v areálu nemocné děti - rýma, hnisavé angíny, bronchitidy, občas neštovice.... ) Uvidíme, jak mi vyhoví, nebo budu psát dopisy výše a výše až je prostě dostanu!
@eficenka jj, je mi to jasné..Já jsem zdrav. sestra 😉 Vím, že těhotné z řad zdravotníků jsou většinou "uklizeny" např. jako výpomoc do kanclu, popř. do ambulance..samozřejmě za stejný plat. Uviddíš, držím palce, ať se vše daří dle tvých představ 🙂
holky plně vás chápu, já jsem RHB pracovník na následce, takže též pro mě není náhradní práce a hned končim, proto bych ráda znala zkušenosti kdo má s těmi vycházkami 🙂
Tak pak napiš eficenko, jak si dopadla 🙂
maji. to je blbý, zrovna onkolický pacienti se uváději jako důvod pro neomezené vycházky. Je smutné, že v praxi je to jinak 😔
Jinak mě ve škole říkali, že těhu no problem, nebudu první ani poslední, tak by byla škoda docela,kdybych musela přerušit jen kvuli vycházkám 😨
Ahoj, já jsem měla rizikové těhotenství po dvou potratech, chodila jsem 2x-3x týdně na kontroly, denně si píchala injekce, nástup do práce mi v rizikové poradně zakázali. Doma jsem měla velmi živého dvouletého chlapečka, dálkově studovala, v domě, kde jsme bydleli, se zateplovalo, byli jsme opakovaně bez vody, bez tepla, bez záchodu, strašný kravál a prach v bytě... a vycházky jsem měla pouze 4h denně, neprodloužili mi je ani na písemnou žádost dr. z hematologie 🙄 .
@veruska007 -tak to je drsný 😔 k tomu ani není snad co říct 😔 to je k pláči
@veruska007 ale v tvém případě se jednalo jen o nefér gynekologa. Protože minulý rok dávali neomezené normálně. Takže to s novým systémem nesouvisí. Ale obdivuju, žes to zvládla 😉
@eficenka to jsem zvědavá, jak tohle bude sociálka řešit, protože správně by měla neschopenku zatrhnout a donutit zaměstnavatele, aby pro tebe našel nerizikovou práci. Nemyslím to zle, jen by mě to fakt zajímalo 🙂
Co vím, tak neomezené vycházky pro těhotné už možné nejsou. Nejspíš je zrušily od ledna 2011. Holky, co rodily v tom lednu 2011 je ještě měly celé těhu a ty co později, už ne, ty měly vycházky. Kámošky co rodily třeba v červnu 2011, už měly vycházky. A jedné přišla i kontrola...samozřejmě doma nebyla ☹ vezla synka do školky, ráno v 8hod. Ale co vím, tak zdravotní sestřičky je sice dostávaly bez problémů i dříve, ale ostatní moc ne. Já jsem taky zdravotník, a před třemi lety mi je dát neomezeně nechtěli-v rizikové poradně. Ale napsala mi je protekčně má gynekoložka....ještě, že je teď nepotřebuju, mám zatím rodičák. A PN si beru jen na 5dní, pak jdu na MD 🙂
@xsuzzi tady u nás jo 🙂 na Olomoucku...neznám snad nikoho, kdo měl neomezené vycházky, krom sestřiček. Ono jde o to, že obecně práce ve zdravotnictví je často ve směnách-hlavně práce v noci, fyzicky náročná práce- tahání těžkých pacintů, a taky kvůli infekci...znám i takové, co si PN nevzaly, a pak potratily ☹ vlivem prodělané infekce,kterou chytily v práci
Ještě mě napadá, že jsem někde četla, že skrz ty reformy ve zdravotnictví, od nového roku mají neomezené vycházky jen onkologicky nemocní pacienti!
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Podle mě to musí být ze zdravotního hlediska. To že studuješ je fakt zajímat nebude. Například můj tatínek má rakovinu a taky má vycházky na 6 hodin...Stejně by to prodloužili jen na tři měsíce a pak by se zase muselo žádat na další tři. Myslím, že k tomu musí být jen vážný zdravotní stav.