Ahoj, otevírám toto téma pro kamarádku, která by se ráda inspirovala. Čeká holčičku a chtěla by neobvyklé jméno, nejlépe zahraniční tvar. Ví, že dnes jsou málo využívaná tradiční česká jména, ale ta nechce. Líbí se ji například Dorothy, Isabel, Yasmin, Lola, Evelyn, Madeline, Charlotte, ale stále hledá něco, co ji zaujme. Děkuji za nápady ❤️
Adeline, Melanie, Melissa, Anastasia, Adlette, Arlette, Greta, Scarlet
Můj nick je jistě zářným telenovelovým příkladem neobvyklého jména 😀 Ale vždycky se mi líbil ten základ Linda 😉 Nějaká málo používaná jména, když prolistuji kalendář: Antonie, Emanuela, Gizela, Hermína, Karina, Mariana, Olívie, Regína, Violeta, Zoe.
Evelína, Antonie, Hedvika, Darina a dlouho jsem nikde neslyšela například Diana, Linda, Beáta,...
Rosalie, Melissa, Maya, Samantha, Stefanie
@dolly82 Malia, Hermína, Laila, Layla, Leontýna, Justýna, Vivien, Vivienne
@dolly82
V mém okolí - Anabel ❤️, Mia, Timea, Malia, Lola,
Osobně se mi hodně líbí ještě Adina, Madlen, Bibiana, Noemi, Estel, Gréta, Inéz...
Agnes, Alexandra, Adriana, Elinor, Eloise, Edith, Ester, Lydia, Lea, Berenika, Mariana, Sofie, Valerie
Meda, Zoja, Zoe 🙂
Tady jsou různá staročeská jména:
https://kalendar.beda.cz/frantisek-palacky-popi...
Nebo člověk může hledat na zahraničních webech. Tady je třeba 1000 nejčastějších dívčích jmen v USA: https://www.parents.com/top-1000-baby-girl-name...
Layla uz to tady podlo, tohle jmeno se mi vazne libi.
Alva , Leandra , Olivia , Anabell ,
Nejneobvyklejší dívčí jména, se kterými jsem se setkala (některé z těch holek a žen nežijí v ČR): Ariel, Jasna, Vesna, Xania, Šantal, Mercedes, Melody, Maya, Adléta, Elin, Evelyn, Eliana, Lada, Aloisie,...
Další jména, co mě tak napadly: Amelie, Dahlia, Sybilla, Gaia, Roxana, Oxana, Marlene, Salome,...
Klotylda, Klotyldička, to se mi šíleně líbí.
Arwa - Arunka, kamarádka ze základky.
Vivien,Josephine ,Lara,Meda
Odeta, Katrin, Zita
Freya nebo Valburga
Debora/Deborah, Hanna/Hannah, Gaya, Asia
V okolí máme Adlétu a Amátu
My doma mame Isabell ale páčia sa mi okrem toho aj Angelina, Isla ale viac v tvare Isly, Estelle, Elisabeth alebo tvar Elizabeth, Anastasia Chiara, Leonor, Alexia. Každopádne podľa mňa dosť záleží na priezvisku ak má české skôr by som isla do niečoho ako Alexia, Angelina, Anastasia ak ma zahraničné hodili by sa aj ostatné.
Tak moje neteře se jmenují Ronja a Robin ( holka)
Pro mě je tahle diskuze úplně přehlídka šílenosti 😂 to jsou pro mě uuuffff
Zcela tady chybí Scholastika.
@ruzovyjednorozec77 Náhodou, obě moje holky zde mají své jméno.😅
Ale většina je fakt šílenost, to jo.
@dolly82 Timea
Z okoli znam neobvykla jmena Amáta a Adléta 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Esmeralda, Kasandra, Klotylda, Gertruda, Hilda, Erna, Ingeborg, Eleonora...