Zdravím děvčata chci se zeptat. Jdu na neschopenku, nikdy jsem na ní nebyla tak nevím. Otěhotněla jsem moje zaměstnavatelka je radši když bych šla na neschopenku (pracuji v trafice, stres s lidma, penězma a 12h na nohách, tahání s balíkama novin atd) ale teď řešíme jednu takovou věc. bydlím s přítelem ale ve stavbě s dočas. užív. právem ( není po kolaudaci tudíž není číslo pop.) ale trvalé bydliště mám jinde. Zde si nahlásit nemohu neschopenku skrz kontroly. Myslíte že se vyplatí jet k rodicum a být tam pul roku a bez přítele (je to 25km odsud) nebo jak jste to řešily vy , jestli jste měly podobnou situaci,jsem bezradná. :( už nevím jak se domluvit jak to řešit jak vycházky,protože NEOMEZENÉ vycházky už zrušily (svině - pardon ;) ) :( Díky za jakékoliv odpovědi. 🙂
@prcekpetulka správně bys neměla vůbec jít na neschopenku, ale zaměstnavatel by tě měl přeřadit na jinou práci a pokud tu možnost nemá, pak tě nechat doma za průměrnou měsíčního výdělku ;)
Mám to podobně. Trvalé bydliště u rodičů a bydlíme v domku bez kolaudace. Nahlásila jsem číslo parcely a prý to tak stačí.
@fifina86 no v dnesni dobe si ale clovek nechce rozházet vztahy se zamestnavatelem, tak radsi sup na neschopenku (moje situace).
@prcekpetulka urcite ti s tim poradi tvuj lekar....
@85jana85 kdyby to takhle šlo tak bych byla nejšťastnější až mi stojí vlasy na hlavě. máme tu zařízeno jen čekáme až nám to schválí.. a vy to tak máte a není žádný problém jo?
já mám trvalé bydliště taky u rodičů a za přítelem, který pracuje přes půl republiky a máme tam pronajatý byt, jezdím a nechávám si od doktora na gyn. přepsat neschopenku tam, když nemám zrovna kontroly. nahlásíš adresu a termín odkdy tam chceš být a je to a myslím že v tvým případě zatím snad bude stačit číslo parcely jak píše 85jana85 🙂
Jsem na neschopence od 17 prosince a není s tím žádný problém. Doktorka mně do neschopenky napsala číslo parcely a v práci na to taky nic neřekli. Takže snad dobrý, důležitý je se na té adrese zdržovat a jinak to může být každýmu jedno 😉
@sim007 já jen poskytuji informaci o které ne každá nastávající maminka ví. A protože vím o firmách, kde tohle funguje, tak mi normální přijde se o tu možnost přihlásit. Osobně si myslím, že dost maminek jde radši na neschopenku, aby si to u zaměstnavatele nějak nepokazily, ale když se za 3, 4,5 nebo 6 let vrací, kolikrát už je ve firmě jiné vedení, firma zanikla a nebo dostanou rovnou výpověď pro nadbytečnost a před mateřskou tak zbytečně přišly o peníze. Ale ať každý dělá jak sám uváží.
Ahojky ja taky davala pred 3 lety cislo parcely a to cislo jsme vysprejovali na barak protoze jeste nemel fasadu 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@prcekpetulka takovou zkušenost sice nemám, ale k rodičům bych se nestěhovala. Vždyť by ti přítel chyběl. Zkus si zavolat nebo zajít přímo na ČSSZ, tam by ti měli dát tu nejjistější odpověď, případně se poradit s tvým gyn. doktorem, který ti stejně musí napsat do neschopenky adresu. I takové situace se přece stávají. 😉