Nemocenská v těhotenství, trvalé bydliště mám jinde

prcekpetulka
6. led 2015

Zdravím děvčata chci se zeptat. Jdu na neschopenku, nikdy jsem na ní nebyla tak nevím. Otěhotněla jsem moje zaměstnavatelka je radši když bych šla na neschopenku (pracuji v trafice, stres s lidma, penězma a 12h na nohách, tahání s balíkama novin atd) ale teď řešíme jednu takovou věc. bydlím s přítelem ale ve stavbě s dočas. užív. právem ( není po kolaudaci tudíž není číslo pop.) ale trvalé bydliště mám jinde. Zde si nahlásit nemohu neschopenku skrz kontroly. Myslíte že se vyplatí jet k rodicum a být tam pul roku a bez přítele (je to 25km odsud) nebo jak jste to řešily vy , jestli jste měly podobnou situaci,jsem bezradná. :( už nevím jak se domluvit jak to řešit jak vycházky,protože NEOMEZENÉ vycházky už zrušily (svině - pardon ;) ) :( Díky za jakékoliv odpovědi. 🙂

tulipenka
6. led 2015

@prcekpetulka takovou zkušenost sice nemám, ale k rodičům bych se nestěhovala. Vždyť by ti přítel chyběl. Zkus si zavolat nebo zajít přímo na ČSSZ, tam by ti měli dát tu nejjistější odpověď, případně se poradit s tvým gyn. doktorem, který ti stejně musí napsat do neschopenky adresu. I takové situace se přece stávají. 😉

fifina86
6. led 2015

@prcekpetulka správně bys neměla vůbec jít na neschopenku, ale zaměstnavatel by tě měl přeřadit na jinou práci a pokud tu možnost nemá, pak tě nechat doma za průměrnou měsíčního výdělku ;)

85jana85
6. led 2015

Mám to podobně. Trvalé bydliště u rodičů a bydlíme v domku bez kolaudace. Nahlásila jsem číslo parcely a prý to tak stačí.

sim007
6. led 2015

@fifina86 no v dnesni dobe si ale clovek nechce rozházet vztahy se zamestnavatelem, tak radsi sup na neschopenku (moje situace).

@prcekpetulka urcite ti s tim poradi tvuj lekar....

prcekpetulka
autor
6. led 2015

@85jana85 kdyby to takhle šlo tak bych byla nejšťastnější až mi stojí vlasy na hlavě. máme tu zařízeno jen čekáme až nám to schválí.. a vy to tak máte a není žádný problém jo?

kaculkak
6. led 2015

já mám trvalé bydliště taky u rodičů a za přítelem, který pracuje přes půl republiky a máme tam pronajatý byt, jezdím a nechávám si od doktora na gyn. přepsat neschopenku tam, když nemám zrovna kontroly. nahlásíš adresu a termín odkdy tam chceš být a je to a myslím že v tvým případě zatím snad bude stačit číslo parcely jak píše 85jana85 🙂

85jana85
6. led 2015

Jsem na neschopence od 17 prosince a není s tím žádný problém. Doktorka mně do neschopenky napsala číslo parcely a v práci na to taky nic neřekli. Takže snad dobrý, důležitý je se na té adrese zdržovat a jinak to může být každýmu jedno 😉

fifina86
6. led 2015

@sim007 já jen poskytuji informaci o které ne každá nastávající maminka ví. A protože vím o firmách, kde tohle funguje, tak mi normální přijde se o tu možnost přihlásit. Osobně si myslím, že dost maminek jde radši na neschopenku, aby si to u zaměstnavatele nějak nepokazily, ale když se za 3, 4,5 nebo 6 let vrací, kolikrát už je ve firmě jiné vedení, firma zanikla a nebo dostanou rovnou výpověď pro nadbytečnost a před mateřskou tak zbytečně přišly o peníze. Ale ať každý dělá jak sám uváží.

nyna87
7. led 2015

Ahojky ja taky davala pred 3 lety cislo parcely a to cislo jsme vysprejovali na barak protoze jeste nemel fasadu 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru