Nemocenská dovolená. Jak je to v těhotenství s vycházkama?

miskasvobodova
31. kvě 2021

Ahoj holky, 31.7 mi končí RD, 1.8 budu nastupovat na nemocenskou, čekám druhý miminko. Chtěla bych se zeptat, jak to je s vycházkama? Budu mít jen omezený čas, kdy budu moct mimo své bydliště, nebo se lze s lékařem domluvit aby napsal vycházky na delší čas?

mimi1004
31. kvě 2021

Vycházky jsou 6 hodin denně bez ohledu na diagnózu. Tuto informaci získáš i na googlu.

leniczka23
31. kvě 2021

Ne nejde se jen tak domluvit na neomezený čas, to už moc nefunguje, jen ve výjimečných případech. Jak je psáno je to 6 hodin a to ještě málo kdy v kuse. Pokud jsi na PN máš k tomu jistě důvod, tak bys ani neomezené vycházky navyuzila. Přeji pohodové těhotenství.

jjasmina
31. kvě 2021

Jak se píše výše, já myslím ani neměla 6 hodin v kuse, ale já teda vycházek využila až trochu ke konci těhotenství, jinak jsem byla spíše doma

lachtanice86
31. kvě 2021

Neomezené vychazky existují, ale fakt ne pro těhotné. Naštěstí. Max je 6 hodin a ani to nemusí doktor napsat a uz vubec ne v kuse. Vždyť když je potřeba pn, tak by měl člověk ležet.

lachipie
31. kvě 2021

@miskasvobodova vycházky jsou na 6 hodin, delší se snad asi ani nedávají, ono kdybys byla schopná courat celý den po městě tak potom postrádá význam PN, já je měla 13h až 19h ale bylo mi tak zle že jsem stejně nikam skoro nevylezla

piggy123
31. kvě 2021

Mě velice zaujal ten nadpis - nemocenská DOVOLENÁ 🙈🤣

jjasmina
31. kvě 2021

@lachipie asi tak

leniczka23
31. kvě 2021

@piggy123 jo no🤣🤣🤦

lachtanice86
31. kvě 2021

@lachipie ale jo, jsou nemoci kdy se dávají neomezené vycházky, treba onko nemoci

j.a.n.i
31. kvě 2021

@lachtanice86 Ano, ale až po výslovném schválení ze strany OSSZ, takže obecná odpověď že nedávají je v probíraném kontextu celkem správná.

j.a.n.i
31. kvě 2021

@mimi1004 Vycházky mohou být MAXIMÁLNĚ (krom vyjímek schválených OSSZ) 6 hodin denně, takže to fakt neznamená, že každý automaticky těch 6 hodin dostane, rozhoduje lékař.

lachtanice86
31. kvě 2021

@j.a.n.i no, ale existují, tedy odpověď ze nejsou je zavádějící

miskasvobodova
autor
31. kvě 2021

Já budu mít nemocenskou jen proto, že jsem těhotná a na 2 měsíce nebudu nastupovat do práce.
A neřekla jsem, že chci někde trajdat celý dny, ale kdybych potřebovala s dcerou k doktorce nebo na poštu...

michaela666
31. kvě 2021

@miskasvobodova Zajisté jsou tady všechny pracující matky moc rády, že ti budou platit z daní to, že na 2 měsíce nechceš do práce a neumíš to zařídit jinak. 👍 Co zkusit zjistit jestli není jiná možnost?

bara88
31. kvě 2021

@miskasvobodova tak ty dva měsíce snad dokážeš lékaře a poštu vyřídit v době vycházek ne?nebo snad chodíš na poštu a k lékaři každý den?

bara88
31. kvě 2021

@miskasvobodova a taky už chápu proč si napsala nemocenská dovolená🙂

michaela666
31. kvě 2021

Takhle na férovku to sem snad žádná ještě nenapsala. 😃

eviicka
31. kvě 2021

@miskasvobodova já si třeba vyjednala neplacené volno a mohla jsem si chodit kam jsem chtěla...

miskasvobodova
autor
31. kvě 2021

@eviicka každá si nemůže dovolit neplacené volno na 2 měsíce.
@bara88 každý den ne, ale když už musím tak jezdím ráno. U nás pošta ani Lékař není každý den a převážně jen dopoledne.
@michaela666 i kdybych chtěla do práce by mě v 7 měsíci těhotenství nevzali, ani můj lékař by mi to nedoporučil. A hlavně jsem doma s první dcerou a ta jde do školky až po novým roce.

lovemusicsun
31. kvě 2021

Mě teda strašně vadí ta samozřejmost - prostě mám tam díru, tak si nechám napsat neschopenku. Mě by hanba fackovala jít k doktorovi s tím, aby mi napsal neschopenku (nehledě na to, že můj doktor by ji asi jen tak bezdůvodně nenapsal). Stalo se to tak normální věcí, že to fakt někdo klidně nazve nemocenská “dovolená”..

bara88
31. kvě 2021

@miskasvobodova tak si dej vycházky dopoledne ne?

lovemusicsun
31. kvě 2021

@miskasvobodova Tak v sedmém měsíci to snad není už potřeba, ne? Na mateřskou můžeš jít přece 8 týdnů před termínem porodu.. Pokud teda na ni máš nárok.

michaela666
31. kvě 2021

@miskasvobodova Hlavně bych nikde neříkala, že ta nemocenská nemá žádný zdravotní důvod. Je to totiž podvod a doktor by z toho mohl mít dost problémů... Na mateřskou můžeš nastoupit 8 týdnů před porodem. To by šlo nějak vypočítat ne, aby to šlo bez neschopenky.

miskasvobodova
autor
31. kvě 2021

@lovemusicsun na mateřskou nastoupím buď 13.9 nebo 27.9 záleží jak se domluvím s lékařem.

bara88
31. kvě 2021

@miskasvobodova v sedmém měsíci?tak ted mi nějak nedochází tvé počty

miskasvobodova
autor
31. kvě 2021

@michaela666 pokud nastoupím 8 týdnu před porodem tak to vychází na 13.9. Nevím jak který lékař, ale ten můj, už když sem otěhotněla poprví, tak se hned ptal jestli chci napsat nemocenskou.

miskasvobodova
autor
31. kvě 2021

@bara88 8.8. začínám 7 měsíc

michaela666
31. kvě 2021

@miskasvobodova Už sem radši nic nepiš. Abys nebyla uražená, až si přečteš jak bezdůvodně dostáváš peníze za sezení doma na zadku bez adekvátního důvodu...Tohle by prostě standartní postup být neměl.

drep
31. kvě 2021

@miskasvobodova tak takovému lékaři hrozí 50000 pokuty a vyloučení z lékařské komory (což je defakto konec lékařské praxe). Máš podvodnou neschopenku, což mě jako blbku, která ročně odvádí sakra hodně peněz, velmi štve. Ale drzost, s jakou se k tomu tady přiznáváš, je až obdivuhodná🙈🤷🏻‍♀️

miskasvobodova
autor
31. kvě 2021

@michaela666 každý normální doktor, když žena otehotní, tak se jí zeptá, kde pracuje. A podle pracovních podmínek, pak řeší jestli není lepší nastoupit na nemocenskou. Každá známá, která otěhotněla to taky tak měla.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru