Neměl být první ultrazvuk v těhotenství už jen na břiše?

hanpavka
12. únor 2016

Holky, nemám žádné zkušenosti a nechci se vyptávat kámošek, abych nevypadala hloupě. Tak budu ráda, když mi na mou otázku odpovíte vy 🙂
Máme za sebou své první a zatím úspěšné IVF, dnes jsem byla na prvním ultrazvuku. Na monitoru jsem viděla miniaturní flíček v děloze, tak se mi ulevilo, že je tam, kde má být. Ale až doma jsem začala přemýšlet, zda je bezpečný ultrazvuk dělohy, neměl mi doktor udělat ultrazvuk už jenom na břiše?? Prostě se bojím, aby mi tím neuškodil, když to bylo vnitřní... :-/ Děkuji za odpovědi 🙂

lentilka2016
12. únor 2016

Ahojky, v prve rade moc gratuluji k uspechu! Pozitri jdu na 1. ET a uplne mi Tvuj uspech zvedl naladu a dodal nadeji. 🙂 A k Tvemu dotazu - myslim, ze doktori vedi, co delaji a ublizit to v teto fazi dle meho nazoru nemuze. ;) UTZ na brise se dela podle me az ve vyssim stadiu, protoze (ale jista si nejsem) by tam ted nic moc videt nebylo. Snad budu za 2 tydny stejna stastlivka jako jsi dnes Ty a moc Ti to preju. ;) Dnes jsem mela nejaky rozhozeny hormony, fakt mi to dodalo silu. 🙂

soleilll
12. únor 2016

@hanpavka Vzhledem k tomu, že ten váček má doslova pár milimetrů, jsou tvé obavy legrační. UTZ spodem se dělá docela dlouho a pokud má žena výraznou nadváhu, tak třeba i celé těhotenství (protože přes břicho by to nebylo vidět), takže se o bezpeční plodu neboj.
Nestresuj se nesmyslama a buď co nejvíc v psychické pohodě. Ještě máš před sebou hodně milníků - srdeční akci, 1. screening atd., takže se raduj z tohoto úspěchu. 🙂 Držím palce, aby bylo včechno, jak má.

eva118
12. únor 2016

@hanpavka Neboj, ze začátku se dělá vnitřní utz, jak píše @lentilka2016, ten přes břicho přijde na řadu, až bude miminko větší. Všechny těhotné takto vyšetřují a je to bezpečné. Gratuluji k těhotenství. A jestli to lentilce taky trochu zvedne náladu, mě to taky vyšlo napoprvé 🙂.

lentilka2016
12. únor 2016

@eva118 Evi, zvedlo a mooooc! Diky! 🙂

hanpavka
autor
12. únor 2016

Děkuji holky, já to samozřejmě všechno vím, že jsem teprve na začátku a hodně toho bude před námi, ale asi i tím, že je to mé první těhotenství , to prostě prožívám a všechno mě znepokojuje a nad vším přemýšlím, budu se snažit to zmírnit 🙂 Děkuji, uklidnily jste mě!

eva118
12. únor 2016

Tak u nás vzal roli plašana na sebe manžel 😀 . U druhého už byl klidnější.

hanpavka
autor
12. únor 2016

@lentilka2016 Držím pěsti!! Mě celý ten kolotoč kolem IVF přišel zdlouhavý a únavný a potom samotný transfer byla otázka pár minut + hodina na lůžku na klinice.. Připadalo mi to, jako, když tě dlouho bolí zub a pak stačí jedna návštěva u zubaře a je po všem. Po ET odpočívej, relaxuj, dělej to, co tě baví a mysli pozitivně! ( a nestresuj, jako já 😀 )

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru