Ahoj, jsem před porodem a dnes mi na kontrole doktor řekl, že mám hodně plodové plody, malému se tudíž prý nebude chtít ven a že cesty nejsou absolutně připravené na porod. Máte někdo zkušenosti s tím, že opak byl nakonec pravdou a vyste se rozrodily třeba do pár dní?
v klidu. nevedi nic 👍 dvakrat me presvedcovali, ze to jeste nebude a bylo 🤷🏼♀️😅 poprve rikali, ze to bude na cely den a bylo to za 2 hodiny. podruhe me chtela kontrolovat za 2 hodiny a ja ji rikam, ze to uz asi nebude co, ze uz citim hlavicku 🙈 vubec mi to neverila. podle me se to muze zmenit dost rychle.
Nic neví, ani monitor nic neukázal, zavřená a rodila jsem. Buď v klidu. Ráno kontrola v nemocnici. Nic se neděje, přijďte na kontrolu za týden. Bylo 11 dopoledne. Ve 22 už jsem byla v nemocnici, ráno jsem porodila.
Porodni cesty mohou byt najednou pripravene za par hodin...
Jo, na kontrole mi Dr říkal,že to na porod vůbec nevypadá a že se za týden určitě uvidíme ( načež moje dula odjela na dva dny na konferenci). No přesně za týden jsem se synem jela z porodnice domů.
Tím se netrapte...já cesty měla připravené, dokonce poslední měsíc propustná na prst a stejně sem musela ma vyvolávačku. Tady tohle vůbec o ničem nevypovídá
Ze dvou cm na 10 během asi hodiny, cesty se umí připravit v ten moment.. taky mi tvrdili, že se uvidíme za týden na KO a já v noci rodila a ještě odhad váhový byl o 500g mimo
Ve ctvrtek na kontrole ze se nic nedeje a jsem zavrena- uvidime se v nedeli na vyvolavani. Prijela jsem domu, praskla mi voda a za 12 hodin byl syn na svete.
To co doktor vidi na kontrole, je tvuj momentalni stav. Takze v tu chvili kdy te kontroloval, muze konstatovat ze jeste nerodis a cesty nejsou pripravene, prave ted. Ale doktor nema kristalovou kouli a nevi, co se stane s tvym telem za hodinu, natoz za den, dva. Muze to zustat stejne a klidne se to muze zmenit o 180 stupnu, rychle nebo pomalu, predpovedet se to nijak neda. Doktor vzdy komentuje jen aktualni stav, a i kdyz z toho radi vyvozuji nejaky budouci vyvoj, tak to je jen cira spekulace a nic neznamena 😉 ani doktor nevi co bude. Ze nejsi pripravena ted, neznamena ze porod nemuze brzy zacit, a naopak spousta zen je “pripravena” klidne mesic a doktor rekne ze to je na spadnuti a porod nezacne 🤷🏻♀️
Byla bych v klidu, na kontrole dr. konstatoval, že minimálně týden se nic nebude dít,cesty nejsou připravené,nic se nechystá.... Druhý den po poledni byl syn na světě 😂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ano ráno na kontrole mi bylo řečeno že to není vůbec připravené a má porod to nevypadá a jela jsem ještě ten den v noci do porodnice