Nedovařené hovězí maso v prvním trimestru. Je riziko toxoplazmózy?

19. črc 2024

Ahoj holky,

dnes jsem po delší době měla hroznou chuť na čínu, chodíme tam s rodinou docela pravidelně. Není to nijaká top luxusní restaurace, ale už funguje tak 20 let. Dnes jsem si dala směs s hovězím masem a rýží, snědla jsem pár kousků, ale asi v půlce jídla jsem si všimla, že některé kousky jsou dost růžové, i přes to, že jsou nakrájeny na tenko. Nevím, jestli to předem nějak nakládají a může to být z toho nebo jestli to bylo jen nedostatečně tepelně upravené. Maso bylo měkké. Myslíte, že se to může počítat jako dostatečně neupravené maso, u kterého je riziko toxoplasmosy? Teď se docela nervuju

lenickakl
19. črc 2024

🤦‍♀️

babka
19. črc 2024

hlavne klid. Vis, ze toxoplasmu muzes chytnout ze spatne umyte zeleniny? 🙂 Neres to. Hovezi bezne byva trochu ruzove a ne uvarene "do mrtva"

autor
19. črc 2024

@babka Děkuji za uklidnění, ano vím o zelenině a ovoci, vždycky jsem je důkladně myla a teď to nedělám jinak.

anniej
19. črc 2024

Jestli tě to uklidní, číňani při přípravě a vaření masa používají alkohol - většinou rýžové víno, kterým právě při tom vaření mj. i to maso desinfikují. Já třeba celé těhotenství udržela jen steaky a vše je ok 👍🏽

mishka87
19. črc 2024

Klid. Je větší šance, že miminku ublížíš neustálým stresováním, než že bys něco chytla ze špatné úpravy masa. Pokud by s tím masem něco bylo, tak už dávno zvracíš a máš průjem.

babka
19. črc 2024

tak si uzivej tehotenstvi a zbytecne se nestresuj 🙂

jannym
19. črc 2024

Bratrancova manzelka, bezne maso moc neji, to ze je tehotna se u ni pozna, ze si v restauraci zacne davat tatarak, ma tri deti a tataraku sezrala mraky…takze z par naruzovelych kousku se nic nestane, navic je to spravne, ono by to na minutku do uplna byly zvejkavy skoro nerozkousatelny “prkynka”

platera
19. črc 2024

Mám plné pochopení pro plašení, ale myslím, že tohle bude v pořádku, hovězí je trochu růžovější i hotové a navíc toxoplasmózu zabíjí myslím už teplota 70°, bude to dobrý🙂.

autor
19. črc 2024

Moc děkuji za uklidnění ❤️ moc si toho vážím

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru