Ahoj holky,nevím jak mám začít,o tomto webu slším poprvé.
Je mi 18.Jsem ve 12.týdnu těhotenství a vůbec si to neužívám.Táta to ještě neví,ale mám s ním tak komplikovaný vztah už od mala že stejně vím,že mi nijak nepomůže.Přítel byl tedka 2 měsíce bez práce,ted už pracuje ale výplata bude až v půlce září.:/
Já mám 7. a 11.září prohlídku a pak 1.trimestrální screening...ALE platí se za něj 1200,- a myslíte že na to mám? :/ Uplně mě to ubíjí...mě poslední výplata přijde taky až v půlce září-a jelikož mám i rizikové těhotenství tak nemohu dále pracovat.Budu si přivydělávat děláním dortů(jsem vyučená cukrářka).
Potřebuju poradit jestli nevíte co se dá uvařit prakticky z ničeho?Nemáme tu nic..ani vajíčka,mléko,abych udělala palačinky...Nevím si rady..vím že se to zlepší ale ted mě to opravdu stresově sundává.
Já jdu do Modré hvězdy v Mladé Boleslavi,tam se bohužel platí,ikdyž jsem slyšela,že kdo je u ZPŠ Škoda,tak mu to pojíštovna pak proplatí.No ale až potom...tudíž to stejně musím zaplatit.
U lékaře by se snad dalo domluvit pozdejsi platba,nebo rozdělení platby. Jakou máš pojišťovnu ? VZP to pak vrátí snad 1000 Kč. Jinak napiš co máš doma,poradíme co z toho vytvořit dobrého. Neboj,bude lépe !
Jinak já palačinky dělám jen z mouky a vody, jsou báječné,dcera nemůže vajicka,dřív ani mléko,takže tak 😁 můžeš zkusit, poměr 3:2 cca.
@terkaminarikova05 Tak se objednej tam, kde se to neplati. Ja jsem neplatila ani v jednom tehotenstvi. Myslim, ze dnes uz je hodne doktoru, co to delaji rovnou na pojistovnu 🙂. Drzim palce.
@terkaminarikova05 Napis, co mate a nejake recepty se urcite najdou 🙂
Já musím jen do té Modré hvězdy,a tady v okolí se stejně platí všude..:/
Máme doma mouku,marméládu,kečup zbytek nějakých těstovin..opravdu už bída..
Jedině ty palačinky,právě jsem se bála je udělat jen z vody,aby nebyly hnusný :D
Jinak jsem u ZPŠ Škoda,jedině se domluvit,četla jsem někde že to proplácí až potom.Neumím v tom vůbec chodit.
@terkaminarikova05 zkus kontaktovat kolegy z pobočky v Bolce. Pracovníka terénního programu. Myslím že i oni jsou zapojeni do projektu kde pomáhají potravinovou pomocí osobam v krizi. Popis jim, co s stalo a že se jedná jen o přechodné období. Maximálně tě odkazi někam jinam. http://www.nadeje.cz/mlada_boleslav/kontakty14
@terkaminarikova05 Kdyby už tak prvotrimestrální screening není povinný. Chápu, že chce každá maminka vědět, jestli je miminko v pořádku, ale když fakt peníze nejsou. Jedna známá na něm nebyla právě z finančních důvodů. Jinak vím, že je blbé radit, aby sis půjčovala, ale třeba rodiče nebo známí by vám něco málo nepůjčili, abyste překlenuli to období do půlky září?
@terkaminarikova05 ja bych se v tvem pripade vyprdla na prvotrimestral a sla do triple testu, ktere hradi pojistovna.
@morningstar Mám rizikové těhotenství a musím i na prvotrimestrální screening,aby se hned zjistilo,jestli bude u miminka všechno v pořádku.
Mému tátovi jsem to ještě něřekla,akorát jestli by mě nemohl založit do výplaty a na to mi řekl akorát že nemohl.Rodinu žádnou nemám,u moji matky ani nevím kde je.
@ruzenkas Dobrá zkusím to,děkuji.🙂
Zajdi si normálně na sociálku, poradí, jestli třeba máš nárok na nějaké příspěvky v hmotné nouzi.
@jezz1e Určitě zajdu🙂
@terkaminarikova05 U lékaře se dá jistě domluvit na odkladu platby,teda alespoň u našeho to jde. Pokud to není nějaký hulvát,jistě pochopí a vyjde vstříc 🙂 Pak to pojišťovna proplatí. Těstoviny a kečup,to by přece šlo,ne? Popřípadě do toho nakrájet obyčejný párek. Pracovala jsem spoustu let v charitě,zkus se na ni obrátit v místě bydliště,jsou možnosti,jak pomoct. Taky obecní úřad/radnice by měla pomoct potřebným. To samé sociálka,zkus se zeptat na vaše možnosti,vysvětlit situaci a zjistit,na co máš nárok - pomoc v hmotné nouzi,příspěvek na bydlení atd. , ale hned,protože všechny ty příspěvky by přišly stejně až příští měsíc,tak je třeba vymyslet s úřady něco,co pomůže teď aktuálně. Zkus si dát inzerát na bazary s prosbou o pomoc,jistě se najdou hodní lidé,kteří pomohou hned. A co my,holky,maminky,neuspořádáme nějakou rychlou potravinovou či jinou sbírku a nepomůžeme zakladatelce?? 🙂
Můžu uhradit screening na účet příslušné ordinace.
Až mi tečou slzy,nečekala jsem že může být někdo až takto vstřícný...Stydím se za sebe,ale rozhodně po vás nemohu nic chtít.
@jezz1e Moc vám děkuji,zkusím si odložit platbu na později(za zkoušku to stojí) a uvidíme co mi řeknou.
Holky, při vší úctě, ať nedopadnete jako v kauze Sabina.
@terkaminarikova05 sami moc nemáme, ale můžu nabídnout nějaké zavařeniny, případně nějaké věci ze zahrádky, máme tu nějaké okurky, cuketu... pošli když tak adresu do SZ, zajela bych s tím na poštu
@morningstar Četla jsem o tom,proto nechci aby jste byli v nejistotě.
@morningstar proto bych nenabízela peníze, ale poslala bych nějakou potravinovou pomoc.
@morningstar Tak právě kvůli té kauze nemám úplně chuť posílat peníze neznámo kam. Pokud jde opravdu o náklady na screening, není problém informace ověřit u lékaře a domluvit se přímo s ním.
@jezz1e Chci aby jste mi věřili,nic nikam samozřejmě neposílejte,ale aby jste mi věřili,11.září jsem objednana k dr.Sochůrkovi do Modré hvězdy v Mladé Boleslavi v 16:00.Můžete ověřit🙂
@nita1984 Jste opravdu moc hodná,bije se to docela ve mně.Docela se stydím něco takového přijímat,ikdyž to ted opravdu potřebujeme.
@terkaminarikova05 v pořádku, nikomu nic nenutím. Sami nemáme moc, ale i o to málo co máme se umíme podělit, pokud někdo opravdu potřebuje,
@jezz1e
@nita1984 Nechci úplně zanevřít a nepomoct, pokud bych mohla, na druhou stranu bylo v jednom článku psáno, že koník je portál, který pomáhá maminkám v nouzi. Jedna maminka na to reagovala tím, že se tady roztrhne pytel se srdceryvnými příběhy... Každopádně peníze za screening přímo na účet lékaře nebo nabídka plodů ze zahrádky není vůbec špatný nápad 🙂
@terkaminarikova05 Prvotrimestralni screening je nadstandard, není nutné na něj chodit. Na vašem místě si misto screeningu koupím normalni jídlo, miminu tím prospějete víc. V těhotenství jist palačinky z mouky a vody a těstoviny s kečupem..?
@morningstar věř mi, že to je první, co mě napadlo... jsem tu už hodně let... sama mám život více než pohnutý, holky mě tu obecně dlouho znají a často ví, jak na tom jsme. Byly momenty, kdy jsem za koníka byla pekelně ráda, protože to bylo jediné, co jsem v té chvíli měla. Také už jsem tu naletěla pár "vychytrakyním"... ale také jsem tu potkala několik moc fajn dušiček.... pokud zadavatelka nemá na jídlo (sama jsem v podobné situaci před nějakou dobou byla), jsem ochotná pomoci jídlem. Zatím na tom sami nejsme dobře, ale jak jsem psala, i o málo se dá podělit. Peníze bych neposílala (max přesně jak psala
@jezz1e přímo na účet dr. ale předpokládám, že jídlo je "nezneužitelné"...
Pokud bys potřebovala věci pro miminko nebo pro sebe nějaké oblečení tak mi napiš zprávu a ráda ti něco pošlu. Držím palce ať je hlavně miminko v pořádku ❤
@nita1984 No vidíte,máte dobré srdce,máte sami málo,Proto bych nemohla nic žádat.Jsem ráda,že je tu někdo takový,ale mám svědomí,který mi tohle nedovolí.
@japona Bohužel,možná nadstandart,ale pro mě něco nutného...Rizikové těhoteství je pro mě těžký,a potřebuje se vědět,jestli nebude malý nějak postižený nebo tak..
Určitě budu ráda ze jakkoukoliv pomoc,ale nechci brát lidem,kteří sami mají málo,to opravdu ne.
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Ne všude za screening platí... zkus si zjistit, kde to hradí pojišťovna