Nechutenství v těhotenství. Jak jste řešily a kdy to odeznělo?

vali9
27. bře 2022

Krásný den všem, 🙂
jsem v 6 týdnu těhotenství a už něco málo přes týden cítím v puse takovou divnou pachuť (jakoby něco plesnivého), začala jsem to cítit v mase, teď pár dnů zpátky se to začalo zhoršovat a postupně jsem to začala cítit skoro v každém jídle, pití a dokonce i ve všelijakých vůních (vyprané prádlo, parfémy atd..)
Momentálně jsem ve fázi kdy jim jen samotné avokádo, suchou rýži a rohlík, piju jen vodu, dobře je mi jen venku, jinak se mi z těch pachů zvedá žaludek. Hodila jsem to i na snoubence, má to stejné co já.
Je tu někdo kdo měl něco podobného? Jak jste to řešili a kdy to odeznělo?🤢

tasimia
27. bře 2022

@vali9 mela jsem to samé, takový kovový pocit, jak kdybych Lízala kovovou tyčku. No zvykala jsem furt žvýkačky. Přešlo to okolo 11tt 🙂.

vali9
autor
27. bře 2022

@tasimia děkuji, já četla že kovová chuť je normální příznak těhotenství, ale mně tohle přijde spíš jak hodně smradlavá popelnice a já to mám v puse, v lednici no všude co má vůni.😃 Tak snad to odejde taky brzy, za tip žvýkaček děkuji, vyzkouším.

srnii
27. bře 2022

Já celý první trimestr otevírala špajz a lednici se zadrženým dechem nebo zacpaným nosem. Nemohla jsem ani vařit jak mi vše smrdělo. Postupně to přešlo.

vali9
autor
28. bře 2022

@srnii mám úplně to stejné, snad to nebude na moc dlouho😒

emillyhk
28. bře 2022

@vali9 Na začátku mi smrdělo skoro všechno kromě takové té typické "vůně" z fastfoodu 🙈😂 Většina odezněla s koncem prvního trimestru. Ale celé těhotenství jsem se nemohla přiblížit k syrovému kuřeti. A opravdu až do porodu jsem nebyla schopná poznat, jestli je maso OK nebo je opravdu cítit, všechno musel kontrolovat (a nakrájet) manžel 🤦‍♀️

inssomnia
28. bře 2022

@vali9 mně smrdí hlavně sladké
maso a čerstvé ovoce / zelenina, sýry - to je v pohodě, vaří mi naštěstí mamka. Ale jím tak půlku množství co normálně. Za první těhotenství jsem zhubla 8 kg, za druhé zatím 3 (jsem ve 12tt). Mně to přešlo někdy v půlce 4. měsíce, už se nemůžu dočkat. Snad je to naposled :D drž se.

vali9
autor
4. dub 2022

@emillyhk ono to na konec vypadá na nějakou Parosmii po covidu..😒 teď bych si přála aby to bylo těhotenstvím, je to nesnesitelné.

vali9
autor
4. dub 2022

@inssomnia mně smrdí úplně všechno, krom sýrů a kopru.🙄 Váhu si zatím držím, snažím se jist s kolíčkem na nose.😃 Držím pěsti ať to brzy odezní.

emillyhk
4. dub 2022

@vali9 Jej, to je mi líto. Tak snad bude časem/brzy líp...

veraakubik
5. dub 2022

Mam to same…Vsechno co sním mi zanechává hnusnou pachuť v puse,me dokonce i zubní pasta ci zmiňována žvýkačky-behem chvilky co ji vyplivnu..Pak se vyhýbám jidlu i piti,nebot z ty pachute zvracim jak Alík..Nj,ale pak je mi spatne z hlavu a žízně.Takze se to snazim ustát,ale uz jdem u toho celkem unavena-mam ma neco strašnou chut,tak si to dopředu a pak ta pachuť..Jsem v 10tt a mam to snad od prvního pocuraneho pozitivniho testu..Prijde mi to nekonečný…

inssomnia
5. dub 2022

@veraakubik jo, drásá to nervy :( s pitím jsem taky na štíru. Teď jsem objevila, že mi dělá dobře teplý zelený čaj, tak si dělám hodně slabý a piju ho celý den. Ještě jsem viděla tip mrazit si pití do ledových kostek... Zkoušej, třeba něco sedne. Mně je blbě od 6tt a teď jsem ve 14tt a tenhle víkend stál opravdu za to :/ nejhůř je mi večer a v noci, nejlíp ráno na lačno (obvykle to je obráceně?)
Pokud bude výsledkem zdravé dítě, tak to všechno má smysl. Pokud ne, tak už se asi finálně zblázním :D

veraakubik
5. dub 2022

@inssomnia me jak je rano na lacno spatne vim,ze behem dne prijde peklo na zemi..Naopak-kdyz je mi zle uz od rana-kdyz vstavam,oblekam se a citim praci prasek z pradla a zvracim vim,ze pres den to nebude prochazka růžovou zahradou,ale bude to lepsi…Jinak ja zelený caj nemuzu ani jako netehotna-vyzkoušela jsem ruzne znacky,ale zelený caj mi nesedne.No,nemame to jednoduche..Drzim vsem tehulkam palce at je nam brzy lip!💐

vali9
autor
7. dub 2022

@veraakubik
@inssomnia
Holky mně je takhle od 5 týdne. Někdo říká z těhotenství, někdo, že je to po covidu. Mám úplně to stejné co @veraakubik prášek na praní mám venku, piju jen vodu, těhotenský čaj nebo mléko po kterém mně teda bolí břicho.:D zubní pasta je pro mě noční můra a koupu se jen s klipem na nose.. Ale co jsem zjistila, že můžu jíst třeba to někomu pomůže - koprovka s knedlíkem, svíčková bez masa, jahodové knedlíky s máslem, tvarohem a moučkovým cukrem, buchtičky se šodó, rohlík s medem nebo džemem. To je asi tak všechno co střídám. Dnes zkusím zapečené těstoviny ale nevím. Vše mi děla babička, já zvracim jen co se začne vařit voda na čaj..🙄 Holky držte se, stojí to za to.🤍

inssomnia
7. dub 2022

Voda je u mě zlo :( cítím z ní chlor a tlačí v žaludku. Trochu lepší je mírně perlivá ze soda streamu. Ale piju tak 1-1,5 litru max. Slabota :(

Ale dobré zprávy, posledních pár dní se to hodně zlepšilo, začíná mi být špatně až tak v 5 večer a do té doby už celkem funguju! Dávám pomalu do pořádku byt, zachraňuju polomrtvé kytky a už jsem i zvládla dojít s malou na hřiště! Malé vítězství ve 14tt.

vali9
autor
7. dub 2022

@inssomnia Tak aspoň, že se to trochu zlepšuje. Mně zase po bublinkách hned pálí žáha, ale naštěstí mi nevadí obyčejná voda. Snad už to bude jen lepší a lepší.

elesse
7. dub 2022

Taky znam, ja jsem pak nemohla jist vubec nic. Ale sel nutridrink, jak ma divnou chut, tak nechutna jako jidloD

vali9
autor
7. dub 2022

@elesse taky piju nutridrinky, ale můžu jen čokoládový

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru