Krásný den všem, 🙂
jsem v 6 týdnu těhotenství a už něco málo přes týden cítím v puse takovou divnou pachuť (jakoby něco plesnivého), začala jsem to cítit v mase, teď pár dnů zpátky se to začalo zhoršovat a postupně jsem to začala cítit skoro v každém jídle, pití a dokonce i ve všelijakých vůních (vyprané prádlo, parfémy atd..)
Momentálně jsem ve fázi kdy jim jen samotné avokádo, suchou rýži a rohlík, piju jen vodu, dobře je mi jen venku, jinak se mi z těch pachů zvedá žaludek. Hodila jsem to i na snoubence, má to stejné co já.
Je tu někdo kdo měl něco podobného? Jak jste to řešili a kdy to odeznělo?🤢
Já celý první trimestr otevírala špajz a lednici se zadrženým dechem nebo zacpaným nosem. Nemohla jsem ani vařit jak mi vše smrdělo. Postupně to přešlo.
@vali9 Na začátku mi smrdělo skoro všechno kromě takové té typické "vůně" z fastfoodu 🙈😂 Většina odezněla s koncem prvního trimestru. Ale celé těhotenství jsem se nemohla přiblížit k syrovému kuřeti. A opravdu až do porodu jsem nebyla schopná poznat, jestli je maso OK nebo je opravdu cítit, všechno musel kontrolovat (a nakrájet) manžel 🤦♀️
@vali9 mně smrdí hlavně sladké
maso a čerstvé ovoce / zelenina, sýry - to je v pohodě, vaří mi naštěstí mamka. Ale jím tak půlku množství co normálně. Za první těhotenství jsem zhubla 8 kg, za druhé zatím 3 (jsem ve 12tt). Mně to přešlo někdy v půlce 4. měsíce, už se nemůžu dočkat. Snad je to naposled :D drž se.
Mam to same…Vsechno co sním mi zanechává hnusnou pachuť v puse,me dokonce i zubní pasta ci zmiňována žvýkačky-behem chvilky co ji vyplivnu..Pak se vyhýbám jidlu i piti,nebot z ty pachute zvracim jak Alík..Nj,ale pak je mi spatne z hlavu a žízně.Takze se to snazim ustát,ale uz jdem u toho celkem unavena-mam ma neco strašnou chut,tak si to dopředu a pak ta pachuť..Jsem v 10tt a mam to snad od prvního pocuraneho pozitivniho testu..Prijde mi to nekonečný…
@veraakubik jo, drásá to nervy :( s pitím jsem taky na štíru. Teď jsem objevila, že mi dělá dobře teplý zelený čaj, tak si dělám hodně slabý a piju ho celý den. Ještě jsem viděla tip mrazit si pití do ledových kostek... Zkoušej, třeba něco sedne. Mně je blbě od 6tt a teď jsem ve 14tt a tenhle víkend stál opravdu za to :/ nejhůř je mi večer a v noci, nejlíp ráno na lačno (obvykle to je obráceně?)
Pokud bude výsledkem zdravé dítě, tak to všechno má smysl. Pokud ne, tak už se asi finálně zblázním :D
@inssomnia me jak je rano na lacno spatne vim,ze behem dne prijde peklo na zemi..Naopak-kdyz je mi zle uz od rana-kdyz vstavam,oblekam se a citim praci prasek z pradla a zvracim vim,ze pres den to nebude prochazka růžovou zahradou,ale bude to lepsi…Jinak ja zelený caj nemuzu ani jako netehotna-vyzkoušela jsem ruzne znacky,ale zelený caj mi nesedne.No,nemame to jednoduche..Drzim vsem tehulkam palce at je nam brzy lip!💐
@veraakubik
@inssomnia
Holky mně je takhle od 5 týdne. Někdo říká z těhotenství, někdo, že je to po covidu. Mám úplně to stejné co @veraakubik prášek na praní mám venku, piju jen vodu, těhotenský čaj nebo mléko po kterém mně teda bolí břicho.:D zubní pasta je pro mě noční můra a koupu se jen s klipem na nose.. Ale co jsem zjistila, že můžu jíst třeba to někomu pomůže - koprovka s knedlíkem, svíčková bez masa, jahodové knedlíky s máslem, tvarohem a moučkovým cukrem, buchtičky se šodó, rohlík s medem nebo džemem. To je asi tak všechno co střídám. Dnes zkusím zapečené těstoviny ale nevím. Vše mi děla babička, já zvracim jen co se začne vařit voda na čaj..🙄 Holky držte se, stojí to za to.🤍
Voda je u mě zlo :( cítím z ní chlor a tlačí v žaludku. Trochu lepší je mírně perlivá ze soda streamu. Ale piju tak 1-1,5 litru max. Slabota :(
Ale dobré zprávy, posledních pár dní se to hodně zlepšilo, začíná mi být špatně až tak v 5 večer a do té doby už celkem funguju! Dávám pomalu do pořádku byt, zachraňuju polomrtvé kytky a už jsem i zvládla dojít s malou na hřiště! Malé vítězství ve 14tt.
Taky znam, ja jsem pak nemohla jist vubec nic. Ale sel nutridrink, jak ma divnou chut, tak nechutna jako jidloD
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@vali9 mela jsem to samé, takový kovový pocit, jak kdybych Lízala kovovou tyčku. No zvykala jsem furt žvýkačky. Přešlo to okolo 11tt 🙂.