Nechuť k sexu v těhotenství a neustále naléhání ze strany partnera

23. srp 2021

Už tak nějak nevím kudy kam. Čekáme druhé dítě a dává mi to hodně zabrat. Jsem teprce v půlce, ale už teď trpím na bolesti beder a děložních vazů, které řeším s fyzio a PA, mám křečovou žílu tam dole a je to velmi bolestivé, po sexu ještě mnohem horší a navíc navazuji rodičákem na další mateřskou, takže celý den v jednom kole. Na sex už prostě není vůbec nálada, jenže manžel to pořád hrozně řeší a stále na mě naléhá, každou chvíli na to naráží a pořád to zkouší. Chce to furt a já vůbec a už se kvůli tomu i dost hádáme. Snažím se mu to vysvětlit, že k tomu mám důvody, že to nedělám schválně a není mi to příjemné, ale připadá mi jakoby mi to nevěřil. Je naštvaný a nepříjemný. Už nevím jak to mám řešit. 😞 Byl někdo v podobné situaci a jak to vaši muži brali těhotenství bez sexu? Je mi to vůči němu i líto, normálně jsem dost náruživá a teď je to u mě s chutí ještě hluboko pod bodem mrazu. Může to chlap vůbec pochopit?

martulka88
23. srp 2021

Mužský sex potřebují, to je holý fakt - což my ženy nepochopíme. I kdyby jsi měla zakázaný sex, tak lze uspokojit chlapa i jiným způsobem. V prvním těhu jsme se báli a sex měli raději méně. Ve druhém zákaz od lékaře. A ikdyž chuť já nemám (dříve jsem mohla klidně každý den), tak prostě chlapovi udělat dobře je potřeba. Neříkám denně, ale alespoň jednou týdně určitě.

katule1990
23. srp 2021

Myslím, že to chlap může pochopit a pochopit by to měl, když si těhotná a není ti dobře. Přijde mi to od něj nefér na tebe takhle naléhat a může to vést k tomu, že budeš mít k sexu odpor. Nebyla jsem sice v podobné situaci, v těhotenství jsem na sex měla chuť normálně (dost), ale po porodu to bylo o hodně horší a muž pro to měl pochopení a nenaléhal. Samozřejmě je jasný, že tu potřebu má. Zkusila bych jiné formy sexu např. orální a když budeš mít sebemenší chuť na klasiku, tak bych do toho šla. Ale když tam máš křečovou žílu a bolí tě to, tak to přece musí pochopit, že to jaksi nejde a bude muset holt nějaký čas vydržet, není to na pořád. Co by dělal, kdybyste to měli zakázaný od doktora kvůli miminku? Nechci dělat žádnou frigidu s tím, že si ho má chlap vyhonit a dát pokoj, ale myslím, že by chlap měl být v těhoteství obvzlášť podporou a ne, že se ještě bude urážet, když mu každý den nedáš 🙄. Ten můj si zase myslel, že si asi vymýšlím ty celodenní nevolnosti, abych nemusela nic dělat 🙄. Proč nemůžou být těhotní chlapi? Aspoň měsíc, prosím 😂!

codal
23. srp 2021

Dala bych mu přečíst nějaký článek nebo bych ho dotáhla k doktorovi, aby mu vysvětlil, že to co prožíváš není prdel a že to neděláš naschvál, že to není nic proti němu. Aby mu vysvětlil, že ty svemu dítěti momentálně obětuješ celé své tělo, že ho často nemáš pod kontrolou, že je v tobě bouře hormonů, máš bolesti a jsi unavená a nemůžeš to ovlivnit. A on pro svoje dítě v tuhle chvíli může udělat jen jednu jedinou věc, dopřát ti klid a pomoct ti to zvládnout. Má zdravé ruce, tak ať si těch pár měsíců pomůže sám. Vysvětli mu, že ho miluješ, ale že teď to prostě jinak nejde a že jakmile se budeš cítit líp, tak zase budeš moct potěšit jeho, ale že tohle naléhání má úplně opačný efekt. Já chápu, že chlap to potřebuje, ale tohle je prostě výjimečná situace. Hromada žen má zakázaný sex, ano můžou manželovi udělat dobře jinak, ale sakra proč se pořád berou ohledy na chlapa, že on chudáček to potřebuje a tak to žena musí dělat na sílu, a neberou se ohledy na ženu, která prostě nemůže nebo nechce. Ty nosíš jeho dítě, tak to holt bude místě chvíli vydržet a pomoct si sám. Dítě jste chtěli oba, tak musel počítat s tím, že se to může stát. To je život a stanou se horší věci než být chvíli bez sexu.

sylvka
23. srp 2021

Mám to naopak,jsem 27 týden. Já chci a partner má blok .včera jsem se jako o něco snažila,ale byla to katastrofa😫asi už na to prdím .

lenulacek
23. srp 2021

Jako když to napisu hodně upřímně, tak mu ho normálně preblafni 😁 je to otázka chvilky, žádná namaha, chlap spokojenej a ty mas na par dni klid. Chlapi to proste potřebuji, já jsem 30 tt, doma rok a půl holcicka, taky jsem unavená ale večer si těch pet minut fakt najdu.

emillyhk
23. srp 2021

Mě bylo blbě skoro pořád, většinu těhotenství jsem byla na rizikovém doma a buď zvracela, nebo mi bylo na zvracení, extrémně nízký tlak. Když to trochu přešlo, tak jsem se zadýchala i při přesunu z jedné místnosti do druhé, hodně mi tvrdlo břicho. Od početí jsme měli sex všeho všudy 2x, protože v prvním trimestru mi bylo nepříjemné i když se mě dotkl jinde než na ruce (asi hormony?). Po porodu komplikace, kdy se mi prostě nezhojila poporodní poranění, takže sex taky dlouho nepřicházel v úvahu. Když to tak odhadnu, tak jsme spolu nespali asi rok. 🤦‍♀️ Ale manžel to ustál. Neříkám že nechtěl, to zase jo 😉. Ale dítě jsme chtěli oba, udělali jsme si ho spolu a oba jsme se na čas museli něčeho vzdát...

autor
23. srp 2021

@katule1990 to jsem mu taky říkala, na to mi odpověděl, že kdybych to měla zakázané, tak by nenaléhal, protože by to bylo ze zdravotního důvodu, jenže já můžu, ale nechci a to je rozdíl.🤦 Právě že mě už je i nepříjemné když na mě sahá, protože on přijde,

autor
23. srp 2021

@katule1990 začne mě mazlit a prostě u toho nezůstane. Hned ho to rozparadí a chce víc. Já už se mu normálně vyhýbám přes den i v noci, což nám fakt moc nepřidává 🙄

autor
23. srp 2021

@codal no jenže on se bavil s kamarády a ti mu nakukali, že jsou/byli jejich těhule hrozně nadržené a že se bojí až chodit domů. V prvním těhu jezdil do zahraničí pracovat, takže i toho sexu bylo dost pomálu, ale teď je doma a hrozně překvapený, že to moc nejde, když jinde to jde bez problému. Vždyť i když se člověk podívá na internet, tak se všude píše, jak mají ženy v druhém trimestru pořád chutě a snadno dosahují orgasmu. Já vyloženě odpočítávám týdny do porodu. 😞

skarma007
23. srp 2021

Ja na to přestala mit chut uz od oplodneni a přítel tak po 3 měsících😂kor kdyz videl, jak se mi mění telo a hlavně to bricho. Jsem ráda, ze nechce sex. Navíc po celou dobu tehotenstvi mam neustále bolesti a sex by mi přišel fakt mimo a k ničemu... Naštěstí je přítel v tomhle v pohodě a nevyžaduje nic po mě, věděl i jak mi je od prvního trimestru a pak ta casta bolest břicha... navíc si i myslím, že to břicho ho i odpuzuje a me to vyhovuje 😁

autor
23. srp 2021

@emillyhk no to jsem měla v prvním trimestru taky, bylo mi permanentně na blití a jakmile na mě sáhl nebo mi dal pusu, tak to ve mě úplně vřelo. Nesnesla jsem ani zmínku o sexu. To se mi otevírala kudla v kapse. Doufala jsem, že to s druhým trimestrem přejde, ale je to snad ještě horší. Teď už by mi doteky příjemné byly, ale stejně se mu vyhýbám, protože ho to vždycky rozparádí. Nevím, kde se vzaly ty řeči, že těhotenství je nejkrásnější období. 😞

leniczka23
23. srp 2021

Přesně jak je psáno, prostě ho uspokoj jinak než sexem. A nebo to nedělej, jak se tu píše, ale i když to je hnusarna osobně znám 2 chlapi co svoji ženu kvůli tomu, že proč by se ona měla Snažit že to snad chlap může vydržet v těhotenství podváděli. Protože to prostě potrebujou a jestliže byl zvyklí, že ten sex je a najednou není nic, zas tak moc se jim nedivím.
Oni máj bejt strašně ohleduplní protože my jsme těhotný a my máme bejt sobecký protože se nám prostě nechce? Tak to je fakt řešení no.
V životě bych to chlapovi neudělala protože ho miluju a záleží mi na tom m aby byl.spokojenej po všech stránkách.

emillyhk
23. srp 2021

To že těhotenství je nejkrásnější období je bohužel hodně rozšířený mýtus, asi abysme nevymřeli 😉😂 Jestli je hlavní problém, že jsi vyčerpaná, tak mu o víkendu přenech dítě i domácnost a běž si lehnout. Ne na hodinu, zalez si na celý den. Normálně mu řekni, že chceš večer sex, ale jsi grogy a potřebuješ načerpat energii. Uvidíš, jestli bude mít manžel náladu po celodenní honičce s dítětem, vařením a úklidem 😉 Pokud ano, tak to klidně dělej každý víkend, ty si odpočineš a i chlap bude spokojený. Nebo se taky může stát, že s tebou večer zaleze do postele a bude rád, že se může vyspat 😉

lenulacek
23. srp 2021

@emillyhk ti chlapi nebudou unavení 😉 objednají jídlo, neuklidi protože oni nevidí to co my 😊 ten chlap na to musí přijít proste sám.

zrzinda
23. srp 2021

Manželovi jsem rekla, ať si představí, že má kocovinu několik měsíců v kuse. Okamžitě pochopil 😄

bbarshaa
23. srp 2021

Já tohle fakt nechápu 😕, sem rada za sveho chlapa. Ten tyto potřeby během těhu řídil naprosto dle mě a vůbec ho nenapadlo říct půl slova.
Úplně si nemyslím, ze by jen tušil jak mi bylo a na začátku jednou prohlásil, ze nejsem nemocná ale těhotná (měla jsem hnusny nevolnosti a migrény) a i tak sem chodila do práce, sice jako zombie a bylo to fakt utrpení do 4teho měsíce…
Tato jeho hláska proběhla skrze úklid, dostal takovou přednášku. Omluvil se… Od te doby vůbec nic nenamítal a pomáhal. Na konci těhu kdy sem fakt sotva lezla, byla jsem úplně KO a bez energie, bolelo mě všechno. No děs 😄. Tak fakt dělala 80% věci doma. Ze by mě nutil do sexu ho nenapadlo ani jednou, měli jsme ho za cele těhu tak 5x. A vždy čekal má můj popud…
Přijde mi neskutečně sobecky aby chlap takhle ženskou “sikanoval” potom co si některé musíme vytrpět těhotenství. A to nemluvím o porodu a ty týdny po něm. Chlap by to nedal - ten můj to sám říká, ze by to proste nezvládl.
Jediný co muže tedy dělat, je ženský pomáhat jak muže a vydržet hold to, ze třeba není tolik sex, ze nemá dobrou náladu, že muže být třeba i nepříjemná někdy… Pokud to není schopny pochopit tak je to smutný. A to bych řekla, ze můj snoubenec fakt není empatickej člověk, ze si to reálné neumí představit jak se cítím, ale vidí, ze to je proste náročný tak se nebude chovat jak debil s prominutím…

katule1990
23. srp 2021

@leniczka23 No, ja teda nevím. Fakt nejsem žádnej puritán a naši zásobu hraček by nám mohl závidět leckterý odvážný pár, ale nepříjde mi teda v pohodě se za každou cenu nutit do sexu a nepřijde mi normální, že je chlap nesnesitelnej, když ho každý den nemá, přestože ví, že žena nosí jeho dítě a něco jí bolí. On si vytvořil nějakou utkvělou představu, že všechny těhotný ženský jsou nymfomanky, těšil se na to a teď se mu to nenaplnilo. A spát s někým jen aby mě nezačal v těhotenství podvádět? Tak já teda vskutku nemám pochopení pro chlapa, co píchá jinde, když má doma těhotnou, který je zle a nosí jeho dítě, to je pro mě vrchol hnusu. Ženu tím vystavuje tomu (když to zjistí), že prožije zbytek těhotenství ve velkým stresu a to dítě tomu, že nebude od začátku vyrůstat v úplný rodině, protože většina ženských by ho za to asi kopla do koulí tak, že by si neužil dlouho. Navíc může od milenky něco přitáhnout. Mně se po porodu taky kolikrát nechtělo, šla jsem do toho, protože jsme delší dobu sex neměli, a nakonec jsem si to užila. Ale kdybych fakt nechtěla, tak se prostě za každou cenu nutit nebudu a chlap normální chlap to podle mě v těhotenství/krátce po porodu pochopí. Dost ženských prožije těhotenství ve velký nepohodě (nevolnosti, bolesti), ale chlap žádnou chvilkovou nepohodu asi prožít nemůže.

autor
23. srp 2021

@emillyhk únava není problém. A on i pohlídá, abych si odpočala, s tím nemá problém. Spíš mě trápí ta křečová žíla. Měla jsem jí i v prvním těhu, ale to mě vůbec nebolelo. Teď mě to ale bolí, je to takový pocit, jako kdybych se na něco narazila. Bolí mě to na dotek a po sexu, jak se to tam prokrví, tak mě to pak bolí.

jeyre
23. srp 2021

A nemůžeš na to jít přes tohle, že tě to prostě bolí a přece nechce, aby sis společný sex spojovala s bolestí...? Jinak je to za mě vrchol bezohlednosti, já v druhým těhotenství sotva lezla, i když jsem neměla žádný větší problémy, a chlapa nenapadlo ani ceknout.

emillyhk
23. srp 2021

Souhlasím s @jeyre - pokud to bolí, tak přes to nejede vlak...

madbetka
23. srp 2021

Komunikace a kompromis, jiné řešení neexistuje. Musíte spolu mluvit, mluvit, mluvit. A musíte se oba snažit si navzájem vyjít vstříc.
Muži mají jistě své potřeby, ale to (těhotné) ženy taky. A ani jedny nemají přednost před potřebami toho druhého, takže to chce prostě mluvit a domluvit se, jak to společně zvládnout. Ono bude zase líp.

A jsem teda ráda, že jsem se nemusela ani v jednom těhotenství bát, že by mě manžel podvedl, i když to pro něj určitě nebylo lehké.
Chlap přece není zvířátko, co neumí ovládat své pudy.

kristyneckaa27
23. srp 2021

Určitě by to měl respektovat. Já teda tento problém neměla ani v prvním těhu, ani teď zatím. Věřím že tě to bolí,ale co třeba se večer hezky naladit, a pokusit se ho uspokojit ústy nebo rukou? Nemyslím každý den, ale třeba jednou týdně nebo když budeš mít náladu. Já to takhle dělala v 6ti neděli. (vydržela sem 4tydny bez sexu jen). Ale prostě když malá spinkala, a my třeba spolu jen tak leželi sama od sebe jsem ho chtěla uspokojit,tak jsem mu to udělala. A musím podotknout že když jsem nemohla tak to nevyzadoval

autor
23. srp 2021

@kristyneckaa27 Asi to probereme. Že když mi není příšerně, tak ho můžu uspokojit jinak, ale když mi je ten den fakt hrozně, docela bych ocenila, kdyby se o sexu ani nezmiňoval. Akorát je pak naštvaný on, že není i já, že mě s tím pořád otravuje. Mě se popravdě ne hce ke konci dne ani do toho uspokojování, ale zas překonat bych se mohla. Jinak se o nás hezky stará, pomáhá mi i řešit problémy, tak jako odměnu ...

barulina
23. srp 2021

Nemám ráda řeči, že chlapi sex potřebuji. Může si ho vyhonit a těch pár měsíců prostě dát pokoj. Me by se muj uplne zhnusil. Znam se. Kor jestli tě to i boli. Řádu bohužel nemám. Ale držím pěsti ať už je to za vámi

barulina
23. srp 2021

Neříkám se sem tam přemoci, ale aby to bylo vynucené a na silu to je špatně

kristyneckaa27
Autor odpověď smazal
Zobraz
kristyneckaa27
23. srp 2021

Samozřejmě pokud máš dny kdy ti je příšerně, a bolí tě to,tak by to měl respektovat a vůbec se o tom nebavit. Nemusí to být každý večer, prostě když tě chytne trochu nálada na to, nebo i přes den pokud to půjde,tak směle do toho. Ale mě se to kecá, nejsem v tvé kůži. Ale zkusit si sednout a promluvit si o tom, by možná bylo fajn. Držím palce ať se ti ulevi, a chlap začne být trochu tolerantní, věřím že to špatně nemyslí,když se o Vas hezky stará,jen má potřeby 🙂

skarma007
23. srp 2021

@barulina ja to taky nechápu, normalni chlap nevyvíjí natlak a rozhodne nepodvadi. Pokud mu de hlavne o sex a ne o partnerku, tak pak se tak asi chova. Ale normlani mi to teda nepřijde...

barulina
24. srp 2021

Sex nema být odměna, ale potecha. Pro oba to krásné. Žádná odměna.

autor
24. srp 2021

@barulina Nj, jenže já na to prostě nemám chuť ani když nejsem zrovna vyřazená. Sama jsem z toho taková rozhozená, předtím jsme měli sex prakticky denně a to i z mojí iniciativy, manžel je v tomhle směru velice šikovný. 🤭 Takže je to pro něho teďka hodně velký šok. I když se k něčemu přemůžu, tak jsem z toho taková nervózní, neuvolním se a tudíž potěšení z toho nic moc. Já sama bych za normálních okolností taky nebyla moc spokojená, kdyby mi partner řekl, tak teď 10 měsíců nic nebude, protože já z toho nic nemám, se s tím smiř a ovládej se! Nejradši bych byla, kdyby o sexu ani nemluvil a fakt si ho někde vyhonil a vůbec mě do toho nezatahov, ale taky na druhou stranu chápu, že to pro něho není úplně jednoduché období. 😞

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru