Nechráněný styk v těhotenství, je bezpečný?

cdkjana
31. led 2017

Holky, hledám vsude na netu, ale nikde se nemuzu dočíst. Je nechráněný styk v tehotenstvi s mým partnerem bezpečný?! Myslím to tak, ze kdyz uz jsem těhotná nemuzu znovu otěhotnět ze?!
Docela nas to zajima a je mi trapné se na to ptát mého gynekologa 🙈
Dekuji 😊

saja23
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pekluska88
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
cdkjana
autor
31. led 2017

Čekala jsem takove reakce. Jsem prvorodicka 😏

majkoz
31. led 2017

@cdkjana Je velice nepravděpodobné znovu otěhotnět, nicméně stát se to může, mám ve svém okolí jeden takový "případ".

myshoun
31. led 2017

Prvorodicka... to snad nema co docineni s běžnýma znalostma o lidském těle... Ale nebojte, uz otěhotnět v těhotenství nemůžete.

saja23
31. led 2017

@cdkjana no ono ten dotaz snad nemůže byt ani myslen vázne. Ale pokud ano tak ti odpovím. Pokud ani jeden z vas nemá pohlavní nemoc tak nechraneny styk nebezpečný není, otehotnet v těhotenství vázne nemuzes. Nebo myslíš ze bys otehotnet mohla a mela bys v břichu 10 mimin ruzne starých? 😀

fallingstars
31. led 2017

😀 Záleží, jestli jste se trefili do ovulace 😀

lenusaak
31. led 2017

@cdkjana neni to mozne. V tehotenstvi prevazuji jine hormony nez v cyklu, kdu tehule nejsi. Diku tehu hormonum nerostou folikuly, nedozrava tak vajíčko a nedochazi tak k uvolneni vajickam folikulu či li ovulaci. Nechraneny styk se naopak doporucuje treba , kdyz zena prenasi, pry ty spermie mohou nejak spustit porod, ale o tom toho tolik nevim.

cdkjana
autor
31. led 2017

Prave, ze jsem se docetla o otěhotnění uz v pozehnanem stavu proto se ptám. Je mi jasne, ze kdyz nemam menstruační cyklus otěhotnět nemuzu. Zajímaly me názory a znalosti ostatních tak nechapu takove trapné reakce. @saja23 @myshoun naopak studuji vysokou skolu a v dnesni zkažené době je mozne vse tak se nedivte 😉

valeri10
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
majkoz
31. led 2017

Moje známá má "dvojčata", jedno je o měsíc mladší. Jde to😉

radka8888
31. led 2017

@majkoz dobrý vtip

fallingstars
31. led 2017

@majkoz A jak přišli na to, že je zplozeno v později, a nejde třeba jen o zpoždění v růstu...?

Já si i dovedu představit, že je to možný hned zkraje těhotenství, něco jako, že dvojčata mohou mít každé jiného otce, prostě že než tělo "zjistí", že je těhotné, dojde tam ještě k uvolnění dalšího vajíčka, ale pravděpodobnost toho bude asi tak stejná, že vyhrajete Sportku, plus to určitě takhle nebude fungovat v pátém měsíci, kdy je všechno zavřeno...

salenas
31. led 2017

Ve velmi výjimečném případě se to stát může. Už je evidováno asi dvacet případů a bylo prokázáno, že druhý plod je o periodu mladší,že se vlivem hormonu z druhého vaječníku při další ovulaci uvolnilo vajíčko.
Spíše já osobně mám strach z brzkých kontrakcí,které mohou vyvolat spermie,takže my nechráněný ne. Při přenášení se to naopak doporučuje.

myshoun
31. led 2017

@radka8888 ale jooo, na novinkách se to občas objeví v rubrice koktejl... s tim, ze děti jsou od sebe par dni. Asi jsou pak braný jako "dvojčata", ale asi jdou vidět na utz hned. šance asi jedna k miliardě 😃 Ale otěhotnět v pokročilým stupni těhotenství je fakt dobrej vtip...

nase_ema
31. led 2017

Ano, můžeš otěhotnět, pak budeš ještě půl roku rodit každý měsíc jedno miminko 😀 😀 😀

majus6
31. led 2017

Náhodou to možné je, na začátku těhotenství (ne tedy v 21. tý). Do googla si dejte superfekundace a superfetace (není to to stejné). A je to hodne vzacne.

saja23
31. led 2017

😂

nevesta2708
31. led 2017

Může se to stát v případě, že se ještě ,,nerozjede" srdeční akce plodu. Jakmile začne srdce fungovat, už to neni možné😉 Byl o tom rozhovor s českým gynekologem.

majkoz
31. led 2017

Já bych tomu samozřejmě taky dřív nevěřila. Dotyčná to sama zveřejnit nechtěla, tak podrobnosti psát nebudu, svět je malej..

prostenika85
31. led 2017

Možné to je, ale velmi vzácně na začátku těhotenství. Ve 21. týdnu si tím hlavu nelam 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru