Ahojte, mám dotaz, nejspíš jsem opět těhu (zjistím asi za cca pár dní dle těhu testu) - momentálně nevykazuje žádné známky, ale cítím to na sobě...a můj dotaz k vám je, zda-li máte někdo zkušenost si v tomto požehnaném stavu nechat vyřezat znaménka? Já je mám plánované (objednaný termín) asi už měsíc dopředu a teď nevím, jestli to podstoupit, jelikož se jedná třeba jen o začátek těhu, nebo raději nechat tam, kde jsou a třeba až tak za rok? jedno mám přímo pod dvorcem a druhé v klenbě u paže, ale také zasahuje do prsa...děkuji za rady, zkušenosti... emoticon
No, to pod dvorcem mi před 10 let "doporučili" odstranit, než poprvé otěhotním...jenže já na to zapomněla, moje kožní nikdy nic neříkala a pak jsem otěhotněla, porodila a byla na prohlídce u kožní a ta doporučila odstranit. Už mám za sebou 3 vyřezané a teď mě čekají ty dvě na prsou....tak si říkám, když to přežilo jedno těhu, může i druhé ne? nebo to nechat odstranit raději teď, když třeba jsem v prvním týdnu...což zjistím za pár dní...jenže nikdo nemůže říct, jestli je hluboké a bude se muset říznout hlouběji a pak jsou tam ty mléčné žlázy...takže nevím, bojím a Mudr. má tento týden dovčlu 😒
jo a na vyřezání mám jít teď 14.11., proto to tak teď řeším... :(
@lenulee7 až zjistíš těhu, tak budeš už ve 4.- 5. týdnu těhotenství, né v 1. 🙂
škoda že jsi na to zapomněla před těmi 10 lety, mohla jsi to mít už dávno z krku, každopádně bych to nechala až na potom a už na to nezapomeň 😝 i lokální umrtvení je podle mě riziko pro případné mimi...
Já bych tam určitě zavolala a pobavila se přímo s tím doktorem nebo se sestřičkou. Tady stejně nic nevykoumáš, důležitý je názor toho, kdo by to měl provádět🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
K tomu by se měla hlavně vyjádřit kožní lékař... Ale obecně doktoři neradi dělají cokoliv v těhotenství... Jednak je tělo mnohem citlivější, probíhají v něm změny, o kterých nikdo neví, co bude (každé těhu je jiné) a v případě komplikací jsou omezení, čím léčit... A taky čím blíže k plodu, tím horší.
Doporučila bych to projednat s doktorem.