Ahoj všichni,
mam problem o který se potřebuju s někym podělit. Minuly tyden jsem byla na pravidelne kontrole v 19tt. Jenže po přeměření prcka mi bylo řečeno že je maly a že to vypada že jsem teprve v 16tt. Ale žádná zmínka o tom že bych měla podstoupit nové genetické testy, jelikož ty v 16tt byly tedy v 13tt....na kontrolu mam jit opet za 3 tydny.....od stredy jsem nespala a jsem nervozni jestli je vse v poradku..nemam se jit kam zeptat.....a to nemluvim o tom ze jsem nebyla na zadnem poradnem vysetreni.....pokud k tomuto nekdo neco mate budu rada o rady....jinak jsem si potrebovala vylyt myslenky....Děkuju
Zuzíku pohyby se můžou cítít už od 16tt, to je ale většinou u druhorodiček. U těhulek co čekají 1. dítko se prý pohyby dají vypozorovat od 18-19tt. Já je např. cítila zhruba od toho 18tt, každá těhulka je jiná! Ale ty jsi už ve 21tt tak, to že cítíš pohyby je v pohodě 😉
A to, že je mimi malé, no pokud to Dr. nijak neřešil, tak si nedělej starosti, oni vědí co dělají a mimčo má ještě dost času na to, aby ten skluz dohnalo 😉
Zuzík,ty pohyby jsou normální,já je měla od 18tt. a ještě mi to připadalo pozdě 😉 Jinak si nedělej zbytečný starosti,doktor by ti určitě řekl kdyby bylo něco v nepořádku. A pokud tě to uklidní mi taky nejsme žádní obři 😉
Podle toho, co čekáš..holčičky se prý vrtí dřív, už kolem 18tt...
Ale s tou velikosti miminka si zatím nedělej hlavu. Moje malá byla menší od toho 20tt taky o 2 týdny až do konce těhu...teda podle UTZ. Doktor koumal proč. Chodila jsem i na kontroly průtoku krve pupečníkem, jestli je mímo dobře živené a vše bylo v pořádku. Před porodem mi podle UTZ.malou změřili, že má jen 2,10kg...EHMM...malá nakonec měla 2,70,takže se pěkně sekli...Bylo to dáno prostě geneticky. Já jsem malá a drobná a můj muž je střední výšky, tak je jasné, že nemáme žádného hromotluka. Hlavně se narodila naprosto zralá a v pořádku, jen je to drobek i teď 🙂
Zuzik: a kolik si vážila ty (a tvůj muž), kdyz ses narodila? Protože jestli tě třeba taky pošlou na nějaké vyšetření a bude vše v pořádku, tak je to také třeba dáno geneticky...
No trochu jste me uklidnily.......ale ja nevim proc se nervuju...v patek jdu na nakej velkej utz tak snad to tam dopadne v poradku...
Zuziiku určitě, oni Dr. někdy plaší zbytečně a neuvědomují si, jak to na nás, co čekáme 1. mimi působí. Mě např. řekli na posledním UZ, ze malý má větší bříško a hlavičku! Ze začátku jsme se lekla, ale vzhledem k tomu, že to Dr. neřešil, tak to beru jako že je to v pohodě. Ale první šok to tedy byl. Holt máme malého somálce 😝
Kalo: ja nevim kolik jsem mela kdyz jsem se narodila......nema mi to kdo rict. ☹ ale nejsem moc velka a pritel neni taky moc velkej.......tak asi vazne bude vse v poradku..... 😒
Všem Vám děkuji za podporu...jsem rada ze v tom nejsem sama...
Já jsem cítila hejbání v děloze už někdy ve 13. týdnu... A moje ségra taky tak nějak. Myslím, že to je individuální a že těhotenství prostě nemusí probíhat přesně podle knížek 🙂
zuzik - kdbyb bylo něco v nepořádku tak ti to dr. řekne a jeslti jedeš v pátek na velký UZ v 21tt tak tam tě taky budou přeměřovat, koukat se na srdíčko, na pupečník, zkontrolují VVV apod... takže zase budeš chtyřejší 😉 a to, že je mimi menší nemusí nic znamenat. a to že cítíš pohyby je vpořádku. Já citila pohyby od 18tt a to ne nějaký šimrání,a le pořádný kopance
kalo no nevím já čekám malýho divocha( pohyby od 18tt) a čekáme kluka - takže ani podle toho se určit určitě pohlaví neda 😉
Pravda .......uvidime v patek......je fakt ze uz mam i pekne brisko.....roste jako z vody.....
Zuziik: já pohyby cítila až ve 20tt a to ne nějak extra. Postupně se to zvyšuje a u tebe to bude taky tak. Někde v knihách dokonce píší, že prvorodičky je můžou klidně cítit až ve 22tt.
A vyčkej si na pátek na ten velký utz. Oni ti mimčo změří apod a uvidíš...Nenervuj se zbytečně, třeba bude vše ok 😉 A každý miminko určitě nemůže být přesně dle tabulek.
holky..už mě docela ti doktoři štvou..vypustí takovou blbost..že mimi je ve 20tt na 16tt..přece každé dítko je jiné..někdo jsme malej..někdo vysokej..a máme k tomu dispozice...každej nemůže bejt podle tabulek 😠
neříkám, že ty UZV vyšetření jsou zlá..určitě je to dobré..ale podle mě to už přehánějí s tím vším..naše mamky taky nevěděly, jestli náhodou nejsme ve 20tt velké pouza na 16tt..a byly v klidu 😎 😎
sisstin: tak to mas pravdu....je pravda ze co ctu co vsechno tehotny nesmej a smej tak je to prehnany.......mozna kvuli tomu potom nektery (stresovky jako ja) silej ze neni neco v poradku.....
zuziik: fakt na to kašli..jestli jedinej problém bylo to, že je menší..já měla taky ve 20tt menší dítko než ostatní..a vůbec jsem to neřešila..sama jsem mrně 😉
To je fakt holky-naše maminy o nás v bříšku netušily vůbec nic a taky jsme většina zdravých, normálních a někdo je prostě menší,někdo větší,tlustší apod. Našim maminám kontrolovaly v poradně prý jen moč,tlak a váhu a taky to ta miminka "přežila".
OK.......tak jsem rada ze to je v pohode....uz tyden mi pracujou nervy jestli se neco nedeje......no ale uvidime v patek na utz uz se na nej
tesim az zase prcka uvidim jak tam radi....
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
A jeste mam otazku.....uz citim pohyby malyho....vsichni rikaji ze je to brzo....ale uz je to citit i kdyz si dam ruku na bricho.....jak to tedy je??